Σόιμπλε θα λέμε …και θα κλαίμε! ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Δείτε ποιος πάει για υπουργός Οικονομικών της ΜΕΡΚΕΛ!

Κοινοποίηση:
soible-2-630x400

Ο πρόεδρος του FDP, και νικητής των σημερινών εκλογών φαίνεται να καλοβλέπει το υπουργείο Οικονομικών. Υπάρχουν όμως σοβαρά εμπόδια. Ένα από αυτά ακούει στο όνομα Β. Σόιμπλε.
christian-lindner-fdp
Το FDP έχει προβάλει από τώρα αξιώσεις κυβερνητικού εταίρου αλλά και τις κόκκινες γραμμές πιθανής συγκυβέρνησης που επικεντρώνονται στην ευρωπαϊκή πολιτική. Ο πρόεδρός του Κρίστιαν Λίντνερ θέλει να εμποδίσει την μετατροπή ενός μελλοντικού προϋπολογισμού της ευρωζώνης σε αγωγό παροχής χρημάτων από τους γερμανούς φορολογούμενους σε άλλες χώρες-μέλη. Και για να συγκυβερνήσει, αφήνει να εννοηθεί ότι επιθυμεί να είναι ο επόμενος επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη, στην εφημερίδα Bild, ο Αλεξάντερ Χαν, μέλος του ομοσπονδιακού προεδρείου του κόμματος, είπε αυτό που πολλοί σκέπτονται στο FDP, ότι η παράταξη δεν θα πρέπει να συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση, στην οποία δεν θα επανδρώνει το υπουργείο Οικονομικών. «Μόνο έτσι μπορούμε να εκπληρώσουμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, όπως καλύτερη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό». Ο ίδιος ο Λίντνερ απέφυγε ευθέως να τοποθετηθεί. Ερωτηθείς όμως από την Welt am Sonntag, τι υπουργείο θα συνιστούσε στον Μάρτιν Σουλτς σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού, απάντησε το υπουργείο Οικονομικών, «είναι το μόνο υπουργείο που μπορεί να σταθεί απέναντι στην καγκελαρία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ετσι να σας πηδάν μαλακισμένα Ελληναράδες – Σύριζα δεν θέλατε??? τι σου κάνω μάνα μου – στον χώνο βαθειά μαλάκες Ελληνάρες …

Comments are closed.