Παίζει με την φωτιά ο Σουλτάνος Ερντογάν – Προειδοποιεί μετά το νέο επεισόδιο τη Μόσχα για επιπτώσεις, αλλά ζητάει συνάντηση με τον Πούτιν

Κοινοποίηση:
sygnvmh-erntogan-1-620x450

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν… επιθυμεί να έχει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ρωσική παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου την οποία κατήγγειλε το Σάββατο η Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της.

«Η Ρωσία θα υποστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ένα ρωσικό βομβαρδιστικό SU-34 παρά τις προειδοποιήσεις του ραντάρ, παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας.

Εξηγήσεις για το συμβάν κλήθηκε να δώσει ο ρώσος πρέσβης, μετέδωσε το Reuters.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η συγκεκριμένη παραβίαση αποτελεί σαφή ένδειξη πως η Ρωσία επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Τον Νοέμβριο, η Άγκυρα κατέρριψε ρωσικό μαχητικό, κάνοντας λόγο για παραβίαση του εναέριου χώρου της.

*Φωτο αρχείου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ Η ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΤΣΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ…ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ…ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΑΒΕΡΑ ΕΘΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΟΜΟ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΩΘΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…

Comments are closed.