Το μήνυμα του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου

Κοινοποίηση:
kke1

«Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό-ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές που εμπλέκουν την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτούς που προετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως, όπως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης της δεκαετίας του ’30 και των αντιθέσεων μεταξύ των τότε ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, «έτσι και σήμερα η καπιταλιστική κρίση και η επιδίωξη των πολιτικών εκπροσώπων των μονοπωλίων να ξεπεραστεί προς όφελος του κεφαλαίου, οδηγούν στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και στην όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών, ενώ οδηγούν σε μεγάλους κινδύνους ιμπεριαλιστικού πολέμου».

«Γι’ αυτό και ο λαός πρέπει να χαράξει το δικό του δρόμο, να οικοδομήσει τη δική του Λαϊκή Συμμαχία απέναντι στις επιδιώξεις της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ σάλπισε από την πρώτη στιγμή την αντίσταση απέναντι στον εισβολέα. Με το ιστορικό του γράμμα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδη, από τη φυλακή, κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα, τονίζοντας ότι “έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό”. Οι φυλακισμένοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας από την πρώτη στιγμή ζήτησαν να αποφυλακιστούν για να πολεμήσουν στο μέτωπο, κάτι το οποίο αρνήθηκε η μεταξική δικτατορία, η οποία στη συνέχεια τους παρέδωσε στους Γερμανούς κατακτητές» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και υπογραμμίζειται ότι «το ΚΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αποτέλεσε το βασικό εμπνευστή, καθοδηγητή και αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης», εξαίροντας τα παραδείγματα του αξεπέραστου λαϊκού ηρωισμού καθώς και τα διδάγματα για την λαϊκή πάλη που άφησε ως παρακαταθήκη εκείνος ο αγώνας.

«Σήμερα, που η ΕΕ και τα αστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που αποκρύπτουν την όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στις τότε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το στόχο τους για την συντριβή του πρώτου εργατικού-λαϊκού κράτους στον κόσμο, που αποκρύπτουν την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης, του σοβιετικού λαού και του Κόκκινου Στρατού στην συντριβή του φασισμού, που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, ταυτίζοντας την εγκληματική δράση ναζιστικών μορφωμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή, με την πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος, είναι ανάγκη το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος, να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές για να μάθουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία όλη την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το φασισμό, την ηρωική πάλη του λαού. Να μην περάσει η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. Αν δεν ηταν ο Μεταξας και οι Ελληνες εθνικιστες που πολεμησαν τον φασισμο κομμουνο-γερμανοτσολιαδες ακομα κατοχη θα ειχαμε

 2. ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ.ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ.ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ.

 3. ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ,ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΛΕΣΒΙΑΣ,ΤΟ ΚΚΕ,ΕΛΕΓΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ,ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ.

 4. Η εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 1939 και ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εισβολή πραγματοποιήθηκε ε μία εβδομάδα μετά την υπογραφή του συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότωφ μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης. 17 ημέρες μετά την έναρξη της γερμανικής εισβολής, και στα πλαίσια του συμφώνου αυτού, ακολούθησε η σοβιετική εισβολή. Στις 6 Οκτωβρίου 1939 η Πολωνία είχε πλέον υποταχθεί πλήρως.

  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΣΚΟΤΩΣΕ 20.000 ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΧΙΤΛΕΡ-ΣΤΑΛΙΝ 1-2 ΚΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

 5. Το θράσος τους απερίγραπτο ! και γιατί όχι άλλωστε έχουν καταφέρει να θεωρούμε ότι το ΚΚΕ ήταν ενάντια στους Ναζοφασίστες.
  Γιατί κανένας δεν είπε στον λαό ότι όταν είπε το όχι ο Μεταξάς το ΚΚΕ έλεγε (όπως και τα άλλα κουμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη) να μην πολεμήσουμε. Συνέχεια προβόκαρε τον αγώνα των Ελλήνων (όπως έκανε και στην Μικρασιατική εκστρατεία όπου φέρει τεράστιο μέρος ευθύνης για την Μικρασιατική καταστροφή).
  Γιατί κανένας δεν είπε στον λαό ότι έλεγε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Βουλγάρικου λαού. Τι έκανε ο Βουλγάρικος λαός; Μα πήγε με τους Ναζοφασίστες! Αυτό ήθελαν.
  Γιατί κανένας δεν λέει ότι το πρώτο πράγμα που κάνανε οι Γερανοί όταν μπήκαν στην Αθήνα ήταν να απελευθερώσουν τους Κουμουνιστές κρατούμενους
  Γιατί δεν είπαν ότι το ΕΑΜ ξεκίνησε όταν επιτέθηκαν οι ΝΑζί στην ΕΣΣΔ. Και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να εξοντώσουν τις άλλες αντάρτικες ομάδες.
  Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τους Αντι φασίστες.
  Υ.Γ Μήπως ο Μουσολίνη ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚ Ιταλίας, απ΄όπου έφυγε μα άλλα στελέχη και έκανε το Φασιστικό κόμμα; Λέμε μήπως;

 6. το προδοτικο ΚΚΕ εχει κ το θρασσος να βγαζει ανακοινωσεις για τη εθνικη εορτη το 40. ξεχασε την καταστροφη που εφερε στη χωρα μετα το πολεμο κ τις δολοφονιες που διεπραξαν στελεχη του συμμοριτες την περιοδο 46-49

Leave a Response