Ιράκ: 14 αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον τζιχαντιστών το τελευταίο 24ωρο

Κοινοποίηση:
irak

Οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 14 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ μετά τις απειλές που εκτόξευσαν χθες οι τζιχαντιστές να σκοτώσουν έναν δεύτερο Αμερικανό όμηρο, τον Στίβεν Σότλοφ, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας (CentCom).

Οι βομβαρδισμοί, που πραγματοποιήθηκαν από καταδιωκτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είχαν επίκεντρο τα περίχωρα του φράγματος της Μοσούλης, που ανακατέλαβαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους τζιχαντιστές την Κυριακή, και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν «6 (οχήματα) Χάμβι, 3 θέσεις όπου είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας όλμος και δύο στρατιωτικά φορτηγά» διευκρίνισε η CentCom.

Συνολικά οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 84 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου, 51 εκ των οποίων είχαν ως στόχο να υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις κοντά στο φράγμα της Μοσούλης, εξήγησε η στρατιωτική διοίκηση.

«Οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις εργάζονται μαζί για επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην περιοχή», διαβεβαίωσε η CentCom.

Εντωμεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από το Πεντάγωνο να στείλει 300 επιπλέον στρατιώτες στο Ιράκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. μολις 6000 εχουν κατεβει απο ΕΥΡΩΠΗ…ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΩΤΗΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΛΥΤΟΙ…ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ” Η ΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΛΥΤΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ.

  2. Ο/Η ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ λέει:

    Να μην μεινει ουτε ενας εγκληματιας Ισαλμοφασιστας.Αυτα τα ανθρωπομορφα κτηνη σφαζουν και εκτελουν,αιχμαλωτους πολεμου.
    Ισλαμοφασιστικα Κτηνη που δεν εχουν θεση στον πλανητη μας.

  3. Λιώστε αυτά τα αθρωπόμορφα κτήνη,ισλαμοκανίβαλους

Comments are closed.