Κάτι ξέρουν τα μοντέλα και τρώνε φράουλες! Διαβάστε και δεν θα πιστεύετε πόσες ευεργετικές ιδιότητες έχουν!!!

Κοινοποίηση:
JENNY1

Η φράουλα είναι  πολύ φτωχή σε θερμίδες (35/100 γρ.), έχει σχετικά λίγα σάκχαρα, πολύ νερό (90%), ενώ διαθέτει πολλές βιταμίνες και ποικιλία θρεπτικών στοιχείων. Η φράουλα έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να σκεφτεί κανείς μόλις 100γρ φράουλας (5-8 φράουλες) προσφέρουν περισσότερη από την ποσότητα βιταμίνης C που χρειαζόμαστε την ημέρα. ‘Όπως όλα τα φρούτα, έτσι και η φράουλα, περιέχει πολύ νερό (περίπου 90%), κάτι πολύ ευεργετικό για την ουροποιητική μας λειτουργία.

model-with-strawberry

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινόλες (πχ ανθοκυανίνη), οι οποίες παρέα με τις βιταμίνες A,C προσδίδουν στη φράουλα αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ευεργετικές για την καρδιά ιδιότητες!

Οι φράουλες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οπότε θεωρούνται κατεξοχήν τρόφιμο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Δρουν θεραπευτικά:

  • Σε παθήσεις της όρασης όπως η ξηρότητα, η εκφύλιση των οπτικών νεύρων και της ωχράς κηλίδας, δυσκολίας στη όραση και βοηθάνε στη διατήρηση της σωστής πίεσης των ματιών.
  • Σε ρευματισμούς και αρθρίτιδα.
  • Σε παθήσεις της χολής.
  • Στην υπέρταση (ευεργετικές επιδράσεις στην ισορροπία των υγρών του σώματος και στην αρτηριακή πίεση).
  • Στην αναιμία.
  • Στη δυσκοιλιότητα.
  • Σε καρδιαγγειακές παθήσεις (εμποδίζοντας την οξείδωση- καταστροφή της LDL (κακής) χοληστερόλης).
  • Σε δυσπεψία.
  • Προστατεύει από την οστεοπόρωση.
  • Έχει διουρητική και καθαρτική δράση.
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου.Strawberry7_small

Πώς τις τρώμε;
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΓΕΡΘΕΙ ..ΤΕΧΝΗΤΑ
Πρόκειται για αρκετά ευαίσθητο φρούτο, λίγες ώρες εκτός ψυγείου αρκούν να κάνουν τη ..ζημιά. Αν θέλετε να τις έχετε 2-3 ημέρες καλό είναι να τις έχετε στο ψυγείο μαζί με το κοτσανάκι τους—άπλυτες σε αεροστεγές δοχείο.
Τρώγονται ωμές, ενώ πολλοί προτιμούν να τους ρίχνουν ζάχαρη ή/και σαντιγύ ή/και κονιάκ για να ανεβάσουν τη γλυκύτητα. Οι μαρμελάδες φράουλας γίνονται ανάρπαστες λόγω της γλυκιάς οξύτητας!
Είναι «ευαίσθητες», γι’ αυτό βάλτε τις σε σουρωτήρι, ρίχτε άφθονο νερό και καταναλώστε τις αμέσως, έχοντας αφαιρέσει το κοτσανάκι.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΝΑ ΦΑΜΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΦΑΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Leave a Response