ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ο πιλότος του F-16: “Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
690_912535d3-8882-43b8-b69c-aa14e9d11eea

«Το ΟΧΙ είναι η συνέχεια του Μολών λαβέ του Λεωνίδα», είπε από το πιλοτήριο του F-16 ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, που πραγματοποίησε την πτήση επίδειξης, με την οποία ολοκληρώθηκε η φετινή στρατιωτική παρέλαση της 18ης Οκτωβρίου.

Το ΟΧΙ «δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής» αποδεικνύεται από τη σημερινή γιορτή, είπε, τονίζοντας ότι η σημερινή επέτειος θα πρέπει να μας θυμίζει ότι «οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια Πολλά Ελλάδα».

Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος, επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας της ομάδας ΖΕΥΣ, από τη βάση της Σούδας, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 500 ώρες πτήσης.

Κατά τη σημερινή επίδειξη πέταξε με 650 μίλια την ώρα, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κατέθεσε στις 10.30 στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην παρέλαση συμμετείχαν ανάπηροι πολέμου, σύλλογοι, τμήματα μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Φέτος, συμμετείχε και το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response