Στο φως της δημοσιότητας άγνωστες φωτογραφίες από την δολοφονία του Κένεντι- To αιματοβαμμένο παλτό της Τζάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Οι λεκέδες από το αίμα του Τζον Κένεντι βρίσκονταν ακόμα στο παλτό της Τζάκι Κένεντι. Δύο ώρες μετά τη δολοφονία του συνόδευσε τον Λίντον Τζόνσον στο Air Force One για την ορκωμοσία του ως νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Αυτό το εξαιρετικό φωτογραφικό άλμπουμ λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι βγαίνει στο σφυρί. Στα 17 καρέ από τον φωτογράφο του Λευκού Οίκου Cecil W. Stoughton είναι και η Τζάκι Κένεντι που φορά ακόμα το παλτό με το αίμα του συζύγου της.

Κοντινά καρέ στην Τζάκι μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι

Αρκετοί φαίνονται να επιχειρούν να παρηγορήσουν την Τζάκι Κένεντι δύο ώρες μετά τη δολοφονία του συζύγου της Τζον Κένεντι. Τελευταίο καρέ αυτό της Ladie Bird που χαμογελά μετά την ορκωμοσία του Λίντον Τζόνσον ως νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αρχικά είχε δημοσιευτεί μόνο μια φωτογραφία από τον Stoughton. Την εμβληματική φωτογραφία με τον Λίντον Τζόνσον να σηκώνει το δεξί του χέρι, ενώ παρακολουθεί σαστισμένη η Τζάκι Κένεντι. Οι φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή αποκαλύπτουν μια πολύ πιο προσωπική προοπτική των στιγμών μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

Έχει κοντινά και συναισθηματικά πλάνα στα πρόσωπα της Τζάκι Κένεντι, του Λίντον Τζόνσον και της Lady Bird, καθώς και όλων όσων βρίσκονταν στο Air Force One για την ορκωμοσία του. Έβαλε την Τζάκι Κένεντι με τέτοιο τρόπο στα πλάνα που να μη φαίνονται οι κηλίδες αίματος που είχαν βάψει το παλτό της μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι

Ήταν στις 22 Νοεμβρίου 1963, στις 12:30, που ο Αμερικανός πρόεδρος πυροβολήθηκε στο Ντάλας ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο της προεδρικής πομπής με τη σύζυγό του Τζάκι Κένεντι.

Αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι είχε χτυπηθεί και ο Λίντον Τζόνσον και τα δύο αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Δύο μόνο ώρες αργότερα ο Λίντον Τζόνσον και η Τζάκι Κένεντι βρέθηκαν στο Air Force One. Το προεδρικό αεροσκάφος μετέφερε τη σορό του Τζον Κένεντι και εκεί ορκίστηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Λίντον Τζόνσον.

Η τιμή εκκίνησης για το άλμπουμ με τις σπάνιες φωτογραφίες ξεκινά από τα 30.000 δολάρια, με τη δημοπρασία να ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31 Μαΐου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Μάλλον τον έφαγαν οι τραπεζίτες της FED γιατί ο Κέννεντι εκτύπωσε παράλληλο κρατικό νόμισμα (δολλάρια) με το προεδρικό διάταγμα 11110. Από τότε κανένας πρόεδρος δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το προνόμιο της ιδιωτικής τράπεζας FED να εκτυπώνει τα δολλάρια και να τα δανείζει στο κράτος των ΗΠΑ.

    1. Οχι μάλλον.Για αυτό τον λόγο τον έφαγαν.Επίσης ήθελε τα δάνεια να είναι άτοκα.

Leave a Response