Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του 5χρονου που απήγαγαν από βρετανικό νοσοκομείο

Κοινοποίηση:
5xronos

Την άμεση απελευθέρωση των γονιών του Έισα Κίνγκ του 5χρονου αγοριού από τη Βρετανία που πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο διέταξε ισπανικό δικαστήριο. Οι γονείς διώκονται καθώς πήραν το γιό τους νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν χωρίς την έγκριση των γιατρών.

Λίγο νωρίτερα οι βρετανικές αρχές είχαν ακυρώσει το ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του ζευγαριού. Οι γονείς είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο στη νότια Ισπανία.

Δικαστική πηγή από τη Μαδρίτη είπε ότι, δεδομένου ότι το Λονδίνο απέσυρε τις κατηγορίες, το δικαστήριο που εξετάζει υποθέσεις εκδόσεων σε άλλες χώρες αποφάσισε “να μην περιμένει μέχρι αύριο αλλά κάλεσε τους γονείς και τους ανακοίνωσε ότι αποφυλακίζονται άμεσα”.

Η εισαγγελία σκόπευε ούτως ή άλλως να ζητήσει την απελευθέρωση των γονιών στην ακροαματική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, εκτιμώντας ότι ο Μπρετ Κινγκ και η σύζυγός του Ναγκεμέχ ενήργησαν με γνώμονα το καλό του παιδιού όταν το πήραν από το νοσοκομείο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία, χωρίς την άδεια των γιατρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response