Συνεχίζει το αντάρτικο η Ζωή: “Οι δανειστές συντελούν πραξικόπημα – Δεν πρέπει κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει το νομοσχέδιο”

Κοινοποίηση:
zoi-konstantopoulou

Μιλώντας ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, στα μέλη της… 10ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε εκ νέου για πραξικόπημα που συντελείται εκ μέρους των δανειστών προς την χώρα μας και κάλεσε όλους τους θεσμικούς παράγοντες – με το βλέμμα στραμμένο κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – να αποτρέψουν την ψήφιση των συμφωνηθέντων μέτρων με τους εταίρους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας, ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το πραξικόπημα, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Αν δεχθούμε ότι το χρέος παρά τα πορίσματα όλων των ειδικών και τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους είναι υπαρκτό και νόμιμο πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32,5 χιλιάδες ευρώ. Αυτό δεν είναι δίκαιη λύση, ούτε δίκαιη προοπτική» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, και έκανε ειδική μνεία στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε όλους τους παράγοντες, δηλ. και τους βουλευτές που καλούνται αύριο να ψηφίσουν στο Κοινοβούλιο επί του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας, να… αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Είναι σημαντικό τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και να επιδεικνύεται εγρήγορση από όλους τους παράγοντες που μπορούν να αποτρέψουν μια ακόμα πληγή για τη δημοκρατία» τόνισε, δίνοντας σήμα για… αντάρτικο.

«Θα σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου Ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενοι σε βουλευτές με ελληνική καταγωγή από όλο τον κόσμο.

«Έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουν και 22 Ιουνίου στις οποίες καλείται η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Υποχρεώνεται μια κυβέρνηση η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα υποχρεώνεται να το φέρει προς ψήφιση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, δίνοντας έμφαση στο δημόσιο χρέος, το οποίο, επικαλούμενη το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους, χαρακτηρίζει μη νόμιμο και επονείδιστο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε η άλλη αριστερά η καθαρή αριστερά και όχι η……αριστερά των μαφιόζων και των νενέκων, η νεολαία είναι μαζι σας,τολμήστε και κάνετε την αρχή πριν να είναι πολύ αργά,για την πατρίδα μας για την Ελλάδα μας..

  2. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑ8ΕΙ ΝΑ ΒΟΗ8ΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ! ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ! Ο 8ΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !

  3. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ , ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ! ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

Leave a Response