Ετοιμάζει την αποχώρηση του ο Στουρνάρας;

Κοινοποίηση:
stournaras9

Πολλά ήταν τα σενάρια που κυκλοφορούσαν από τον Ιανουάριο, τα οποία ήθελαν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να διαδέχεται στην ΤτΕ τον Γιώργο Προβόπουλο, με τον ίδιο τον υπουργό να δηλώνει άγνοια για το γεγονός και να τα διαψεύδει.

 

Επιπλέον, όπως είχε ερμηνευτεί από πολλούς, η ομιλία του Γ. Στουρνάρα μετά την πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα, άφηνε να εννοηθεί πως δεν αργεί να έρθει η αποχώρηση του από το ΥΠΟΙΚ.

Με την αποψινή λοιπόν ψηφοφορία να αποτελεί ορόσημο για την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αποτελεί και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο ίδιος ο Γ. Στουρνάρας σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, προαναγγέλλει την αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι έχει ο κύκλος του σε αυτό.

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών» δηλώνει προς τους συνομιλητές του ο κ. Στουρνάρας.

«Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι» λέει ο υπουργός Οικονομικών κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της θητείας των 21 μηνών που συμπλήρωσε στο τιμόνι της οικονομίας.

«Το διάστημα αυτό κινηθήκαμε πολλές φορές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά τα καταφέραμε» εκμυστηρεύεται. Εξομολογείται ότι «ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου». Δεν ήταν, όπως εξηγεί, μόνο οι πολλές ώρες που έπρεπε να μένει στο υπουργείο. Ήταν που επιστρέφοντας τα ξημερώματα στο σπίτι του, η ένταση ήταν τέτοια που «δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έμενα ξύπνιος ως το πρωί, παρακολουθώντας μεταμεσονύχτιες εκπομπές στην τηλεόραση», κατήληγει ο υπουργός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γ. Στουρνάρας είναι έτοιμος να αφήσει το πόστο του, παραμένοντας ωστόσο στη θέση του μέχρι τις ευρωεκλογές.

Η υψηλή ατομική διαπραγματευτική του αξία, δίνει στον Στουρνάρα τρεις βασικές επιλογές:

1) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
2) Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
3) Επίτροπος
Όπως αναφέρεται, δεν εκφράζει ανοιχτά τη θέση του για τον αντικαταστάτη του, ωστόσο ο συνεργάτης του Σταύρος Παπασταύρου θεωρείται ο επικρατέστερος για τον ίδιο. «Είναι καλός ο Σταύρος και συνεργαστήκαμε στενά στις τελευταίες διαπραγματεύσεις με την τρόικα» είναι το σχόλιο που κάνει.

Όπως αναφέρει τέλος η εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας θέλει ακόμα να είναι εκείνος που θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς έχει οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους περισσότερους Ευρωπαίους ομολόγους του, τους οποίους θα δεχθεί την Τρίτη στην Αθήνα ως προεδρεύων του Ecofin.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΤΣΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.

Comments are closed.