Απέπεμψε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, τον υπουργό Άμυνας, Βαλέρι Γκελετέι, τον οποίο… ένα 24ωρο πριν, ΜΜΕ τον κατηγορούσαν ότι δεν έκανε τίποτα του στα τέλη Αυγούστου, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα εισέρχονταν στην ανατολική Ουκρανία.
«Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έλαβε θετική απάντηση στο αίτημα της παραίτησης του υπουργού Άμυνας Βαλέρι Γκελετέι» ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους στενότερους συνεργάτες του και είχε αναλάβει καθήκοντα την 3η Ιουλίου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι καιρός να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο επίσημο ιστότοπο της προεδρίας.
Ο Ποροσένκο θα ανακοινώσει αύριο στο Κοινοβούλιο το όνομα του υποψηφίου για τη διαδοχή του Γκελετέι ενώ ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.