ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ από τον Ζούκερμπεργκ – Νέο κρυπτονόμισμα από το Facebook;

Κοινοποίηση:
c50e6e5ff6578a0ea31991b9d19b6a23_XL

Δικό της κρυπτονόμισμα σχεδιάζει να λανσάρει η Facebook, σύμφωνα με δημοσίευμα του Cheddar.

Όπως μεταδίδει το CNBC, δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί το σενάριο για ένα νόμισμα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, αλλά τώρα φαίνεται να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα υπό το φως των αλλαγών στην διοικητική δομή του Facebook και την δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι επικεντρωμένη αποκλειστικά στην τεχνολογία blockchain, η οποία κρύβεται πίσω από το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Με βάση το δημοσίευμα του Cheddar, η εταιρεία επικεντρώνεται αποκλειστικά στη χρήση του κρυπτονομίσματος για την διευκόλυνση των πληρωμών στην πλατφόρμα του Facebook. Η εταιρεία εξετάζει και άλλους τρόπους για την χρήστη του κρυπτονομίσματος και της τεχνολογίας blockchain στην πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν χρόνια προτού το Facebook παρουσιάσει κάτι χειροπιαστό, ανέφεραν ανώνυμες πηγές στο Cheddar.

Το Facebook αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο CNBC για το δημοσίευμα.

Ωστόσο τα σενάρια που θέλουν τον Ζούκερμπεργκ να κάνει “μπάσιμο” και σε αυτήν την αγορά ολοένα και αυξάνονται, καθώς ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Facebook έχει γενικά την “τάση” να επεκτείνει τις δραστηριότητες και λειτουργίες της πλατφόρμας του (πρόσφατα αγοράσε το Instagram ενώ λανσάρει και dating service τύπου Tinder), σε βαθμό που αυτή να είναι τελείως “αυτόνομη”, ακόμη και πχ και σε ότι αφορά τις συναλλαγές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: