«Ο Παπαχελάς προειδοποιεί το αντισυνταγματικό τόξο: Θα μας πάρει όλους σβάρνα η Χρυσή Αυγή»- Έρχονται και με πόσο;

Κοινοποίηση:
dimoskopiseis4

Για να το λέει ο εκπρόσωπος του συστήματος και των μνημονίων και «φίλος του αμερικανικού παράγοντα», όπως άλλωστε είναι γνωστός στο χώρο των ΜΜΕ και των «σπουδαγμένων» και «ψαγμένων» δημοσιογράφων αλλά και μελών του επιχειρηματικού lobby της χώρας, πιθανόν να έχει και δίκιο. Και για να αναφέρεται ο κύριος Αλέξης Παπαχελάς «στα άκρα», σε άρθρο του με τίτλο «τα δόντια του λαϊκισμού» στην εφημερίδα του , σε εμάς θα αναφέρεται. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν τα κομματικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής» και ανήρτησαν στην ενημερωτική τους σελίδα άρθρο υπό τον τίτλο, «Ο Παπαχελάς προειδοποιεί το αντισυνταγματικό τόξο: Θα μας πάρει όλους σβάρνα η Χρυσή Αυγή». Τι όμως πραγματικά έγραψε ο πάντα «ενήμερος» κύριος Παπαχελάς για τα «άκρα» και τα «θεριά» που έρχονται που έχει βάλει σε σκέψεις και έχει πανικοβάλλει(από όσα μαθαίνουμε)το Μαξίμου και το τυχοδιωκτικό περιβάλλον του αξιότιμου προέδρου της κυβέρνησης(μπάρμπα Φλαμπουράρηδες, Παππάδες και ΣΙΑ;).

 

«Το κτήνος του λαϊκισμού»

Ο πάντα «ενημερωμένος» κύριος Alexis(ή Αλέξης επί το ελληνικόν), απευθυνόμενος στον άλλο Αλέξη, τον κύριο Τσίπρα, του δίνει συμβουλές διακυβέρνησης. Αναφέρει χαρακτηριστικά σε ύφος σαν να τον επιπλήττει(αλήθεια από πού πήρε το θάρρος, τον ξέρει καιρό;): «Ο κ. Τσίπρας βλέπει τώρα τα δόντια του αχαλίνωτου κτήνους του λαϊκισμού. Το τάισε, το χάιδεψε, το θέριεψε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που ακολούθησε από την ώρα που ήταν αρχηγός του 3% έως το δημοψήφισμα. Ποτέ δεν σκέφτηκε τι θα έπρεπε να κάνει εάν του έπεφτε ο κλήρος της διακυβέρνησης της χώρας, την οποία με τόσο πάθος διεκδίκησε. Ποτέ δεν προετοιμάστηκε. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν έψαξε και δεν επέλεξε ικανούς ανθρώπους για τις θέσεις-κλειδιά. Πήγε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση χωρίς καμία προεργασία, χωρίς πραγματικό σχέδιο Β ή Γ. Ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε η χώρα σε κατάσταση πολέμου χωρίς στοιχειώδες επιτελείο και βασικά σχέδια. Στο όνομα του ιερού αντιμνημονιακού αγώνα συμπεριέλαβε στις τάξεις του κόμματός του τους πλέον ακραίους και γραφικούς, οι οποίοι σήμερα τον υβρίζουν. Δεν έθεσε ποτέ κάποιο όριο στις μεθοδεύσεις, στη ρητορεία και στις ακρότητες στις οποίες κατέφυγαν τα στελέχη και οι οπαδοί του κόμματός του», αναφέρει ο μίστερ Αλέξης Παπαχελάς. Και συνεχίζει: «Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν ενδιαφερόταν για την άχαρη τέχνη της διακυβέρνησης. Όχι. Αυτά που τον ενδιέφεραν, και το ξέρει καλά είναι η αλήθεια, είναι ο πολιτικός και κομματικός τακτικισμός, η επικοινωνία και το παιχνίδι εξουσίας. Βασική αγωνία του είναι η πολιτική επιβίωση και ηγεμονία. Αυτό φαίνεται σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής, πέρα από τη διαπραγμάτευση. Όταν δύο υπουργοί τσακώνονται, κανείς δεν παίρνει μια απόφαση για το τι πρέπει να συμβεί. Οι συσκέψεις μοιάζουν με ιδεολογικά αχτίφ και κομματικές ολομέλειες, όχι με συναντήσεις που θα έπρεπε να καταλήγουν σε κάποιο «διά ταύτα» και ένα επιχειρησιακό σχέδιο επίλυσης των προβλημάτων της χώρας. Ο χειρισμός του μεταναστευτικού είναι ένα κλασικό παράδειγμα ανεπάρκειας».

Τα δηλητήρια και η διαπλοκή

Η συνέχεια είναι πιο οξεία από τον «πολύ μεγάλο Έλληνα δημοσιογράφο» που λένε ότι παίζει στα χέρια του τις πληροφορίες τω μυστικών υπηρεσιών: « Το δημοψήφισμα ήταν ο τελευταίος σταθμός σε μια πορεία χωρίς πυξίδα. Ήταν μια καταστροφή, στην οποία οδηγήθηκε ο κ. Τσίπρας από την προσήλωσή του στην τέχνη των τακτικισμών που έχουν πάντοτε ως ορίζοντα την επόμενη, άντε τη μεθεπόμενη ημέρα. Εν πάση περιπτώσει, το ιστορικό επεισόδιο κατέληξε σε μια αναγκαστική προσγείωση του ιδίου και της χώρας. Τώρα, λοιπόν, καλώς ή κακώς, το μέλλον του τόπου εξαρτάται από το κατά πόσον η βίαιη ωρίμανση του κ. Τσίπρα θα αποδειχθεί πολιτικά βιώσιμη και αρκετή για να μην οδηγηθεί η χώρα στα βράχια. Επικοινωνιακά παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Θα μπορέσει, όμως, να σταθεί όρθιος όταν θα βάλλεται από το δυναμικό αντιμνημονιακό μπλοκ των πρώην συντρόφων του, του λόμπι της δραχμής και των συνεταίρων του; Αν κάνει το λάθος να στηριχθεί στη βουρκώδη διαπλοκή, θα είναι δηλητηριώδες. Το έκαναν άλλοι στο παρελθόν και το πλήρωσαν. Οι παράταιρες, περιστασιακές αγκαλιές σπανίως αποδίδουν. Πρέπει να βρει τη γενναιότητα να πείσει για όσα θα κληθεί να κάνει. Αν συνεχίσει να πατάει σε δύο βάρκες, αν παίρνει αποφάσεις λέγοντας «συγγνώμη δεν το ήθελα, με ανάγκασαν», θα έχει κακό τέλος. Ο κίνδυνος είναι πως οι πολίτες που πίστεψαν σε εκείνον δεν θα κάνουν για πολύ υπομονή, ιδιαίτερα όταν αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια για τους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν. Με δεδομένη την αφασία που παρατηρείται στον αστικό πολιτικό χώρο, τα πράγματα θα γίνουν επικίνδυνα. Ο πολίτης που δεν βλέπει φως, που πιστεύει πια ότι «όλοι ίδιοι είναι, ψέματα μας λένε» και που δεν διακρίνει κάποιον ηγέτη με σχέδιο και όραμα πουθενά στον ορίζοντα θα πάει στα άκρα. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος αυτή την ώρα. Είτε, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας θα δαμάσει το κτήνος που ακρίτως καβάλησε είτε το κτήνος θα πάρει όλους σβάρνα, με πρώτο τον ίδιο, και με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Χρυσή Αυγή: «Τους προκαλούμε ανατριχίλα»

Οι εθνικιστές δεν έχασαν ευκαιρία και σχολιάζουν στην σελίδα τους για τα όσα γράφει ο κύριος Παπαχελάς: «Σφοδρή ανησυχία φαίνεται πως έχει καταβάλλει τη ναυαρχίδα του φιλελευθερισμού και της υπεράσπισης των Μνημονίων στην Ελλάδα, την φυλλάδα «Καθημερινή» δηλαδή, με τους βασικούς της αρθρογράφους να προειδοποιούν για την αναπόφευκτη, ραγδαία εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ούτε το Μνημόνιο της Αριστεράς, ούτε βεβαίως η πλημμυρίδα λαθρομεταναστών που σαρώνει τα νησιά του Αιγαίου απασχολούν τους δημοσιογραφικούς εκπροσώπους της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου. Αντιθέτως, ο μεγάλος φόβος ο οποίος και τους προκαλεί ανατριχίλα ακούει σε δύο λέξεις: Χρυσή Αυγή. Ο Αλέξης Παπαχελάς λοιπόν, σε άρθρο υπό τον τίτλο «τα δόντια του λαϊκισμού», προβαίνει σε συστάσεις προς τον Σύριζα, με απώτερο σκοπό να αποτρέψει την στροφή του εκλογικού σώματος προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Το πνεύμα του άρθρου συνοψίζεται στην θέση ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν απρόσκοπτα και δίχως περαιτέρω παλινωδίες τα κυβερνητικά στελέχη του Σύριζα στην υλοποίηση των μνημονιακών μέτρων, διότι διαφαίνεται πλέον καθαρότερα από ποτέ ο κίνδυνος να καταφύγουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στα άκρα. Όπου άκρα βεβαίως, είναι ο χαρακτηρισμός τον οποίο οι κράχτες των Μνημονίων αποδίδουν στη μοναδική δύναμη Εθνικής Αντίστασης, στο Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.

Αφήνοντας κατά μέρος τις νουθεσίες προς τους μνημονιακούς λακέδες της Αριστεράς, επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στις τελευταίες φράσεις του άρθρου, οι οποίες είναι ενδεικτικές της ανησυχίας του αρθρογράφου και των συμφερόντων που εξυπηρετεί: «Ο πολίτης που δεν βλέπει φως, που πιστεύει πια ότι «όλοι ίδιοι είναι, ψέματα μας λένε» και που δεν διακρίνει κάποιον ηγέτη με σχέδιο και όραμα πουθενά στον ορίζοντα θα πάει στα άκρα. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος αυτή την ώρα. Είτε, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας θα δαμάσει το κτήνος που ακρίτως καβάλησε είτε το κτήνος θα πάρει όλους σβάρνα, με πρώτο τον ίδιο, και με απρόβλεπτα αποτελέσματα». Όταν η φανατικά μνημονιακή «Καθημερινή» και δη ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς διαβλέπουν εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η ανάλυση των αιτίων αυτής της ανόδου που κάνουν είναι εκ θεμελίων λανθασμένη, τότε τα πράγματα για τη Χρυσή Αυγή πηγαίνουν καλά. Εντατικοποίηση του Πολιτικού Αγώνα εκ μέρους των Συναγωνιστών μας σε όλη την Ελλάδα, θα δώσει παραπάνω λόγους στον Παπαχελά και τα αφεντικά του για να ανησυχούν».

Σ.Χ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

 1. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΕΒΕΝΗ ΡΑΓΔΙΕΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ
  ΙΣΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ , ΟΣΟΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΞΙΔΙ !!!

  ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΡΕΕΕ.

 2. Είναι πολλοί που τάχασαν όλα και δεν έχουν κάτι άλλο να χάσουν.

  Έτσι πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς θα στραφούν στη Χρυσή Αυγή γιατί πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι (ίσως νάχουν και δίκιο) που μπορούν να κυνηγήσουν όλα αυτά τα πολιτικά λαμόγια που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

 3. Χρυσή αυγή γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να μπούν οι κλέφτες στην φυλακή καί γιά να δώ τίς καναλοσκατόφατσες στα μεσα μαζικής εξαπάτησης όταν εκλεγεί με διψήφιο ποσοστό.

  1. Toυς ειδαμε τους χρυσαβγιτες, τι εκαναν τοσα χρονια? μονο αηδιες.
   Ψηφιζουμε ολοι Ενωση Κεντρωων.

   1. Ψηφιζουμε ολοι Ενωση Κεντρωων Μερκελιστων.

 4. οι χρυσαυγιτες μονο μαγκες και τσαμπουκαδες είναι,με τετοιες πρακτικες τι να παρουν?

  1. Καλά ναι,οραματίσου την τσα-που που τρως από τους χρυσαυγίτες,ειδικά εδώ και τρία χρόνια και μετά τα ξαναλέμε.Άντε λούλη,που άλλαξες ψευδώνυμο και νομίζεις ότι γίνατε πολλές.

 5. Πού το λέει ότι ΄΄θα μας πάρει όλους σβάρνα η ΧΑ΄΄; Όνειρα βλέπετε;

 6. Στο άρθρο πουθενά δεν αναφέρεται η ΧΑ. Το κτήνος και το θεριό είναι ο λα’ι’κισμός. Επίσης τα άκρα είναι και τα αριστερά και τα δεξιά. Το καλό είναι ότι παραδέχεστε ότι είστε άκρο. Δεν είστε τόσο γκάου τελικά.

 7. 2013

  ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΗΝΥΜΑ προς χρυσαυγίτες

  http://www.youtube.com/watch?v=hBRDgl2CEfw

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Κυνηγήστε παντού τους Εθνικιστές-Ακολουθήστε το παράδειγμα του Σαμαρά!

  https://www.makeleio.gr/?p=90704

  Η ΕΕ θα επαγρυπνεί μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή
  “Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση είπε ο Μπαρόζο …”

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=138496&catid=7

 8. ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ… ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣ!

  Ιδού η σχετική είδηση, προερχόμενη από την επίσημη ιστοσελίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ), το οποίο προφανώς έχει δώσει την… ευλογία του: «Στις εκλογές του 2012 η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή περνά για πρώτη φορά την πύλη του ελληνικού Κοινοβουλίου με «εισιτήριο» το 7% της λαϊκής εντολής. Τρία χρόνια μετά, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, εκλεγμένοι βουλευτές αλλά και απλά μέλη της οργάνωσης περνούν την πύλη της δικαστικής αίθουσας των φυλακών του Κορυδαλλού προκειμένου να δικαστούν με βασική κατηγορία την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στις 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης της δίκης των νεοναζί, το tvxs.gr θα αναρτήσει δωρεάν το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», το οποίο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας και θα ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα. Με την αποστολή σχετικής εγκυκλίου οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί θα καλούνται να ενσωματώσουν στη διδασκαλία της Ιστορίας το «Νεοναζί: το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», καθώς και να προτείνουν επιπρόσθετες δράσεις, συζητήσεις κι εκδηλώσεις αναφορικά με το θέμα του ντοκιμαντέρ. Την απόφαση θα επικυρώσει η προβολή του ντοκιμαντέρ σε σχολείο του Αιγάλεω στις 4 Μαΐου 2015 παρουσία του Τάσου Κουράκη και του Στέλιου Κούλογλου».

Comments are closed.