ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Χριστιανικό χειρόγραφο του Μυστικού Δείπνου γραμμένο στα ελληνικά!

Κοινοποίηση:
papiros-620x330-495x263

Τα αποκαλυπτήρια παλαιού χριστιανικού χειρογράφου σε πάπυρο γραμμένο στην ελληνική γλώσσα συγκλονίζει!

Το κείμενο είναι γραμμένο τον VI αιώνα και περιγράφει μια ιστορία του Μυστικού Δείπνου και των πρώτων Χριστιανών, ενώ περιέχει και προσευχές, οι οποίες αποτελούν μια συλλογή από κείμενο του Ευαγγελίου, που περιγράφει το Μυστικό Δείπνο και μερικούς από τους Ψαλμούς.

Όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr, το μοναδικό αυτό χειρόγραφο βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του John Ryland στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία.

Ο γνωστός ιστορικός Δρ Robert Μaza, ο άνθρωπος που ανακάλυψε αυτό το σπουδαίο χειρόγραφο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξήγησε πως ακριβώς έγινε αυτή η σπουδαία ανακάλυψη: «Eνώ εργαζόμουν στη βιβλιοθήκη του Μάντσεστερ που περιέχει εκατοντάδες ανεξερεύνητα παλαιοχριστιανικά χειρόγραφα, οι ερευνητές βρήκαν θραύσματα από πάπυρο, με τη λέξη «μάννα», «το ψωμί του Ευαγγελίου».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, από το κείμενο ξεχώρισαν απόδειξη για την πληρωμή των φόρων επί των σιτηρών στην αιγυπτιακή πόλη της al-Hashmona.

Ο συγγραφέας, όπως πιστεύει ο Δρ Robert Μaza, πιθανότατα να ήταν και ένας Αιγύπτιος που γνώριζε καλά την ελληνική γλώσσα, καθώς και τα κείμενα του Ευαγγελίου.

Αν και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο, καθώς σπάνια μια γλώσσα έχει συνδεθεί τόσο με μια θρησκεία, όσο η ελληνική γλώσσα με τη χριστιανική διδασκαλία.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η διαπίστωση αυτή θα ρίξει άπλετο φως στην πρώιμη ιστορία του Χριστιανισμού – και, ιδίως, της χριστιανικής ιεραποστολής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΌΤΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΊΕΥΕ Η ΟΜΆΔΑ ΈΨΙΛΟΝ ΕΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΆΖΑΤΕ ΟΒΡΙΟΊ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΕΤΕ ΚΕΊΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ ΚΛΕΜΜΈΝΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΈΨΙΛΟΝ ΕΥ.

Leave a Response