Μιλάμε για πολύ αφηρημάδα! 190.000 κινητά ξεχνιούνται στο πίσω κάθισμα των ταξί ετησίως! ΔΕΙΤΕ σε ποια χώρα!

Κοινοποίηση:
taxi

Περισσότερα από 190.000 κινητά τηλέφωνα ξεχνούν κάθε χρόνο στο πίσω κάθισμα των ταξί, αφηρημένοι πελάτες

Η ασφαλιστική εταιρεία Eset που διεξήγαγε και την έρευνα, εφιστά την προσοχή, καθώς τα αντικείμενα αυτά, εκτός από τη χρηματική αξία τους, περιέχουν συχνά και πολλά ευαίσθητα δεδομένα των κατόχων τους.

Η εταιρεία πήρε συνεντεύξεις από 300 οδηγούς ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας που όπως είπαν, ο καθένας τους βρίσκει περί τα οκτώ κινητά τηλέφωνα τον χρόνο, ξεχασμένα στο πίσω κάθισμα.

Τα μισά από αυτά δεν έχουν καν κωδικό ασφαλείας.

Δεδομένου ότι στο Λονδίνο κυκλοφορούν 25.000 ταξί, ο αριθμός των “ξεχασμένων” κινητών μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 190.000 ετησίως.

“Σήμερα χρησιμοποιούμε τα κινητά τηλέφωνα για πολλά πράγματα, ακόμη και για να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές ή να δούμε την επαγγελματική αλληλογραφία μας. Δεν θέλουμε να πέσουν σε λάθος χέρια”, εξήγησε ο Μαρκ Τζέιμς, ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας της Eset.

“Ο καθένας θα πρέπει να αναρωτηθεί εάν τα δεδομένα που περιέχονται στο κινητό τηλέφωνό του μπορεί να τον εκθέσουν σε κίνδυνο, προσωπικά ή επαγγελματικά. Εάν η απάντηση είναι καταφατική τότε θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου τους”, κατέληξε.

Οι αφηρημένοι πελάτες πάντως ξεχνούν και πολλά άλλα πράγματα: μόνο πέρσι ταξιτζήδες βρήκαν και παρέδωσαν 100.000 λίρες σε μετοχές και ομόλογα, μια φουσκωτή μπανάνα θαλάσσης, έναν σκύλο, 400 σακουλάκια με καραμέλες και τον χαρτοφύλακα ενός ηγετικού στελέχους του ΝΑΤΟ.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response