ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ! ΡΑΝΤΕΒΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ! ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ! ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΡΜΑΧΑΛΕ ΤΖΑΜΙ- ΔΡΑΚΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

Κοινοποίηση:
0001

Ραντεβού για «πόλεμο» στην Κομοτηνή δίνουν υποστηρικτές και «πολέμιοι» της επίσκεψης Ερντογάν.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΔΩ

Από την πίσω πόρτα του τεμένους εισήλθε στο χώρο, όπως αρμόζει η διαδικασία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν.

Η άφιξη του ήταν εντυπωσιακή καθώς πάνω από 10 πολυτελή οχήματα αποτελούσαν την συνοδεία του και πλήθος ανδρών της ασφάλειας περιμετρικά των οχημάτων.

Οι 1000 και πλέον πολίτες που κατέκλυσαν το χώρο του τεμένους, και των περιμετρικών δρόμων αυτού, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κατά την άφιξη του. Ο ίδιος κατέβασε το παράθυρο του και χαιρέτησε ανά σημεία.

4993039_10209831756662958_922284762_o

Δείτε την άφιξη του Ερντογάν στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ

Οι συγκεντρώσεις υποστήριξης του Τούρκου προέδρου με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου και οι αντισυγκεντρώσεις απ’ αυτούς που θεωρούν ότι καπηλεύεται την μειονότητα των μουσουλμάνων για να κάνει τα παιχνίδια του αναθεωρητισμού του είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν για προβοκάτσια.

Περίπου στις 11:45 π.μ έφτασαν και οι ψευτομουφτίδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ τους οποίους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Νετζάτ Χουσείν, οι οποίοι περιμένουν στον αύλειο χώρο του τεμένους, καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδος σε αυτό.

Νωρίτερα έφτασε  δήμαρχος του Οσμάν Σατζή Πορύσας, Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δροσιά του Δήμου Αρριανών, ενημερώνοντας ότι δεν έχουν έρθει λεωφορεία από τη γείτονα χώρα και δηλώνοντας ότι οι πρόεδροι των δύο κρατών πρέπει να συνεργαστούν για το καλό των δύο λαών.

24989256_10209831683021117_333838311_n

Μεγάλη αστυνομική δύναμη στο χώρο, πάνω από 30 αστυνομικοί περιφρουρούν το τέμενος, ενώ για την είσοδο σε αυτό απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος

Πάρα πολλοί δημοσιογράφοι τόσο από Ελλάδα όσο και Τουρκία αλλά και αντιπρόσωποι από διεθνή δίκτυα βρίσκονται στο χώρο του Κιρμαχαλέ τζαμί. Το ενδιαφέρον της Ευρώπης είναι στην Κομοτηνή αυτή τη στιγμή.

24891876_10209831673020867_999384992_n 24898813_10209831673780886_1753180108_n

20171208094417_683651 20171208095155_240237 20171208095155_361575 20171208095155_381602

Το γεγονός έχει θέσει σε συναγερμό της ΕΛ.ΑΣ. που φαίνεται να έχει λάβει τα μέτρα της, ενώ σε επαγρύπνηση είναι και η κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως και εκτραχυνθεί η κατάσταση μετά και την χθεσινή κόντρα στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στο εξωτερικό έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς, ενώ στην Κομοτηνή θα υποδεχθούν τον Ταγίπ Ερντογάν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Την ίδια στιγμή έχει επιβληθεί απαγόρευση πάσης φύσεως ιδιωτικής πτήσης, παντός εναέριου μέσου (ακόμη και των drones), στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, ορίζει για την Παρασκευή 8/12, από τις 09:00 ως τις 23:00, με ΝΟΤΑΜ (Notice To AirMan) που εξέδωσε, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενόψει της άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στη σχετική απεικόνιση της Αερολέσχης Κομοτηνής σε μια ακτίνα 15 περίπου χιλιομέτρων με επίκεντρο την Κομοτηνή, δεν θα πετάει ούτε … κουνούπι, εκτός κι αν πρόκειται για κρατικές πτήσεις ή υγειονομικές αεροδιακομιδές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν θα πετάει ούτε κουνούπι στην Κομοτηνή

Το ανησυχητικό ωστόσο έχει να κάνει με τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις στην πόλη. Με σύνθημα “Κόντρα στον Σουλτάνο”, αναμένεται στην Κομοτηνή (στον χώρο του Ηρώου), πολυπληθής συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών, σωματείων και οργανώσεων, κατά της παρουσίας του Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΠροέδρου της Τουρκίας στην περιοχή.

«Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο “Σπαθί”, δίνουμε το παρών – Η τοπική κοινωνία της Ελληνικής Θράκης”, είναι το κάλεσμα της συγκέντρωσης.

Στο μεταξύ, ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την έκκληση «επιτέλους ασκείστε κυριαρχία!», απέστειλαν 22 συλλογικότητες της Θράκης ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου σε Αθήνα και Κομοτηνή.

Η ανοιχτή επιστολή:

“Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη!

Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές, και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το … αφεντικό του.

Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από τη δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας  Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.

Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή, και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοια κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα, και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία – επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. «Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
  2. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
  3. Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
  4. Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
  5. Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
  6. Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
  7. Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
  8. Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
  9. Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
  10. Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
  11. Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
  12. Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
  13. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
  14. B’ ΕΛΜΕ Έβρου
  15. Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
  16. «Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
  17. Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
  18. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
  19. Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
  20. Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
  21. Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
  22. Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης”.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ-ΨΥΡΙΖΑ-ΜΥΡΙΖΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ;

  2. Θελει ο Σουλτανος να εκλεγονται οι μουφτηδες και οχι να διοριζωνται , για να εκλεγει τους δικους του και μεσω αυτων να ελεγχει την μειονοτητα!!!! Μα και στην Τουρκια διοριζωνται, τρελα πουλα; Και τους ψευτομουφτηδες Σαριφ και Αχμετ Μετε που αυτοπροσδιοριζονται ως Τουρκοι θα επρεπε ο Κοτζιας να τους εχει παρει ηδη την Ελληνικη ιθαγενεια και να τους στειλει πακετο στην Τουρκια, αλλα το Κρατος αυτο της πλακας τους εχει και τους θυμιαζει και αυτοι συνομωτουν εις βαρος της Ελλαδας!!!!!! Αλλα εδω οι πολιτικαντηδες κοιμουνται τον υπνο του δικαιου, οταν θα ξυπνησουν θα ειναι πολυ αργα!!!!

  3. Όταν υπάρχει τίτλος “Χάνεται η Θράκη”, το μόνο που σκέφτομαι είναι ” Χάνεται η σοβαρότητα”! Αφήστε τα της Στους Θρακιώτες… Χορτάσαμε Αθηναίοι και λοιποί ανησυΧούντες απ’ την αγάπη σας. Κι αν έχετε τόση αγωνία για μας, αρχίστε τις καταθέσεις αιτήσεων μεταδημότευσης για Θράκη. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν καρεκλοπατριώτες!

  4. Σιγά τον ηγέτη. Είναι εκτός απο απολίτιστος και άσχετος. Είπε αρκετές κοτσάνες όπως αυτό για τον τουρισμό, ότι οι Ελληνες τουρίστες που πάνε στην Τουρκία είναι λιγότεροι απο τους Τούρκους, 600.000 εμείς και 800.000 αυτοί. Δεν γνωρίζει πως οι γκιαούρηδες, όπως μας αποκαλεί, έχουν πληθυσμό 11 εκατομμύρια ενώ η Τουρκία έχει 80 εκατομμύρια, άρα αναλογικά οι Έλληνες τουρίστες είναι περισσότεροι. Μας το έπαιζε ότι μας κάνει και τζίρο. Ωραίο τζίρο μας κάνουν, στέλνουν πρώτα λαθρομετανάστες και μετά πάνε αυτοί που μας κατέστρεψαν τον τουρισμό άλλων χωρών στα Δωδεκάνησα για να κάνουν τους καλούς γείτονες. Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι. Δεν περιμέναμε απο τον Ερντογάν κανένα επίπεδο, αναμενόμενη η γουρουνιά του.

  5. ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ. ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ “ΤΟΥΡΚΟΙ’ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

  6. Οποιος αισθανεται η νιωθει τουρκος πισω στην βρωμα την τουρκια!!

  7. οι χοντροκωληδες της χρυσης αυγης κοιτανε απο το καναπε τον σουλτανο τους ερντογαν

Comments are closed.