Προκαλεί και από το ποδόσφαιρο πλέον η Τουρκία!

Κοινοποίηση:
ccc.medium

Ο αθλητισμός και κυρίως το ποδόσφαιρο, το λαοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη, ήταν ανέκαθεν ένας «δούρειος Ίππος» για πολιτικά παιχνίδια. Φαίνεται ότι σε ένα τέτοιο μονοπάτι βαδίζει και η τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία κατηγορεί την ελληνική (και όχι μόνο της Μεγαλονήσου) ότι προσπαθεί να μπει εμπόδιο στη συμμετοχή της «εθνικής» τους ομάδας σε ένα διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, την οποία αναμεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Ηurriyet», το τουρκοκυπριακό «υπουργείο Εξωτερικών» κατηγορεί την ελληνική πλευρά πως προσπαθεί να εμποδίσει τη συμμετοχή της τουρκικής ομάδας στο τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «ασεβή».

Τι είναι αυτό το τουρνουά; Πρόκειται για μια διοργάνωση «εθνικών» ομάδων, που δεν υφίστανται στα κιτάπια της FIFA ή οποιασδήποτε άλλης Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας και την οποία «στήνει» κάθε τέσσερα χρόνια η CONIFA ή αντί-FIFA, ως… απάντηση στο Μουντιάλ της ίδιας χρονιάς.

sojpsd

Το «υπουργείο» των Τουρκοκυπρίων κάνει λόγο για μισαλλοδοξία των Ελληνοκυπρίων που ζουν στο εξωτερικό, εναντίον μιας ειρηνικής αθλητικής δραστηριότητας. «Αυτή και παρόμοιες κινήσεις που δημιουργούν προβλήματα στην παρουσία μας σε διοργάνωση της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Συλλόγων δεν εξυπηρετεί κανέναν, παρά μόνο εμβαθύνει τη δυσπιστία μεταξύ των δύο κοινοτήτων», προσθέτει η σχετική δήλωση.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «hurriyetdailynews.com» κάνει λόγο για ανακήρυξη του βόρειου τμήματος της Μεγαλονήσου ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στις 15 Νοεμβρίου 1983. «Από εκείνη τη στιγμή αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία ως ανεξάρτητο κράτος», προστίθεται καταληκτικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: