Κόλαση στην Ευρώπη! Ο Πούτιν υπέγραψε για την χρηματοδότηση της Ελλάδας!!

Κοινοποίηση:
4848

Ο Ρώσος πρόεδρος… Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα την κύρωση της συμφωνίας για την δημιουργία της νέας Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών του οργανισμού BRICS , δημιουργώντας έτσι έναν εναλλακτικό δρόμο χρηματοδότησης για την Ελλάδα λίγο πριν το Eurogroup στο οποίο οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να επιβάλουν την ισοπέδωση της χώρας.
Tο έγγραφο έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των νομικών πληροφοριών της ρωσικής προεδρίας και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.
Η Ελλάδα έτσι διαθέτει ένα “όπλο” στη φαρέτρα της το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει, ακόμα και στην διαπραγμάτευση.
Το σίγουρο είναι ότι στην Ούασιγκτον μόνο στο “άκουσμα” της είδησης έχουν εξοργισθεί με το Βερολίνο.
Tην ίδια στιγμή ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας θα μεταβούν στην Μόσχα στις 9 Μαϊου όπου και θα παρακκολουθήσουν την “Παρέλαση της Νίκης” κατά του γερμανικού Ναζισμού.
Εκεί θα συζητηθεί και το θέμα της χρηματοδότησης απο τον νέο οργανισμό Η Δούμα επικύρωσε τη συμφωνία για την ίδρυση της νέας Τράπεζας Ανάπτυξης στις 20 Φεβρουαρίου, και τώρα εγκρίθηκε οριστικά από τον Β.Πούτιν.
Απ’αυτή τη τράπεζα θα υπάρχουν χρηματοδοτοδοτήσεις χωρών όπως η Ελλάδα, οι οποίες θέλουν ναμην βρίσκονται υπό τον θανατηφόρο εναγκαλισμό και τα “λάθη” του Ταμείου που εδρεύει στις ΗΠΑ.
Μετά από αυτή την απόφαση υπάρχει και τυπικά το νομικό πλαίσιο για την άμεση έναρξη δανειοδότησης της Ελλάδας και άλλων χωρών φυσικά.
Κύριος σκοπός της τράπεζας είναι η χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης, τα οποία αρχικά θα αφορούν στις χώρες μέλη των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), στη συνέχεια όμως πρόκειται να επεκταθούν και σε χώρες που δεν είναι μέλη της συμφωνίας.
Συμφωνα με το καταστατικό για την ίδρυση της τράπεζας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014 στην βραζιλιάνικη πόλη της Φορταλέζα, η Τράπεζα θα είναι ένα από τα σημαντικότερους πολυμερείς αναπτυξιακούς οργανισμούς, με δηλωμένο κεφάλαιο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων .
Τα χρήματα αυτά θα διοχετευθούν για την χρηματοδότηση έργων υποδομής στις χώρες του οργανισμού BRICS, «και τις αναπτυσσόμενες χώρες».
Ο επικεφαλής της ρωσικής Δούμας είπε νωρίτερα ότι η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομής «σε όλο τον κόσμο».
Το περασμένα καλοκαίρι στην πόλη Ούφα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των BRICS, η οποία αποφάσισε σχετικά με την υποψηφιότητα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της τράπεζας των χωρών του οργανισμού BRICS.
Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αναμένει ότι η νέα Τράπεζα Ανάπτυξης θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2015, και θα είναι πλήρως λειτουργική σε τέσσερα ή πέντε χρόνια.
Λόγω της Ελλάδος, η δημιουργία της τράπεζας των χωρών του οργανισμού BRICS, έχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ως πρώτους πελάτες τις Ελλάδα,Πορτογαλία,Ισπανία,και Ιταλία.
Η οικονομική κατάσταση και η συνεχιζόμενη γερμανική πολιτική λιτότητας και πιέσεων από το Βερολίνο, θα αναγκάσει τις χώρες του Νότου, να αποτανθούν στην τράπεζα των χωρών του οργανισμού αυτού.
Η τράπεζα θα έχει τρεις βασικούς πυλώνες διοίκησης:
Το συμβούλιο των διοικητών, το διοικητικό συμβούλιο ενώ μια χώρα από τις πέντε θα έχει την προεδρία εκ περιτροπής.
Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίασή του τον ερχόμενο Απρίλιο στην πόλη Ufa της Ρωσίας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov αναμένεται να γίνει ο πρώτος πρόεδρος του συμβουλίου των διοικητών,όπως ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών, Sergei Storchak, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24 TV.
Το κέντρο της διοίκησης της τράπεζας πρόκειται να είναι στην Σαγκάη.
Η Ινδία πρόκειται να προεδρεύσει για την πρώτη θητεία που θα είναι 5 έτη, ενώ ο πρώτος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου θα προέρχεται από τη Βραζιλία.
Όπως είναι φυσικό, η έγκριση του ποσού των 100 δισ.$ από τη ρωσική Δούμα, (παρόμοιες εγκρίσεις θα ακολουθήσουν και από τις άλλες χώρες μέχρι το τέλο της άνοιξης), που βάζει σε τροχιά υλοποίησης το σημαντικότερο τραπεζικό και οικονομικό γεγονός στη δεκαετία που διανύουμε, πρόκειται να απολέσει την αφετηρία για σημαντικότατες εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Εξελίξεις οι οποίες δεν αφήνουν σε καμία περίπτωση και τη χώρα μας.
Από το τέλος του 2015 και μετά θα είναι η πρώτη φορά στα οικονομικά χρονικά από το τέλος του Β΄ΠΠ και μετά που μια αναπτυξιακή τράπεζα που δεν ανήκει στην σφαίρα επιρροής της Δύσης θα μπορεί να χρηματοδοτεί αναπτυσσόμενες και όχι μόνο χώρες που σε άλλη περίπτωση θα έπεφταν στην οικονομικού κυριαρχία του ΔΝΤ και επομένως της Δύσης.
Τη Ρωσία θα επισκεφθούν στις 9 Μαΐου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, όπως ανακοίνωσε ο δεύτερος.
Εκεί θα συζητηθεί και το θέμα μιας μελλοντικής χρηματοδότησης. Θα προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μόσχα από 17 έως 21 Απριλίου.
Τη Μόσχα θα επισκεφθούν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος μαζί με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού Ελένη Κουντουρά, από 18 έως 20 Μαρτίου.
Ο κ. Ήσυχος θα επισκεφθεί επίσης τη Βραζιλία από 14 έως 17 Απριλίου για τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού.
Το πώς και εάν η Ελλάδα θα εκμεταλλευθεί το νέο αυτό σκηνικό στο πλαίσιο των σημαντικώνεπαφών που έχει τόσο με την Κίνα όσο και με τη Ρωσία είναι ένα θέμα που μένει να δούμε.
Η ευκαιρία όμως είναι εδώ, και για όσους τολμούν και ενδιαφέρονται πάνω απ’όλα για το εθνικό συμφέρον υπάρχει μια επιπλέον λύση-όπλο στη “φαρέτρα” τους.
54888
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

 1. μονο τα χαιβανια οι αριστεροι μπορουν να τα πιστεψουν αυτα

 2. Διαβαζοντας τα προηγούμενα ασυνάρτητα σχολια από μισόχαζους αγράμματους ελληναρες (που οι περισσότεροι ψηφίζουν τους καθυστερημενους κωμικούς ναζιστομπράβους της ΧΑ) καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν έχουμε μέλλον

 3. ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΝΑΖΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ,ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

  1. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

   ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΟΙ ΚΩΛΟΕΥΡΩΠΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

   ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΟΙ Η.Π.Α ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΡΩΣΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ !

   ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΟΥΜΕ ΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟ#$%Α ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΣΟΙΠΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΓΕΡΟ ΝΑΖΙ !

  2. γιατί, τι θα κάνει η Ευρώπη αν εμείς πούμε στα παπ_ρια μας και δανειζόμαστε? Το πολύ πολύ να μας πετάξουν έξω.
   Αυτό δεν ζητάμε έμμεσα με το να δανειστούμε από BRICS ?

 4. Να ειμαστε λιγο σοβαροι…

  Τι λεει η δανειακη συμβαση που ειναι υπογραμμενη ,,

  Χωρις το ‘ΟΚ’ της Τροικας, συγνωμη τους Θεσμους.. Η Ελλαδα δεν εχει δικαιωμα να δανιστει απο αλλη πηγη !!
  Αρα να ξερασουμε ρωσικο δανειο χωρις σταση πλιρομον… η και καταγγελια αντι την δανειακη συμβαση για αντισυνταγματικοτητα..

 5. ενταξει ολα αυτα που λετε, ετσι και αλλιως ειναι προδοτες οι τσιριζαιοι.το θεμα ειναι αλλου:που λεει οτι θα μας χρηματοδοτησει ο πουτιν????????την bricks επικυρωσε που ηταν κανονισμενο εδω και κατι χρονια να γινει.
  που λεει ο πουτιν οτι θα χρηματοδοτησει την ελλαδα συγκεκριμμενα????πουθενα πουθενα πουθενα.ποσο μαλακες εχουμε γινει πια οι ελλαδιτες?????και το παιζουμε και εξυπνοι.και η προηγουμενη ανακοινωση του λαβροφ για την ελλαδα ηταν:αν θελει και αν μας ζητησει η ελλαδα βοηθεια θα την βοηθησουμε.πως εγινε και ολοι οι μαλακες πιστευαν αυτα τα γ@@@@@να ΜΜΕ οτι η ρωσια ειναι κολητη μας και οτι ο βλαδιμηρας ειπε στο τηλεφωνο του τενεκε του δικου μας καλησπερα συντροφε μεχρι και του δημοτικου τα παιδια γελανε.
  η ουσια ειναι 1 και ο μπακλαβας γωνια.αν συνεχισουμε να πιστευουμε οτι θα μας σωσουν θα μας βοηθησουν θα θα θα θα……. οι απεξω και δεν θα κανουμε εμεις τιποτα και ολα θα κυλανε μια χαρα και θα γινουν οπως πριν,ας ξεκινησουν την χαλαουα και τις σχετικες προετοιμασιες για συγγρου να βγαλουν τα προς το ζειν.

 6. Το θέμα δεν είναι τι λέει και τι τάζει ο Πούτιν,αλλα αν οι δικοί μας made in Texas αριστεροί κυβερνήτες διαθέτουν τους απαραίτητους….αδένες να προχωρήσουν σε ρήξη!
  Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με τις πλάτες των Αμερικάνων και δεν γίνεται τίποτε χωρίς σχεδιασμό!Άλλωστε η επίσκεψη Τσίπρα στο πανεπιστήμιο του Τέξας πριν ενάμισυ χρόνο(sit hear)δεν ήταν τυχαία.
  Όπως δεν είναι τυχαία η επιλογή Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών,του Καμμένου ως υπουργού Άμυνας(Θυμίσου τα γουίκι λίκς) των διαφόρων συμβούλων,παρασυμβούλων με θητεία σε διάφορα ευαγή ιδρύματα των ΗΠΑ!
  Εμείς δεν πρέπει να τσιμπάμε με ό,τι διαρρέουν και να μην θεωρούμε τίποτε δεδομένο!Όλα είναι προδιαγεγραμμένα εδώ και κατι χρόνια αυτά που ζούμε σήμερα.

 7. …… ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ…., ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙ ΚΑΛΑΘΙΩΝ !
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ , ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ
  ΤΡΥΠΙΑ & ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΗΣ “MONSANDO” ? ? ?
  ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , “ΛΙΤΟΤΙΤΑ & ΔΑΝΙΚΑ” ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ’84 & ΜΕΤΑ .
  ΟΛΟ ΠΑΝΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ , ΟΛΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ !
  ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ? ? ?
  ΑΝ ΝΑΙ , ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ, & ΤΟ ΓΙΑΤΙ ! ! !

 8. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑ ΣΠΛΑΓΧΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΗ ΦΘΟΝΟ ΕΡΙΔΕΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΜΟΙΧΕΙΕΣ Κ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΗΜΑΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΝΤΕΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΘΕΙΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣΣΩΝΙΑ ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΕΙΑ Κ ΚΛΕΨΙΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΠΟΤΕ Κ ΜΕ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Κ ΕΝΑΣ ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ Κ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΜΑΣ

 9. Δεν χρειαζόμαστε δανεικά, απολύστε 500.000 δημοσίους υπαλλήλους και ρίξτε τους στην ελεύθερη αγορά εργασίας καταργήστε τον βασικό μισθό και δώστε κίνητρα να κάνουν όλοι επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να απορροφηθούν από την αγορά !
  Μειώστε τον φόρο στο 10%

 10. Τωρα συριζεοι παρτε δανειο με αμμεση συνεργασια με την ρωσια , τι διαπραγματευεστε με τους εχθρους της χωρας ε.ε. Μερκελ , ευρω , τροικανοι , τι βρωμικα συμφεροντα υπηρετητε ; συνεργασια τωρα με την Ρωσια !

 11. Τωρα συριζεοι παρτε δανειο με αμμεση συνεργασια με την ρωσια , τι διαπραγματευεστε με τους εχθρους της χωρας ε.ε. Μερκελ , ευρω , τροικανοι , τι βρωμικα συμφεροντα υπηρετητε ; συνεργασια τωρα με την Ρωσια !

 12. Τωρα τσυριζεοι παρτε δανειο με αμμεση συνεργασια με την ρωσια , τι διαπραγματευεστε με τους εχθρους της χωρας ε.ε. Μερκελ , ευρω , τροικανοι , τι βρωμικα συμφεροντα υπηρετητε ; συνεργασια τωρα με την Ρωσια !

 13. ναι κανε ονειρα με τους νεους χειροτερους εθνοπροδοτες συριζαιους.αντι να πουν
  στους ευρωπαιους να πανε να πηδηχτουν ολοι και να φερουν και την εισπραξη καθονται και τους γλυφουν!εχουμε το πουτιν ετοιμο να μας βοηθησει και αυτοι εκει στη προδοσια!! αλλα τι περιμενεις απο αθεους μασωνους,οι επαναστατες της γραβατας!!αλλα δεν φταινε αυτοι,μονο κατι μα@@κες δηθεν,κουλτουριαρηδες του κ@λου που τους ψηφισαν!φατε σκ@τα τωρα,παρτε και τα λαθροσκουπιδια σπιτια σας και καλη χωνεψη!!

 14. Όπου ακούς πολλά κεράσια,κράτα μικρό καλάθι!

 15. επιτελους να πανε στον αγυριστο ευρωπαιοι και ευρω μας κατεστρεψαν οι κλεφτες να εγκαταλειψουν αμεσως και το ελληνικο ονομα ευρωπη να ονομαστουν αλλιως όπως αυτοι θελουν όχι ευρωπη ομοσπονδια με ρωσσια και κοινο νομισμα το ρουβλι και να ερθει ο ομόθρησκος μας να βγαλουμε μαζι ολον τον πλουτο που εχουμε αχχχχ να ζω και να το δω θεε μου

Comments are closed.