ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΔΕΙΤΕ! Θα σας…πέσουν οι …ΜΑΣΕΛΕΣ !! (ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!)

Κοινοποίηση:
4105

ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ; (ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!) Α.Φώσκολος: Η Θεσσαλονίκη δ ι α θ έ τ ε ι ΚΟΙΤΑΣΜΑ του μεγέθους του ισραηλινού “Λ ε β ι ά θ α ν”…
Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ !
ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΚΟΜΑ …»ΕΙΔΗΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;
ΠΑΛΙ Χ Α Ν Ε Τ Ε ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ;
ΠΑΛΙ;

Ο Θερμαϊκός φιλοξενεί κ ο ί τ α σ μ α αβιογενούς φυσικού αερίου το οποίο προέρχεται από ηφαιστειακές εκρήξεις και αποτελεί ένα μείγμα μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα.
Και δεν είναι μόνο ο Θερμαϊκός που φιλοξενεί την μικρή «λεκάνη», υπάρχει μια μεγάλη κι άλλη μία μικρή, με το κοίτασμα να εκτείνεται πιο μακριά και από τα πόδια της Χαλκιδικής…

Παρεμφερές κοίτασμα υπάρχει στην ηφαιστειογενή λίμνη Kivu της κεντρικής Αφρικής, μεταξύ της Ρουάντας και της Δημοκρατίας του Κονγκό!

Πρόκειται για μία λίμνη, η οποία, όπως και ο Θερμαϊκός, περιέχει μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακος. Το μεθάνιο (φυσικό αέριο) που εκλύεται μπορεί να αξιοποιηθεί μετά από τον διαχωρισμό του από το διοξείδιο του άνθρακος, με βάση μια μέθοδο που αναπτύχθηκε στο διάσημο αμερικανικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο ‘MIT’ (Massachusetts Institute of Technology) στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ.

Με βάση αυτή την μέθοδο, τόσο η Ρουάντα όσο και η Δημοκρατία του Κονγκό διατηρούν δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έκαστος ισχύος 1000 MW (μεγαβάτ), ο ένας στις όχθες της λίμνης που ανήκουν στη μια χώρα και ο άλλος στις όχθες της άλλης χώρας.

Οι δυο χώρες ασφαλώς έχουν μοιράσει την λίμνη με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Θα πρέπει να υπενθυμιστεί εδώ, ότι το 2014 η ελληνική εταιρία ‘Energean’ και η ισραηλινή ‘Ratio’, έδωσαν προσφορές στην τότε κυβέρνηση με στόχο την εκμετάλλευση του κοιτάσματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί στις δυο αυτές εταιρίες, είναι ότι το κοίτασμα έχει το μέγεθος τουλάχιστον του Λεβιάθαν στην ισραηλινή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)!

Με απλά λόγια, όποιος επιθυμεί την πρόοδο αυτού του τόπου, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ερωτήσει τον πολιτικό κόσμο της χώρας, είναι να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν έδωσε τελικά την άδεια που ζητούσαν οι εταιρίες αυτές.

Υπήρχε μήπως εναλλακτικός προτιμητέος επενδυτής», σαν κι αυτούς που επιλέγονται με «πολιτικά» κριτήρια; Διότι εάν δεν υπάρχει πειστική εξήγηση, τότε απλώς καθυστερήσαμε άλλα τρία χρόνια, σε ένα ακόμα επενδυτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να γεμίσει αισιοδοξία τη Βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον και να δημιουργήσει πολλές ν έ ε ς θέσεις εργασία.

Κι εάν πιστέψει κανείς τις υπάρχουσες πληροφορίες, η πρώτη γεώτρηση έγινε στην ευρύτερη περιοχή το 1989. Κι όλα αυτά, χωρίς να αναφερθεί κανείς στα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά οφέλη για τον Ελληνισμό, που θα επανέκαμπτε σε μια περιοχή από την οποία οδηγήθηκε σε βίαιη αναδίπλωση λόγω της κρίσεως, με συγκεκριμένες χώρες να σπεύδουν να καλύψουν ένα κενό, στην δημιουργία του οποίου βοήθησαν καθοριστικά, ασχέτως αν υπάρχουν και σημαντικές ελλαδικές ευθύνες επί τούτου.

Πιό αισιόδοξοι για το εν λόγω κοίτασμα είναι και οι διακεκριμένοι καθηγητές, Ζελιλίδης και Παπαθεοδώρου, που έχουν εντοπίσει αβιογενές φυσικό αέριο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχουν υπερβασικά πετρώματα / οφιόλιθοι.

Μήπως τελικά η Ελλάδα αν είχε κινηθεί ΕΓΚΑΙΡΩΣ, δεν θα χρειαζόταν ούτε ρωσικό, ούτε αμερικανικό φυσικό αέριο ; ; ;

Αντώνης Φώσκολος. (Ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Τομέας Ανίχνευσης και Εντοπισμού Κοιτασμάτων και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά (Emeritus Research Scientist, Geological Survey of Canada-Calgary) / tfoscolo@NRCan.gc.ca (Natural Resources Canada = Υπουργείο Εθνικών Πόρων Καναδά) και foscolos@mred.tuc.gr

[Πηγή:isxys.blogspot.com/2017/10/blog-post_82.html#more]

(Οι φωτογραφίες είναι επιλογές της ‘ΟδύσσειαςΤV’)
———————————————————–

[ΕΛΛΑΣ!
Η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ…

ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ …»ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»!

ΚΑΙ πότε ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ …

ΕΩΣ ΤΟΤΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΣΕΡΝΕΤΑΙ» ΣΕ ΚΑΚΟ ΧΑΛΙ, ΗΜΙΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ Τ Ρ Ο Φ Ο Δ Ο Τ Η Σ Ε Ι ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ‘ΧΩΡΙΑ’ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο διαχρονικώς & επιμελώς ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ‘ΚΟΣΜΑΚΗΣ’, ΤΙ ΑΜΥΘΗΤΟ Π Λ Ο Υ Τ Ο ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΙΣΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ «ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ‘ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ’ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΠΟ ΤΟ 1944…]

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

 1. Υπάρχει τεράστιος ορυκτός πλούτος.
  Εθνική πολιτική αξιοποίησής του δεν υπάρχει.
  Με μία Εθνική πολιτική που θα εξυπηρετούσε τον Έλληνα πολίτη και οι εταιρείες θα έχουν κέρδος και το κράτος και οι πολίτες μέσω του μερίσματος που θα πιστώνονταν κάθε χρόνο στους λογαριασμούς τους όπως έκανε ο Καντάφι.
  Τα υπόλοιπα είναι εθνομηδενισμός των εγχώριων κομμουνιστών αλλά και των φιλοφιλελεύθερων υποτακτικών που έχουν αυτή τη στιγμή την εξουσία.

 2. Οπου υπαρχει φυσικος πλουτος οι κατοικοι ζουν την στερηση την εξαθλιωση και την περιβαλλοντολογικη υποβαθμιση για να πλουτιζουν οι πολυεθνικες και οι 5000 οικογενειες παρασιτα της Ελλαδος.
  Να φατε σκατα , τιποτα δεν υπαρχει κατω απο την γη μας

  1. Αγαπητέ Νικόλαε.
   Δεν μπορούμε να λέμε πως “τίποτα δεν υπάρχει κάτω από την γή μας” ενώ αντικειμενικά είναι εκεί.
   Ας αποκαθηλώσουμε εκείνους που θρονιάστηκαν απάνω του, να ελέγχουμε διαρκώς τους επομένους, και όλα θα πάνε καλά. Καταλαβαίνω τον πόνο σου και τον συμμερίζομαι, αφού κι εγώ πονώ. Αλλά με την πολιτική της στρουθοκαμήλου δεν σωζόμαστε. Απαιτείται αγώνας για την λύση. Ή όπως έλεγε και ο μέγας ποιητής του 19ου αιώνος Ανδρέας Κάλβος: “Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία”!

  2. TETOIEΣ μαλακιες σας λενε και εσεις τις επαναλαμβανετε……ο μονος λογος που δεν τα βγαζουν ειναι γιατι εχουμε τους πιο ανθελληνες και τους πιο ανικανους πολιτικους …….ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

   1. Άρα έτσι όπως το γράφεις και συμφωνώ, η πρώτη ευθύνη είναι δική μας. Αλλά επειδή εμείς είμαστε του καναπέ και δεν θα αλλάξουμε μια ζωή θα τρώμε σκατά στα μούτρα μας.

Leave a Response