ΣΟΚ! Εξοπλίζονται με όπλα οι λαθρομετανάστες και ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στην Πάτρα – Σε απόγνωση κάτοικοι και ένστολοι ζητούν βοήθεια

Κοινοποίηση:
1

Με βόμβα έτοιμη να εκραγεί, μοιάζει πλέον ο χώρος του νέου λιμένα της Πάτρας, όπου στις εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις συσσωρεύονται εκατοντάδες μετανάστες οι οποίοι εξοπλίζονται και είναι έτοιμοι να παίξουν έναν πόλεμο μεταξύ του και όποιον πάρει ο… Χάρος. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και οι αστυνομικές δυνάμεις ζητούν ενισχύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την «έκρηξη» που έρχεται.

Ο θάνατος του 20χρονου Αφγανού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γράφει ένα ξεχωριστό και πολύ πιο σοβαρό κεφάλαιο στο βιβλίο με τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία έχουν γίνει ο εφιάλτης της πόλης.

Το γεγονός ότι ο νεαρός αλλοδαπός πυροβολήθηκε από έναν 27χρονο ομοεθνή του από την ίδια ομάδα, έχει λούσει με κρύο ιδρώτα τις αρχές καθώς αντιλαμβάνονται ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπλα μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι καταλύουν στην χαρτοβιομηχανία Λαδόπουλου, την ΑΒΕΞ και άλλα ιστορικά αλλά μη λειτουργικά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων.

Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει. Δεν παύει, όμως, να προκαλεί ανησυχίες το γεγονός ότι πλέον τα χρησιμοποιούν στο ψαχνό. Γιατί ο 27χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον 20χρονο, κάποιον άλλον σημάδευε όταν εκείνος μπήκε μπροστά του!

Αστυνομικοί και λιμενικοί, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ορδές εξαγριωμένων αλλοδαπών παίζοντας «κορώνα- γράμματα» τις ζωές τους, τρέμουν στην ιδέα ότι ο άτακτος στρατός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με όπλα. Κι όμως, οι ενδείξεις υπήρχαν εδώ και χρόνια…

Ήταν μέρα- μεσημέρι 16 Δεκεμβρίου του μακρινού 2010, όταν η περιοχή έξω από το κτίριο του ΟΣΕ έγινε πεδίο μάχης μεταξύ Αφγανών και Παλαιστινίων, με απολογισμό έναν σοβαρά και έξι ελαφρά τραυματίες. Οι περισσότεροι πετούσαν πέτρες ή κράδαιναν μαχαίρια, αλλά ένας από αυτούς απείλησε με όπλο! Δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Μόλις στις 28 Μαρτίου, οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών της Πάτρας ένωσαν τις φωνές τους με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της περιοχής, ζητώντας λύσεις για να πάψουν τα εγκαταλελειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων να λειτουργούν ως άτυπα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

«Η κινητοποίηση δεν έχει να κάνει με ρατσιστικά κίνητρα, αφού άλλωστε ήμασταν πάντα δίπλα στους μετανάστες προσφέροντας τους βοήθεια. Όμως, αυτή η κατάσταση με τους άτυπους καταυλισμούς πρέπει να σταματήσει…», ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που πήραν στην συγκέντρωση.

«Έχουμε δεχθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη αρκετές υποσχέσεις όπως η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και την ήπια μετακίνηση αλλοδαπών σε κατάλληλες εγκαταστάσεις μακριά από το λιμάνι. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα πάρα και τις συνεχείς αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής…», επισημαίνει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε επιστολή που απέστειλε στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

Κι όμως, αντί η πολιτεία να εισακούσει την κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα που προκαλεί η κλιμακούμενη συσσώρευση μεταναστών στο χώρο του νέου λιμανιού της Πάτρας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε από τον αρχηγό του Λιμενικού Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες τραυματισμού ενός από μια ομάδα μεταναστών που επιτέθηκαν στις 5 Μαρτίου σε λιμενικούς, αστυνομικούς και οδηγούς φορτηγών!

«Έχουμε προτείνει σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου όπως, την σύσταση ειδικής υπηρεσίας στην Πάτρα από το Αρχηγείο μας με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας, την άμεση λήψη πρωτοβουλιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προσωρινή στέγαση, την σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών, την απογραφή και το διαχωρισμό τους και την μετακίνηση του σε ανάλογες οργανωμένες δομές φιλοξενίας», λένε οι Πατρινοί αστυνομικοί. Όμως, δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Είναι κοινό μυστικό, ότι οι εκατοντάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες που πλημμυρίζουν τα κτίρια στην Ακτή Δυμαίων δεν φτάνουν τυχαία εκεί. Οι αστυνομικοί ξέρουν καλά, ότι τους καθοδηγούν κυκλώματα που θησαυρίζουν πείθοντάς τους να πληρώσουν ότι έχουν και δεν έχουν, με την υπόσχεση ότι θα τους βοηθήσουν να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία.

Χιλιάδες μεταναστών πλημμυρίζουν το λιμάνι, αναζητώντας την ευκαιρία της φυγής. Πιο «τυχεροί» θα είναι αυτοί που θα βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στα πλοία από τους υπόλοιπους! Κι αυτή ακριβώς η απελπισία που οδηγεί στην αναζήτηση μιας «καλής θέσης», είναι που γέννησε άλλα κυκλώματα εκμετάλλευσης!

Η περιοχή του λιμανιού ελέγχεται από τους Αφγανούς, οι οποίοι απαιτούν από όποιον θέλει καλή πρόσβαση να πληρώσει 50 ευρώ! Η «ταρίφα» ανεβαίνει, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ομοεθνής τους, αλλά οι μεγαλύτερες απαιτήσεις προκαλούν αντιδράσεις και οι αντιδράσεις καταλήγουν συνήθως σε συμπλοκές!

Μια τέτοιου είδους συμπλοκή μεταξύ των Αφγανών που εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στο χώρο των λιμανιού και Παλαιστινίων που αρνήθηκαν να πληρώσουν, ήταν αυτή που στάθηκε μοιραία για τον 20χρονο το βράδυ του Σαββάτου. Ήταν αναπόφευκτο να υπάρξει κάποια στιγμή νεκρός, αφού οι αιματηρές συγκρούσεις με πέτρες-, λοστούς ρόπαλα και  με όπλα, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην πολύπαθη Ακτή Δυμαίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ AKOMA;

  2. Δεν εχουν αναγκη οι κατοικοι των Πατρων ,τους θελουν τους λαθρο και για αυτο ψηφιζουν το ΚΚΕ και τον Τσιπρα μεχρι και δημαρχο κουμμουνιστη βγαλανε ,ας τωρα λουστουν τις επιλογες τους επεται και συνεχεια…..

  3. Κλείστε τους μέσα σε ένα γήπεδο και δώστε τους μαχαίρια και κινέζικα σπαθιά και αφήστε τους. Μετά από μια εβδομάδα στείλτε 10 κοράκια να τους κάψουν. Πολλαπλό το όφελος μας.

Comments are closed.