Πλαστά πτυχία σε μηχανικούς αεροσκαφών έδινε εταιρεία στα Μεσόγεια Αττικής

Κοινοποίηση:
mixanikos

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για υπόθεση χορήγησης πλαστών πτυχίων σε μηχανικούς αεροσκαφών από ιδιωτική εταιρεία με έδρα τα Μεσόγεια Αττικής. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε καταγγελία που υπεβλήθη απευθείας στη Διεθνή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας (EASA) που εδρεύει στην Κολωνία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η καταγγελία αφορά στη διεξαγωγή διαβλητών εξετάσεων στις οποίες μετέχουν ιδιώτες που επιθυμούν να αποκτήσουν δίπλωμα μηχανικού αεροσκαφών. Κατόπιν παρέμβασης – υπόδειξης της EASA, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) της χώρας κατέθεσε γραπτή αναφορά σε βάρος της ιδιωτικής εταιρείας στην εισαγγελία Αθηνών, που με τη σειρά της διέταξε τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. να διεξάγουν έρευνα.

Μάλιστα, με απόφασή της, την 26η Φεβρουαρίου η Y.Π.Α. προχώρησε σε ανάκληση της πιστοποίησης από την εν λόγω εταιρεία, επικαλούμενη ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν κατά τη διαδικασία εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2012 και τον Αύγουστο του 2013 στις Μαλδίβες. Επιπλέον, η Υ.Π.Α. ανακάλεσε όσα διπλώματα (περίπου 600) είχαν χορηγηθεί σε μηχανικούς αεροσκαφών που είχαν λάβει μέρος στις επίμαχες εξετάσεις. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής σχολής είχαν ενημερώσει τους υποψηφίους για τα θέματα των εξετάσεων. Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ύστερα σου λέει οτι πέφτουν τα αεροπλάνα!!!!

    Με ΜΑΪΜΟΥ μηχανικούς τι περιμένουμε δηλαδή!!!

Comments are closed.