Νέο επεισόδιο στις σχέσεις Τουρκίας και Γαλλίας: Ο Ερντογάν κλείνει όλες τις σχολές γαλλικής φιλολογίας

Κοινοποίηση:
erdogan-macron

Με λουκέτο σε όλες τις σχολές γαλλικής φιλολογίας στην Τουρκία αντιδρά ο Ερντογάν στο κείμενο- μανιφέστο 300 εκπροσώπων των γαλλικών γραμμάτων και τεχνών με το οποίο ζητούσαν είτε να αφαιρεθούν, είτε να σταματήσουν να διαβάζονται συγκεκριμένοι στοίχοι του Κορανίου. Αιτία, όπως υποστήριζαν, είναι ότι είτε οι στίχοι αυτοί θεωρούνται προσβλητικοί για τους Εβρίους ή ελλοχεύουν σ’ αυτούς προτροπές σε βία εναντίον μη μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με την προαναγγελία για το λουκέτο στις γαλλικές φιλολογίες της Τουρκίας, οι νυν φοιτητές θα αποφοιτήσουν, αλλά δεν θα γίνουν νέες εγγραφές. Ήδη, το κείμενο των 300 προσωπικοτήτων της Γαλλίας έχει καταδικαστεί από την Άγκυρα που αποδίδει τώρα την απόφαση για το κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών της γαλλικής φιλολογίας στην αρχή της αμοιβαιότητας, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει αντίστοιχα στη Γαλλία σχολή τουρκικής φιλολογίας.

Το κείμενο των Γάλλων έχει δημοσιευθεί από τις 21 Απριλίου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στο προεκλογικό σκηνικό της Τουρκίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: