ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ! Τσεπώνουν 1.200 ευρώ για ξενοδοχείο – 1.000 ευρώ για σπίτι ακόμα και αν κοστίζει πολύ πιο λίγα!

Κοινοποίηση:
χχχχ

Ο σάλος που ξέσπασε με την υπόθεση Αντωνοπούλου ανοίγει την συζήτηση για συνολική αναδιαμόρφωση του καθεστώτος του επιδόματος ενοικίου  στους βουλευτές.

Η απόφαση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης να εισπράττει το επίδομα οδήγησε στην καρατόμηση τόσο της ίδιας όσο και του συζύγου της, ενώ μετά το θόρυβο, αλλά και τη ζημιά που υπέστη η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καταργήσει την διάταξη για επιδότηση ενοικίου στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Με το ισχύον καθεστώς επίδομα ενοικίου δικαιούνται όλοι οι βουλευτές επαρχίας. Όσοι επιλέγουν να μείνουν σε ξενοδοχείο το ανώτατο πλαφόν είναι 1.200 ευρώ το μήνα ,ενώ όσοι επιλέγουν να νοικιάσουν ακίνητο το ανώτατο πόσο είναι 1.000 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς αν ένας βουλευτής επαρχίας έχει ακίνητο όπου διαμένει στην Αθήνα η Βουλή του πληρώνει το ξενοδοχείο όταν πηγαίνει στην εκλογική περιφέρεια εφόσον εκεί δεν διαθέτει ακίνητο.

Στην περίπτωση του ξενοδοχείου τα χρήματα πληρώνει η Βουλή στα  ξενοδοχεία, ενώ στην περίπτωση του ενοικίου τα χρήματα παίρνει στο χέρι ο βουλευτής αφού  προσκομίσει το ενοικιαστήριο συμβόλαιο.

Στην περίπτωση του ενοικίου το ποσό των 1.000 ευρώ δίδεται ακόμα και αν το ενοίκιο που πληρώνει ο βουλευτής είναι μικρότερο καθώς η Βουλή «δέχεται» ότι σε αυτό το ποσό μπορεί να συμπεριλαμβάνονται τα κοινόχρηστα και τα λοιπά έξοδα του σπιτιού.

Το γεγονός ότι δεν έχουν προβλεφθεί εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος ήδη προκαλεί συζητήσεις και ενδέχεται να είναι μία από τις αλλαγές που μπορεί να επέλθουν το επόμενο διάστημα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ποιός χαραμοφάης ψήφισε αυτόν τον νόμο? Ζήτουλες είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, Βγήκε κάποιος πούστης πολιτικός να καταγγείλει το θέμα? Ούτε κομμουνιστής, ούτε Νεοδημοκράτης. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ.

Comments are closed.