Τα προφητικά ποιήματα της Γερόντισσας της Αττικής για τα επερχόμενα – «Θέλουν να μην υπάρχει Έλληνας, από το χάρτη να σβηστείτε» (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
anoigma-1

Κατόπιν αιτήματος πολλών πνευματικών τέκνων του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου και συνεργατών της Ιεράς Μητρόπολις Μόρφου, έγινε επίσημα πλέον η δημοσίευση των προφητικών ποιημάτων της γερόντισσας της Αττικής.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2016, άνθρωποι που συνδέονται πνευματικά με την γερόντισσα, έχουν συγκεντρώσει τα ποιήματα αυτά σε βιβλιαράκι με τίτλο «τα προφητικά ποιήματα της γερόντισσας», το οποίο και προσφέρεται δωρεάν στον κόσμο.

Από τη στιγμή λοιπόν που πιστοποιήθηκε η γνησιότητα των ποιημάτων αυτών, καθώς και το ότι η γερόντισσα είναι υπαρκτό πρόσωπο και όχι προϊόν μυθοπλασίας, οφείλουμε και εμείς με τη σειρά μας να σας μεταφέρούμε όλη αυτήν την θεία έμπνευση ώστε να βοηθήσουμε στη διάδοσή τους.

Τα ποιήματα στο σύνολό τους έχουν προφητικό χαρακτήρα, ο οποίος σε ορισμένα σημεία αφορά συγκεκριμένες καταστάσεις και «φωτογραφίζει»-προφητεύει γεγονότα που ζούμε και που θα ζήσουμε σύντομα στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πέρα όμως από τα σημεία των προφητειών, μέσα στα ποιήματα υπάρχει και έντονα το στοιχείο της μετάνοιας και εδώ είναι που οφείλουμε να δώσουμε πολύ μεγάλη σημασία! Διότι η μετάνοια είναι αυτή που έλκει το έλεος του Θεού, η μετάνοια είναι αυτή που θα καθορίσει το μέγεθος των γεγονότων ώστε να είναι λιγότερο το κακό, η μετάνοια είναι αυτή που θα φέρει το θαύμα στο Έθνος μας και πάνω απ’ όλα, η μετάνοια είναι αυτή που θα γίνει το εισιτήριο μας για τον Παράδεισο, Αμήν.

Ποίημα της γερόντισσας για τα επερχόμενα 17-8-2013
1-lezanta

Η Ελλάδα μας πουλήθηκε όλη απ’ άκρη σ’ άκρη.

Πήρανε όλες οι φυλές και από ένα κομμάτι.

Και σεις καημένοι Έλληνες ακόμα δεν ξυπνάτε,

πιστεύετε στα λόγια τους και ήσυχοι κοιμάστε.

Δεν έχουν λόγο στη Βουλή πλέον οι πολιτικοί σας.

Άλλα είναι τ’ αφεντικά που διακυβεύουν τη ζωή σας.

Είναι αυτοί που άρπαξαν την όμορφη τη γη σας,

δίνοντας τα αργύρια στους προδότες της φυλής σας.

Μην περιμένετε έλεος από εδώ και πέρα.

Τα σχέδιά τους τα σατανικά απελπισία και φοβέρα.

Θέλουν όσο γίνεται πιο γρήγορα εσείς ν’ απολεστείτε,

να μην υπάρχει Έλληνας, από το χάρτη να σβηστείτε.

Γι’ αυτό έχουν βάλει σ’ εφαρμογή τα μαύρα σχέδιά τους,

να βγείτε από τα σπίτια σας και η Ελλάδα να μείνει δικιά τους.

Ούτε φάρμακα, ούτε γιατρούς η χώρα αυτή να έχει,

και έτσι με το παραμικρό ο κόσμος να πεθαίνει.

Για να μπορέσουν γρήγορα από εσάς ν’ απαλλαγούνε.

Κι έπειτα οι νέες οι φυλές στην Ελλάδα να κατοικούνε.

Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό μέσα στην ιστορία.

Έτσι να πουληθεί ένας λαός με τέτοια προδοσία!!!

Θα κόβουν το ηλεκτρικό πολλές ώρες την ημέρα,

και το δίκτυο το επικοινωνιακό να μην έχετε επικοινωνία με κανέναν.

Όσο για τη διατροφή θα είναι πολλή λίγη,

Αφού τα τρόφιμα δεν θα επαρκούν να θρέψουν κάθε σπίτι.

Θα σας αποκλείσουνε οι χώρες της ντροπής,

από φάρμακα, πετρέλαιο και από είδη διατροφής.

Όλα αυτά θα γίνουνε όταν οι δανειστές,

θα φύγουν απ’ τη χώρα σας μετά από απειλές.

Για να σας εκδικηθούν με άλλο τρόπο πια,

αφού μέσα στη χώρα σας δεν θα έχουν καμιά δουλειά.

Μήνυμα Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου
2-lezanta

Πατέρες και αδελφοί,

Η πρόνοια του Θεού έφερε στον δρόμο της ζωής μας ανθρώπους ενάρετους και αγίους, ως φωτεινούς οδοδείκτες, για να κρατηθούμε στην οδό της αληθείας και της μετανοίας, τόσο για την προσωπική μας κατάρτιση και στήριξη, όσο και για την Ορθόδοξη διδασκαλία του λαού του Θεού.

Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι και η Γερόντισσα, που έγραψε τα ποιήματα που αναδημοσιεύουμε ανωτέρω, Ο Θεός έδωσε σ᾽ αυτήν το δώρο να βλέπει για τα μέλλοντα να συμβούν. Η Γερόντισσα αυτή είναι μια απλή μοναχή. Ζει σε κοινόβιο μοναστήρι της Αττικής και ευρίσκεται στην υπακοή της ηγουμένης της. Είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας, με προβλήματα υγείας. Η ίδια λέει· «Δεν κάνω κάποια επίπονη προσπάθεια, απλώς γράφω ό,τι μου δίνεται. Ας μη νομίζει ο κόσμος ότι έχω και κάποια ιδιαίτερη χάρη.» Τόσο η ίδια, όσο και η Ηγουμένη της επιθυμούν να παραμείνει στην ανωνυμία. Το σεβόμαστε αυτό και ευχαριστούμε τον Θεό που την έστειλε στη ζωή μας.

Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση το Ορθόδοξο ήθος που αποπνέει ο προφητικός λόγος των κειμένων της Γερόντισσας. Η προφητεία υπηρετεί τη μετάνοια. Η μετάνοια ελκύει το έλεος του Θεού και την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Η μετάνοια γεννά ευσπλαχνία. Ο προσωπικός μας πόνος γεννά συμπόνια για τον πλησίον μας. Όλα αυτά θα τα βρείτε μέσα στον ποιητικό λόγο της Γερόντισσας. Εάν εξ αντιθέτου η προφητεία υπηρετεί τον τρόμο και τον πανικό, τότε δεν είναι αυθεντική και δεν υπάρχει σ᾽ αυτή Πνεύμα Άγιο.

Τα επερχόμενα γεγονότα, για τα οποία και μεγάλοι άγιοι της Εκκλησίας μας προφήτευσαν, όπως ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, η οσία Σοφία της Κλεισούρας, ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, πολλοί άγιοι της Ρωσίας και απλοί άνθρωποι του λαού μας, θα πραγματοποιηθούν, γιατί είναι απαραίτητη η εγχείριση σε μια κοινωνία που απομακρύνθηκε από τις εντολές του Χριστού.

Η μετάνοια, στην οποία παροτρύνει ο προφητικός λόγος της Γερόντισσας αυτής, και που προσδοκούμε να γεννήσει έμπονη προσευχή σε όλους μας, δεν είναι για να ματαιωθούν τα ως άνω αναμενόμενα γεγονότα, αλλά για να έρθει το κακό ολιγότερο. Αλλά, να γνωρίζουμε πως στο τέλος θα προκύψει και μεγάλο καλό πανανθρώπινο και θα κραταιωθεί και αναδειχθεί η Ορθοδοξία.

Αναφορικά προς το προφητικό χάρισμα, ας μην ξεχνούμε, αδελφοί και πατέρες, τον ευαγγελικό λόγο του Κυρίου, ότι «ο δεχόμενος προφήτην εις όνομα προφήτου μισθόν προφήτου λήψεται» (Ματθ. 10, 41). Κι ακόμη, ας ακούσουμε τον απόστολο Παύλο, που μας παραγγέλλει· «το Πνεύμα μη σβέννυτε, προφητείας μη εξουθενείτε» (Α´ Θεσ. 5, 19-20).

Τον προφητικό λόγο της Γερόντισσας τον αγαπήσαμε, γιατί είναι αυθεντικός και αποσκοπεί στη μετάνοια. Είναι λόγος ευσπλαχνικός πραγματικής μητέρας, που πονά για τα παιδιά της, πριν αυτά πονέσουν! Κι όπως το έχω συνήθεια, ό,τι αγαπώ πολύ και με ωφελεί ως χριστιανό, το προτείνω και το μοιράζομαι με τους συνανθρώπους μου.

Ο Μόρφου Νεόφυτος : «Έρχεται πόλεμος, είναι αναγκαία η προσευχή μας»
box-photo

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος πρόσφατα επανέλαβε τις προφητείες του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα του Αγίου Παΐσίου, για την επικείμενη ήττα της Τουρκίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ορθοδοξία.

«Πριν από τρία χρόνια, έδωσα συνέντευξη κατά την οποία μίλησα για τα επερχόμενα. Μια τέτοια τολμηρή πρόβλεψη ήταν τότε παρακινδυνευμένη , αλλά δεν βασίστηκε μόνο σε εκτιμήσεις της γεωστρατηγικής κατάστασης στον κόσμο, αλλά κυρίως σε απόψεις των ανθρώπων του Θεού, με τους οποίους συναντήθηκα στα νιάτα μου, ή με εκείνους με τους οποίους εξακολουθώ να διατηρώ μια καλή σχέση ακόμη και σήμερα (γιατί στην εποχή μας υπάρχουν άγιοι, που μπορούν να δουν το μέλλον).

Γνωρίζαμε ότι ο “μεγάλος πόλεμος” (όπως τον ονόμαζαν οι οραματιστές γέροντες) θα ξεκινήσει στην Συρία. Η προφητεία εξεδόθη από τους ασκητές με ακρίβεια για την χώρα αυτή πολύ πριν ξεσπάσει . Γνωρίζαμε ότι η Ρωσία θα λάβει μέρος σε αυτές τις «εξελίξεις». Θυμάμαι, όπως είπα σχετικά με όλα αυτά στον δημοσιογράφο του Sigma-Live κ. Αθανασίου και εκείνος μου απάντησε: «Πώς εσύ , ένας μορφωμένος άνθρωπος, πιστεύεις στις προφητείες Αγίου Παΐσίου ;». Το είπε αυτό, λες και τα λόγια του Πατέρα Παΐσιου δεν σήμαιναν για αυτόν τίποτα. Αλλά ο Άγιος αυτός είναι ο Άγιος των Τελευταίων Ημερών! Αν εμείς, οι Επίσκοποι δεν θα εμπιστευόμαστε τα λόγια των σύγχρονων αγίων και το δώρο της διόρασης τους, τότε ποιος θα τους εμπιστευτεί; Τα λόγια τους έχουν ήδη εν μέρει εκπληρωθεί, και απλά αναμένεται η ολοκληρωτική εκτέλεσή τους. Το όνειρο του Ερντογάν, να γίνει χαλίφης του σουνιτικό Ισλάμ, θα «καταστραφεί». Η εφαρμογή αυτών των φιλόδοξων σχεδίων δεν εμπλέκουν μόνο τη Ρωσία (στην οποία υπάρχουν πολλοί σουνίτες μουσουλμάνοι), αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Αυτές οι δύο χώρες θεωρούσαν επικερδές για αυτές την δημιουργία ενός ισχυρού χαλιφάτου στην Ανατολή».

Πηγές:

Ορθοδοξία εν όψει

AgionOros.ru

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: