ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – Πως το κράτος εξόντωσε τον επιστήμονα-επιχειρηματία που ανακάλυψε το πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου

Κοινοποίηση:
sofianopoulospetrelaioog7

Πριν από 40 χρόνια αποδείχθηκε περίτρανα ότι στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου.Διαβάστε την απίστευτη ιστορία ενός Έλληνα επιστήμονα, του χημικού Σωτήρη Σοφιανόπουλου και εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Το 1956 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Darmstadt της Γερμανίας. Διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στη Γερμανία.

Επί 11 χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΧΡΩΠΕΙ. Ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή έρευνα και τεχνολογία και μεταξύ άλλων κατασκεύασε τα πρώτα ελληνικά όπλα μετά το 1974. Είχε ξεκινήσει και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων αλλά για διαφόρους λόγους (!) η παραγωγή σταμάτησε.

Στα εργαστήρια της ΧΡΩΠΕΙ ο Σοφιανόπουλος συνέθεσε και το προωθητικό υγρό πυραύλων Υδραζίνη. Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους που όμως η προσπάθεια για διαφόρους λόγους (!) δεν συνεχίστηκε. Προσκλήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να υποβάλει «οικονομικό υπόμνημα».

Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας υλικό εφαρμοσμένης έρευνας υψηλοτάτης τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές. (!) Το 1972 απέδειξε ότι η σόγια ευδοκιμεί στη χώρα μας αλλά ναυάγησαν οι προσπάθειες του για βιομηχανική εκμετάλλευση.

Κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε οξέα. Την τεχνολογία ζήτησε εκτός των άλλων κρατών και η Βουλγαρία με ανταλλαγή τεχνολογίας παραγωγής κιτρικού οξέος, αλλά το κράτος δεν επέτρεψε τη συνεργασία αυτή και διέταξε το κλείσιμο του εργοστασίου. (!)

Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή, παρ΄όλο που είχε πάρει δύο άδειες γι” αυτό τον σκοπό. (!)

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Τα μυρίστηκαν πρώτοι οι Αγγλοι το 1927, τα δοκίμασε το πολεμικό μας ναυτικό το 1928, η ιδιωτική τους εκμετάλλευση άρχισε το 1965 και η ζωή τους έκλεισε το 1979. Μία απίστευτη περιπέτεια του πρώην ιδιοκτήτη της ΧΡΩΠΕΙ.
Πρώτοι οι Άγγλοι μυρίστηκαν το πετρέλαιο της Ζακύνθου και πολύ αργότερα οι αναθυμιάσεις οδήγησαν εκεί και τη μύτη ενός επιχειρηματία: του ιδιοκτήτη της διαλυμένης σήμερα βιομηχανίας ΧΡΩΠΕΙ, Σωτήρη Σοφιανόπουλου.(την χάρισε ο αντρέας στην γερμανία, καί έφερε την BAYERN.

. Το 1927 η αγγλική εταιρεία «NEAR EAST PETROLEUM COMPANY» έρχεται στη Ζάκυνθο, για να μελετήσει τις δυνατότητες αντλήσεως πετρελαίου. Δεν γίνεται όμως εντατική άντληση, των φρεατίων, γιατί λείπουν τά επαρκή μηχανήματα και οι δεξαμενές.

. Το 1928, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει το τορπιλοβόλο «Πέργαμος» για να κάνη δοκιμές καύσεως. Η έκθεση που συντάσσεται καταλήγει σε ένα αισιόδοξο συμπέρασμα: «Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι τ” αποτελέσματα των δοκιμών ήσαν ικανοποιητικά».

. Το 1965, ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Ζάκυνθο και μαθαίνει ότι στο Κερί, σ” ένα βάλτο 1.000 στρεμμάτων, υπάρχει πετρέλαιο! Τα χρόνια της δικτατορίας αποφασίζει να ασχοληθή επιχειρηματικά με την υπόθεση της Ζακύνθου.

Η χούντα είχε τότε παραχωρήσει άδεια για γεωτρήσεις στην αμερικανική εταιρεία ANCAR OIL. Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος συναντιέται στα γραφεία της ΧΡΩΠΕΙ με τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο της ΑΝΚΑΡΟΪΛ Στερτζ (Στέργιου), καταλήγουν σε συμφωνία και αποφασίζεται να γίνει το συντομότερο γεώτρηση βάθους 2.500 μέτρων:

«Η ΑΝΚΑΡΟΪΛ και η ΧΡΩΠΕΙ θα είχαν ποσοστά επί της παραγωγής και της εκμετάλλευσης του πετρελαίου. Παρασκευή, θα ερχόταν ξανά ο Στερτζ για να υπογράψουμε τη σύμβαση και την Τρίτη γίνεται το πραξικόπημα στην Κύ­προ. Ο Στερτζ δεν έρχεται και βέβαια η σύμβαση ναυαγεί. Γίνονται τα γνωστά, έρχεται η μεταπολίτευση καί εγώ εξακολουθώ να ενδιαφέρομαι για τα πετρέλαια. Επισκέπτομαι τον καθηγητή Ζάχο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου). Πραγματικά, στέλνει στη ΧΡΩΠΕΙ την άδεια να προχωρήσω τις εργασίες στο Κερί».

. Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος πηγαίνει στη Ζάκυνθο και στήνει εκεί ένα κανονικό εργοτάξιο επανδρωμένο με μηχανικούς και τεχνικούς της ΧΡΩΠΕΙ.

«Η μεγαλύτερη γεώτρηση που είχα κάνει ήταν βάθους 120 μέτρων το περισσότερο, όμως, πετρέλαιο έβγαινε από μια των 18 μέτρων. Πετρέλαιο χωρίς υδρόθειο, με βάση τη νάφθα. Έφτασα να βγάζω, ανάλογα με τις υδροστατικές πιέσεις, μέχρι και 70 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα. Για μήνες ολόκληρους τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά της ΧΡΩΠΕΙ κινούνταν με αυτό το καύσιμο, ενώ επί χρόνια μου ζητούσαν να τους πω το μυστικό – πώς δηλαδή, κατάφερα να βγάλω ντίζελ σε πρώτη φάση χωρίς διυλιστήριο!».
Ο δραστήριος επιχειρηματίας ζητά από το υπουργείο Βιομηχανίας άδεια εκμεταλλεύσεως:
«Έτρεχα από το υπουργείο Βιομηχανίας στη ΔΕΠ και τούμπαλιν. Σ” αυτά τα δρομολόγια με κορόιδευαν όλοι μαζί. Τράβηξα μια εταιρεία στη Ζάκυνθο και πουλούσα το πετρέλαιο που έβγαζα με κανονικό τιμολόγιο στη ΧΡΩΠΕΙ».

. Η δουλειά στο Κερί κρατάει δύο χρόνια και σταματάει με τη σύλληψη του Σωτήρη Σοφιανόπουλου. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος:
«ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ζητήσει από τον υπουργό Βιομηχανίας να μου δοθή άδεια εκμεταλλεύ­σεως, αντ” αυτού μια ωραία πρωία έρχονται στο Κερί και με συλλαμβάνουν ως παραβάτη του νόμου επειδή παράγω αργό πετρέλαιο».

. Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος δικάζεται τον Μάιο του 1979 καί αθωώνεται. Με δικαστική απόφαση, όμως, αναστέλλονται οι δύο άδειες που είχε για παραγωγή πετρελαίου. Από τότε, κανείς δεν ασχολήθηκε πια με τα πετρέλαια της Ζακύνθου. Η περιοχή αναδίδει ακόμα τη μυρωδιά του πετρελαίου καί ο βάλτος βουλιάζει στα περασμένα υγρά γυαλιστερά μεγαλεία.

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος υποστηρίζει από τότε ότι εσκεμμένα σκέπασαν την υπόθεση και κατηγορεί όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ότι παραδίδουν τον εθνικό πλούτο της χώρας στις πολυεθνικές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.

 

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος πριν από 40 χρόνια απόδειξε περίτρανα ότι στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου – Απάντηση σε Σαμαρά,ΓΑΠ και δοσίλογους! (βίντεο)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

35 Σχόλια

 1. ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΧΑΖΟΠΟΥΛΙΑ! Οι μεν τρωνε σανο “πατριδα-θρησκεια-χουντα” και οι αλλοι σανο “δημοκρατια-φεσια-ρουσφετια”. Δεν διαφερουν και πολυ, ολα την ιδια γευση. Αλλα σε χαχαμηδες σαν του λογου σας περναει να ‘χουν ευκαιρειες να διαλεγουν. Ο Σοφιανοπουλος ικανος αλλα, ρε αδελφε, μιας και σπυδσες και στην Γερμανια ολες οι εφευρεσεις θελουν και την πατεντα τους. ΕΣΥ γιατι δεν τα πατενταρησες? Οχι στην Ελλαδα … ακαπυ αλλου! Μπουρδες λοιπον και φτηνες αντιγραφες! Bon pour l’ orient! Τωρα για το πετρελαιο, δε χαχαμηδες … τετοια κοιτασματα υπαρχουν σ ολο τον κοσμο σε βαλτους. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και οικονομικα αποδοτικα. Αν – οπως ισχυριζονται κατι κατηνες ξερολες – οι “αμερικανοσιωνιστες” εμποδιζαν την αναπτυξη μας, γιατι να ριξουν δις σε χωρες μακρυνες και σε παλαγα 100μιλια απο την ακτη και δεν αγοραζαν μπιρ παρα το κελεπουρι, οταν μαλιστα ειχαν και τα “δικα” τους παιδια, οπως λετε? Να δεις πως θα αρχισουν τωρα να χτηπανε κοκκινο τα καφενεια … Ραγιαδες, αμορφωτοι, ανικανοι και κακομηρηδες. Αντε, τραβατε για κανενα σανο … Να μας κανετε την βρωμο-δουλεια να ζουμε εμεις καλυτερα … Χαιντα .. ακομη εδω ‘στε? Τεμπελχαναδες!

 2. ΑΠΟΚΑΤΙ ,,ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,,ΣΙΟΝΙΣΤΕΣ,,ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΩΦΙΝΟΠΟΥΛΟ..ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ””’ΕΞΑΛΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΗ,,ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΤΕΣ ΠΕΘΕΝΟΥΝ [ΦΥΛΑΚΗ]

  1. τους σιονιστες στη πραγματικοτητα τους βοηθατε εσεις οι ακροδεξιοι κρετινοι, σας χρησιμοποιουν επειδη ειστε στοκοι

  2. Εσύ γραφικέ χωριάτη πρώτα μάθε να γράφεις σωστά ορθογραφημένα την μητρική σου γλώσσα και μετά να κάνεις μαθήματα πατριωτισμού στους άλλους. Μαλάκα έ ηλιθιο-μαλάκα!

 3. ΚΥΡΙΕ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΕ EΠΡEΠE NA KATAΛABETE την Bρωμοκουραδα την ξεχειλωμενη κυλοτα τον παλιοπ…υστο τον παλιομ…ινε τoν βρωμοπ…υστο τον μασωνο τον παλιομ….ινε τον οφσορακια την φαρδεια κυλοτα

 4. ΚΑΛΑ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ….ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ,ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΣΑΣ…ΑΣΧΕΤΟΙ !!!!

 5. oi ζακυνθινοι δεν τα βλεπουν αυτα τοσα χρονι9α??????ΟΧΙ ..αφου ειναι ολοι τυφλοι…παιρνουν κ συνταξη…..

 6. Σας πουλανε μουφες για πετρελαια και ψαρωνετε ζωαδια ΧΑτες…

 7. Για να πούμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Με ορισμένες λαμπρές εξαιρέσεις (Μεταξάς, ΠΑπάγος, Παπαδόπουλος) η Ελλάδα κυβερνιέται από ανδρείκελα των ξένων (Καραμανλίδες, Παπανδρέιδες , Μητσοτάκης, Σημίτης, Σαμαράς και σε λίγο Τσίπρας). Αυτοί προκειμένου να τους βοηθήσουν οι ξένοι δηλ οι Αμερικανοσιωνιστές τους έχουν δώσει γη και ύδωρ. Δηλ προδίδουν την χώρα για την καρέκλα και το χρήμα (χωρίς βέβαια να είναι αθώοι αυτοί που τους στηρίζουν δηλ βουλευτές , δημαρχοι , και γενικά πολιτευτές) . Πως ανεβαίνουν στην εξουσία ; Μα φυσικά με τα πλήρως διεφθαρμένα ΜΜΕ . Οι διάφοροι Χατζηνικολάου , Πρετεντερης Σρόιτερ, Χούκλη κλπ υπακούοντας στις εντολές των μεγάλων καθαρμ… Μπόμπολα, Κυριακού , Κοντομηνά, Αλαφούζου , Βερδηνογιάννη κλπ οι οποίοι υπακούν στις διαταγές των Αμερικανοσιωνιστών (βέβαια κάνουν και οι ίδιοι ατομικές αρπαχτές π.χ δήμόσια έργα κλπ) κάνουν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο ώστε να ψηφίσει τα παραπάνω ανδρείκελα. Επιπλέον στηρίζουν και το έργο των προδοτών ανδρεικέλων π.χ και οδηγούν , με την πλύση εγκεφάλου πάντα, τον λαό σε χρηματιστήρια, αποδοχή μνημονίων, ανακεφαλαιώσεις τραπεζών , σε τρόπο ζωής και σκέψης αντεθνικό , σε ήθη αλλά Κωστόπουλου κλπ.
  Ένα από τα θέματα που κλήθηκαν να θάψουν τα ανδρείκελα ήταν αυτό του ορυκτου πλούτου . Και λέω ορυκτού πλούτου γιατί πέρα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπάρχουν και ουράνιο και χαλκός και άλλα πολλά μέταλλα αλλά πάνω απο όλα τα σπάνια μέταλλα. Είναι τόσο προδότες που μόνο με το πετρέλαιο θα ζούσαμε πλουσια το θάψανε σκόπιμα και δόλια κατόπιν εντολών των ξένων. Με σκοπό βέβαια να μας τα κλέψουν οι αμερικανοσιωνιστές (τώρα στο παιχνίδι μπήκαν και οι Γερμανοί) .
  Να μην ξεχνάμε ότι τα πετρέλαια είχαν αρχίσει να τα βγάζουν επί χούντας και τα σταμάτησε ο αρχιπροδότης της Κύπρου ΚΑραμναλής κατόπιν εντολών των ξένων. Μόνο του πρίνου βγήκαν γιατί είχε προχωρήσει τόσο η διαδικασία σε αυτά, που δεν μπορούσαν να τα σταματήσουν. (Η διαδικασία για την εξόρυξη είναι χρονοβόρα έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες επί χούντας και φτάσανε όμως σε ένα τόσο προχωρημένο σημείο που ακόμα και ο αρχιπροδότης δεν μπορούσε να τα σταματήσει , όποτε το πρώτο βαρέλι βγήκε επί του αρχιπροδότη Καραμανλή. Αυτά γιατί ορισμένοι π.χ Τράγκας λένε ότι ο Καραμανκλής τα έβγαλε. Αν μπορούσε και αυτά δεν θα έβγαιναν. Τα υπόλοιπα βέβαια δεν είχαν προχωρήσει τόσο πολύ και τα σταμάτησε ο ρχι(προδότης)εθνάρχης.
  Βέβαια και τα υπόλοιπα ανδρείκελα ακολούθησαν τις άνωθεν εντολές.
  Όπως είναι φυσικό και η Ελληνική αριστερά κοινώς έκανε την πάπια. τίποτα δεν είδε , τίποτα δεν άκουσε ακόμα και όταν άρχισαν να ακούγονται διάφορες φωνές για πετρέλαιο. Δεν ήξερε; Όχι βέβαια , αλλά τα αφεντικά της (ίδια με των παραπάνω) θέλανε να μην μιλάει κανένας γι αυτό το θέμα.
  Βέβαια αν κάποιος πάει να φύγει από τα κοινώς αποδεκτά όρια (που θέτουν οι ξένοι) υπάρχουν και οι Βουρλιώτηδες, Κλάπα κλπ (όλοι αριστεροί που θα φροντίσουν να επαναφέρουν την τάξη.
  Αυτή είναι με λίγα λόγια η κατάσταση.
  Υ.Γ Φυσικά οι ξένοι θέλουν να μας τα φάνε και τα ντόπια ανδρείκελα τους δεξιά και κυρίως αριστερά ενεργούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

  1. Μονο ενας βλακας θα εξυμνουσε τον ανοητο δικτατορα Μεταξα και τον αμερικανο πρακτορα Παπαδοπουλο.
   Οταν υπαρχουν τετοιοι ελληνες σα κι εσενα, πως θα παει μπροστα η χωρα??

   1. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ-ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΒΡΑΣΙΔΑ…ΡΕ ΒΛΑΚΑΚΟ ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ…

    1. Το να ζητάς απο αριστερό να διαβάσει αμερόληπτη ιστορία είναι σαν να του ζητάς να αμοίβεται με βάση την απόδοση της εργασίας του

     1. Ανοητοι χουνταιοι, μια ζωη στο περιθωριο της κοινωνιας να λετε χαιλ χιτλερ και να γελαμε με τη καφριλα σας

   2. ΒΡΑΣΙΔΑ
    Με το συμπαθειο αλλα εισαι και μεγαλος ΜΑ…ΚΑΣ!!!!!

    1. τοσο σου κοβει τοσο λες, γραφικε φασιστα. Με το συμπαθειο ε

 8. Aλλος ενας μουρλος τυπου Γκιολβα…

 9. – ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ; ΕΝΑΝ ΕΙΠΑΤΕ; ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΧΙ ΕΝΑΝ.. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ.. ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ Κ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΙΣΩ.. Κ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΟΧΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ..
  – ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.. ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ.. ΕΜΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΟΠΟΥ Κ ΝΑ ΠΑΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ Κ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ..
  – ΌΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.. ΕΙΔΑΤΕ ΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.. Κ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ..
  – ΝΑ Γ@ΜΗΣΩ Κ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ “ΚΑΛΑ” ΤΗΣ ΟΛΑ.. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΧΑΜΩ.. ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΚΦΡΑΣΗ “ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ”.. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ..

  1. Τα παιδιά ις ας αρχίσουν να ψηφίζουν Έλληνες πατριώτες και όχι ανδρείκελα αν θέλουν ο τόπος να είναι ευλογημένος και όχι καταραμένος. Καταραμένο τον κάνουν τα παιδιά με τις επιλογές τους και μετά διαμαρτύρονται.

   1. Δεν υπάρχουν πλέον πατριώτες και σε λίγο ΔΕΝ θα υπάρχουν ούτε και Έλληνες.

 10. ΠAIΔIA, Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΩΜΑ !!!

  ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ), ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΟΠΗΓΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΞΕΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΟ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ.

  ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ, ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΑΤΟΙ “ΑΦΟΙ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ” ΤΗΣ ΑΕ “ΧΡΩΠΕΙ”, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Π Ο Λ Λ Ε Σ Α Λ Λ Ε Σ, Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ε Σ Κ Α Ι Λ Ι Α Ν Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Ε Σ Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ι Σ, ΤΟΣΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΑΛΓΚΟΝ, ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΚΛΠ) ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟ), ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΛΠ.
  ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, EMEINAN EKΠΛHKTOI KAI ΤΟΥΣ ΕΔΩΚΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΙ ITAΛOI THΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ BERETTA !!!

  Η ΛΙΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ “ΧΡΩΠΕΙ”, ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΩΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ…………

  ΕΠΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΓΕΡΟ-ΚΑΡΑΜΑΝΑΛΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΕΒΕΡΤ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ, ΛΛΑ ΤΗ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΥΝόΣ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ……….

  ΕΚΤΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΑΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ, ΑΝΑΜΕΝΩΝΤΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΑΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

  ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ………..

 11. ο μεγας ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ειχε κατασκευασει και το αυτοματο οπλο ουζι αλλα με μεθοδευσεις του γερου καραμαν αλη πουληθηκαν τα σχεδια στους ισραηλινουσ.και στα τελευταια χρονια του ειχε κτηνοτροφειο με κατσικες που εκμεταλευοταν εκτος κρεασ και δερμα μεχρι και της οπλες τους.τεραστειο μυαλο

 12. Είναι αλήθεια!! το έχω δει με τα μάτια μου. Υπάρχει όντως πετρέλαιο !!

 13. αν με αυτά που δείχνει το βιντεο, δεν κάνουν τίποτα ακόμα και η κάτοικοι της Ζακύνθου, τότε είμαστε βλάκες με περικεφαλαία και περιμένουμε πότε θα τα πουλήσει όλα η εγκληματική οργάνωση σαμαροβενιζελοτσολακογλου, τότε να μην κλαίμε την μοίρα μας,

  1. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΩΡΕ ΤΑ ΖΩΑ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΤΖΗ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΠΟ ΝΔ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

 14. παραμυθι διχως δρακο ,
  εχει η φαβα καποιο λακο!

  εναι δυνατον να ειναι αληθεια?
  αν ισχυει ολοι οι κυβερνωντες,διαχρονικα ,ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ κ τα μνημονια μπροστα τους ειναι πταισματα.
  ή τυπος ειναι μυθομανης σαν τον ατρεμη σορρα που δινει 600 δισ!!!! για το χρεος κ το κρατος δε τα δεχεται?

  1. καλά εσύ πρέπει να είσαι άτομο της παρέας Τσολάκογλου σαμάρι, μήπως κατά λάθος είσαι ο μπουμπουκος? μην φοβάσαι δεν θα σου πάρει την δόξα η τρόικα, η μήπως είσαι ένα από τα άτομα που φορούσαν κουκούλα στα προηγούμενα χρόνια

   1. ρε ζωο μαθε να διαβαζεις,εγω βριζω τροικα κ σαμαριαδες ολη μερα,δες κ αλλα σχολια μου.
    για το συγκεκριμενο ειπα οτι δε μπορει να ειαναι τοσο οφθαλμοφανες το πετρελαιο κ να μην ασχολειται κανεις,παραλογο ειναι?
    για το σορρα εσυ πιστευεις οτι εχει τα λεφτα?αν ναι ξεπερνας κ τις φαντασιοπληκτες θειτσες που βγαινουν στη νικολουλη!!!

    1. ρε ζωο τί σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;;;
     Ο Μέγας Έλληνας Σοφιανόπουλος τα έχει πεί με αποδείξεις, εδώ και 20 χρόνια στο highTV στις ιστορικές εκπομπές του δημοσιογράφου Κώστα Χούντα “Τομές”.

 15. Αφιερωμένο σ’αυτούς που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην χώρα.
  http://www.youtube.com/watch?v=1c6oA27PoDQ
  “Δολοφονώ τον ύπνο των δικαίων
  και πυρπολώ τα έργα των σπουδαίων
  am killer… fucking killer
  Υπηρετώ την στείρα μετριότητα
  ό,τι δεν έχει μνήμη και ταυτότητα…
  Σκοτώνω κάθε τολμηρή πρωτοπορεία
  υψώνω τείχη στην ιστορία
  Δολοφονώ τα γνήσια ταλέντα
  Ανοίγω δρόμο στην βλακεία με πατέντα
  Am killer am fucking killer
  υπερετώ την μάζα των ανίδεων
  την ιδιοτέλεια των επιτήδειων
  ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΤΥΦΛΑ”
  Με λένε Ράλλη… Παπανδρέου… Σαμαράααα…

 16. Αυτα και χειροτερα, μην ξεχναμε την ραδιομαγνητικη εφευρεση, παθητικης εφαρμογης, εδω και καποια χρονια που βασιζεται στο υπαρχον ραδιομαγμνητικο πεδιο του περιβαλλοντος, βλ. ραδιοφωνα, τηλεορασης, διαφορα φυσικα και τεχνητα ηδη υπαρχον κυηματα στον αιθερα, και μεσο αυτου διαμορφωνει συντεταγμενες και επιχειρισιακο περιβαλλον, αυτα μην τα ξεχναμε!

  Τον αλλο παλικαρι Ελληνα με το ηχητικο πολλαπλου ρολου οπλο, το ΑΡΤΕΜΗΣ;;

  Και ποσα, αλλα;;

  Αλλα ειπαμε ζουμε μεσα σε ενα σιωνιστικο κρατουμενο ελληνοφωνο κρατος.

Comments are closed.