Τέλος τα τεκμήρια από το 2015! Μείωση ΕΝΦΙΑ! Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα! Ή κάποιοι μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ή το χασανε το μυαλό τους Πατριώτη!Κάθε μέρα ανακοινώνουν και κάτι διαφορετικό! Τι συμβαίνει;

Κοινοποίηση:
eforia_stoxastro

Το makeleio δεν υιοθετεί καμία ανακοίνωση… αλλά εφόσον έχει δημοσιευτεί κάτι τέτοιο οφείλουμε να το μοιραστούμε με εσάς και ό,τι ισχύει θα φανεί. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε σειρά μειώσεων σε φόρους το 2015, την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης αλλά και την επέκταση του μέτρου της καταβολής τελών κυκλοφορίας για τα ΙΧ με το μήνα, σύμφωνα με ειδησιογραφικό πόρταλ.

«Στοχεύουμε στη μετάβαση στην εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, ελπίζω από τα εισοδήματα του 2015» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε:

 

• Μείωση στον ΕΝΦΙΑ με στόχο τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων να είναι κάτω του 1% (από 1,43% που είναι σήμερα).

• Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη των επιχειρήσεων

• Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015

• Μείωση στους φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων με ανώτατο συντελεστή στο 32% (από 42%)

• Επέκταση και στα επόμενα χρόνια της δυνατότητας καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα και όχι για ολόκληρο το έτος σε κάθε περίπτωση

 

Από 15 Νοεμβρίου η ρύθμιση για την πληρωμή χρεών σε έως και 100 δόσεις

 

Από το ίδιο φόρουμ, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε ως και 100 δόσεις αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου, οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

 

Παράλληλα, η κα Σαββαΐδου γνωστοποίησε πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για τον συμψηφισμό επιστροφών φόρων με οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response