ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ από κατοίκους του Καλάμου για την Κρατική μηχανή – Μετά από δυο ώρες έφτασαν στο σημείο της φωτιάς (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
fw1

Καθυστέρηση και αδιαφορία καταγγέλουν οι πολίτες των περιοχών της ανατολικής Αττικής που έχουν πληγεί από τις φωτιές των τελευταίων 24ωρων, κατονομάζοντας ως υπεύθυνους τους φορείς που συντονίζουν την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Γραμματικό.

Καμμένα σπίτια, καμμένες εκτάσεις και καμμένοι δρόμοι εντός των οικισμών είναι οι εικόνες που συνθέτουν το παζλ της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Καλάμου.

«Έχασα την περιουσία μου, κάηκε το φορτηγό μου γιατί κοίταζα να σώσω το σπίτι μου από τη φωτιά» είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης μόνιμος κάτοικος του Καλάμου.


«Το σημείο που τραβάτε χθες το βράδυ ήταν κόλαση. Παντού έβλεπες φλόγες και φωτιά. Το σπίτι με την γκρεμισμένη στέγη είναι του κουμπάρου μου. Εγώ ήμουν εδω με το λάστιχο να προστατέψω το δικό μου. Πλήρης αδιαφορία των αρχών. Εάν ήθελαν την φωτιά την έσβηναν. Καθυστέρησαν δύο ώρες να πάνε στην πυρκαγιά» είπα αγανακτισμένος ο κ. Μανώλης.

«Όλο το βράδυ δεν κλείσαμε μάτι και είμασταν στη γειτονιά με το λάστιχο ανά χείρας, περιμένοντας την φωτιά. Ευτυχώς δεν ήρθε από εδώ» είπε ανακουφισμένη η κυρία Μαρία που θυμήθηκε την φωτιά του 1992. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response