Θεσσαλονίκη: Εμειναν άναυδοι οι αστυνομικοί από το τι έκρυβε αυτό το πλακάκι από κάτω! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
tsigara2_copy-768x576_0

Η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη αξιοποίησε τις πληροφορίες και ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης, την περασμένη Τρίτη (17-04-2018), συνέλαβαν έξι μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέεσσερις ομογενείς και ένας Έλληνας ηλικίας από 28 έως 57 ετών και ένας 54χρονος Ουκρανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και πλαστογραφία.

Περισσότερα από 110.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, αλλά και χιλιάδες συσκευασίες καπνού, που επρόκειτο να διοχετευτούν στην αγορά, κατέσχεσαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους λειτουργώντας ως εξής: Βασικός «τροφοδότης» – προμηθευτής των καπνικών προϊόντων αποτελούσε 28χρονος ομογενής, ο οποίος προμήθευε τρία εκ των παραπάνω μελών, τα οποία με τη σειρά τους τα διέθεταν προς πώληση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους.

Τα δύο άλλα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα, κατά περίπτωση, με τους ρόλους της επιτήρησης των χώρων πώλησης των λαθραίων προϊόντων, καθώς και της φύλαξης οικίας – αποθήκης, που βρισκόταν σε απομονωμένη περιοχή του Φιλύρου και χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης των σχετικών προϊόντων.

1

3

4

5

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπαίθριους χώρους του κέντρου της πόλης, οικία – αποθήκη στην περιοχή του Φιλύρου και άλλες οικίες διάφορων περιοχών, τα κάτωθι: 116.700 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 7.887 λαθραίες συσκευασίες καπνού, το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

Μάλιστα, σε ένα από τα παραπάνω σπίτια υπήρχε κρυμμένη θύρα που οδηγούσε σε «μυστικό» πέρασμα- κρύπτη, η οποία κατέληγε σε υπόγειο χώρο όπου απέκρυπταν τον κύριο όγκο των λαθραίων τσιγάρων.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης της συμμορίας, χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων ένα επιβατηγό Ι.Χ. αυτοκίνητο με πλαστή άδεια κυκλοφορίας και πλαστές πινακίδες, με τα στοιχεία όμως του οποίου έχει καταχωρηθεί και κυκλοφορεί νόμιμα στην ελληνική επικράτεια, άλλο πανομοιότυπο όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: