Συγκλονισμένος ο Αβραμόπουλος από την τραγωδία με μετανάστες στο Βόσπορο

Κοινοποίηση:
buthistike-skafos-me-metanastes-stin-tilo.w_l

Συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Τουρκία με τουλάχιστον 24 ανθρώπους νεκρούς όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες βυθίστηκε στο Βόσπορο, δήλωσε ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο νέος Επίτροπος υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει μια «αποτελεσματικότερη» προσέγγιση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

«Είμαι συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα στην Τουρκία, η οποία καταδεικνύει για άλλη μία φορά ότι επείγει να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες για να σώσουμε ζωές, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να βοηθήσουμε να προστατευτούν αυτοί που το έχουν ανάγκη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ σημείωσε, επίσης ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας» με τις χώρες εκείνες απ’ όπου αναχωρούν οι μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην ΕΕ και διαβεβαίωσε ότι αυτή θα είναι η βασική προτεραιότητά του από τη νέα του θέση.

«Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την εξέλιξη της κατάστασης, σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές όλων των εμπλεκομένων ή ενδιαφερομένων χωρών. Επιπροσθέτως, σκοπεύω να παρουσιάσω μια συνολική προσέγγιση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response