ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Εκατομμύρια ευρώ έρχονται στη Χώρα από τον Αγωγό που συμφώνησαν Τσίπρας- Πούτιν- Τεράστια επιτυχία του Πιτσιρικά- Έξαλλη η Μέρκελ “Αλέξη μη παίζεις με τη φωτιά γιατί θα… ”

Κοινοποίηση:
99999999999999999999999999

Το βάρος στον τομέα της ενέργειας ρίχνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μετά τη συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι θα αποδώσει «μεγάλη σημασία στον τομέα των επενδύσεων και στον τομέα της ενέργειας». Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν και την κατασκευή του ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου, επέκταση του Turkish Stream από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πρόκειται για την πρώτη ενεργειακή συμφωνία των δύο χωρών, έπειτα από επτά χρόνια, όταν προσπάθησε να προωθήσει ο Κώστας Καραμανλής να «περάσει» τον αγωγό South Stream.

Να σημειωθεί ότι αν όντως υλοποιηθεί το έργο, τα οφέλη θα είναι σημαντικά, τόσο εξαιτίας των κερδών από φορολογικά έσοδα για τη χώρα, όσο και κατά την κατασκευή του επί ελληνικού εδάφους, αφού θα δώσει «ζωή» σε ελληνικές επιχειρήσεις. Το ζήτημα, βέβαια, είναι ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει συζήτηση για τη σύσταση ενός κοινοπρακτικού σχήματος που θα αναλάβει την κατασκευή του τμήματος του αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη ΔΕΠΑ να εμφανίζεται βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας μαζί με ρωσικά funds ή άλλες εταιρείες. Να σημειωθεί ότι θα είναι ο δεύτερος αγωγός που θα περνά από τη χώρα μας μετά τον ΤAP, καθώς η κοινοπράξία έχει αναλάβει το κόστος κατασκευής του. Οι εταιρείες του αγωγού είναι BP με 20%, Socar με 20%, Statoil με 20%, Fluxys με 19%, Enagas με 16%, Axpo με 5%. Ο TAP αποτελεί άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Θα συμβάλλει στη δημιουργία 2.000 άμεσων και 10.000 έμμεσων νέων θέσεων εργασίας, ενώ η κατασκευή και λειτουργία του έργου θα απαιτήσει την προμήθεια πλειάδας προϊόντων και υπηρεσιών από ελληνικές εταιρείες.

Τι δηλώσαν Τσίπρας – Πούτιν
«Αναφερθήκαμε στο σχέδιο της μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα είναι ένα από τα βασικά κέντρα διανομής του φυσικού αερίου», δήλωσε ο κ. Πούτιν, ενώ ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «συζητήσαμε τις δυνατότητες επενδυτικών πρωτοβουλιών με στόχο την κατασκευή ελληνικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου». Κατά τη συνέντευξη, ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκαν πολλά για το έργο αυτό ή τη χρηματοδότησή του, ωστόσο ήταν εμφανής η πρόθεση και των δύο πλευρών να ξεκινήσουν συζητήσεις για την υλοποίησή του. «Το συζητήσαμε αυτό το θέμα, αλλά τώρα είναι δύσκολο να σας πω και κάτι συγκεκριμένο γιατί χρειάζεται προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα (υπουργείων, εταιρειών κλπ)», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα εξαρτηθεί από την Ελλάδα αν θα θέλει οικονομικά να συμμετέχει στο έργο αυτό». «Θα είναι μεγάλο το όφελος της Ελλάδας, θα σημειωθούν πολλά εκατομμύρια κέρδη ετησίως για την Ελλάδα, που θα είναι φορολογικά έσοδα». Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «στο ελληνικό έδαφος θα υπάρξει ελληνικός αγωγός. Εμείς εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας. Είμαστε ανοιχτοί να διερευνήσουμε της δυνατότητες της χρηματοδότησης, σεβόμενοι πάντα το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας και της ΕΕ».

Ο αγωγός 
Έτσι φαίνεται να προχωρά το πρότζεκτ της Ρωσίας και της Τουρκίας για την κατασκευή του αγωγού Turk Stream ή όπως θα ονομάζεται. Ο υπουργός Παναγιωτης Λαφαζάνης έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή του ονόματος, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξει Τurkish Stream σε ελληνικό έδαφος, να το ξεκαθαρίσουμε».

O αγωγός θα παρακάμπτει από το 2019 την Ουκρανία και στοχεύει στη μεταφορά ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, από τη Μαύρη Θάλασσα μέσω της Τουρκίας έως τα σύνορα με την Ελλάδα. Ο εν λόγω αγωγός, λοιπόν, υπόσχεται να αυξήσει σημαντικά τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας ως χώρας διαμετακόμισης ενέργειας, ενώ η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί ενεργειακά.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αναφέρει όταν γύρισε από την Ρωσία ότι «πιστεύουμε ότι η επέκταση του αγωγού στο ελληνικό έδαφος στη βάση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας υπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον και βοηθάει στη συνεργασία στην περιοχή μας, πολύ περισσότερο που μια τέτοια επέκταση θα συνοδευτεί με εξαιρετικά, έως πολύ εξαιρετικά ωφελήματα για τη χώρα μας», και πρόσθεσε ότι ο Turkish Stream αντικαθιστά τον «South Stream», για τον οποίο «η Κομισιόν έκανε ό,τι μπορούσε για να τον σταματήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ύπαρξη μόνο του «Βόρειου Διαδρόμου» μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη οδηγεί «στη γερμανοποίηση της ΕΕ». Ο South Stream περνά από τις χώρες της Βαλτικής και καταλήγει στη Γερμανία.

Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα τον Δεκέμβριο του 2014 ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του South Stream -ένας μεγάλος αγωγός που θα μεταφέρει στην Ευρώπη ρωσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας – σταματά. Ένας σημαντικός λόγος για την ακύρωση του South Stream είχε αποδοθεί στην αποχώρηση της Βουλγαρίας από το πρότζεκτ, μία από τις βασικές χώρες μέσω των οποίων ο αγωγός αυτός θα περάσει. Αντ ‘αυτού, η Ρωσία και η Τουρκία, συζητούν για τον Turkish Stream ή Turk Stream. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο Αλεξέι Μίλερ διευθύνων σύμβουλος της Gazprom της Ρωσίας, συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ. Οι δύο άντρες συζήτησαν περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες αποκαλύφθηκαν: Ο αγωγός θα έχει δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου, 15,75 bcm από τα οποία θα διατεθούν στην αγορά της Τουρκίας και το άλλο θα διατίθενται στο εμπόριο στην Ευρώπη από την Ελλάδα. Ο αγωγός φυσικού αερίου έχει προγραμματιστεί να προχωρήσει σε μια διακυβερνητική συμφωνία κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η πρεμιέρα μεταφοράς του φυσικού αερίου έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2016. Σύμφωνα με τον Μίλερ, αυτό είναι ένα αρκετά ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. Σημειώνεται ότι η Gazprom καλύπτει περίπου το 1/3 της Ευρωπαϊκής κατανάλωσης αερίου που ισοδυναμεί με το 50% των συνολικών εισαγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καμπανάκι για ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα από σύμβουλο της Μέρκελ

«Η Ελλάδα παίζει αυτή τη στιγμή με τη φωτιά», επισημαίνει στη γερμανική εφημερίδα Westdeutschen Allgemeinen Zeitung ο σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ, Κριστόφ Σμιτ και προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή αν η Αθήνα αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

«Οι επιπτώσεις θα ήταν τεράστιες αν η Ελλάδα αποχωρούσε από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης στην εφημερίδα Westdeutschen Allgemeinen Zeitung.

O ίδιος κάλεσε επίσης τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για εγκατάλειψη της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Aναφερόμενος στις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα η αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, ο Γερμανός “σοφός”, δήλωσε στον δημοσιογράφο,  Στέφαν Σούλτε: «Η δυσφορία του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια που εφαρμόζονται τα μέτρα λιτότητας στη χώρα είναι μεγάλη και αυτό είναι κατανοητό», επεσήμανε ο Κριστόφ Σμιτ επισημαίνοντας όμως πως είναι παραμύθι το ότι η τρόικα έχει προκαλέσει αιμορραγία στην Ελλάδα. «Αντιθέτως, θεωρώ ότι έχουν γίνει μικρά βήματα» πρόσθεσε.

O επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης εμφανίστηκε επίσης επικριτικός απέναντι στην αναθέρμανση των σχέσεων Αθηνών – Μόσχας με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, στο Κρεμλίνο. «Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για μια νέα Άνοιξη μεταξύ των δύο χωρών. Μόσχα και Αθήνα επιθυμούν τη σύσφιγξη της οικονομικής τους συνεργασίας την οποία πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν βλέπουν με καλό μάτι», υπογράμμισε ο Σμιτ και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος επεσήμανε πως αυτή η προσέγγιση δεν βοηθά στις διαπραγματεύσεις για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές.

«Η γνώμη μου πάντως είναι πως, εάν η Ελλάδα αφήσει την ευρωζώνη, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για να υπάρξει μία οικονομική στασιμότητα διαρκείας αφού οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα παγώσουν» τόνισε ο Σμιτ και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός από μόνος του δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση για ένα νέο ξεκίνημα. Όχι, ένα Grexit κατά την άποψή μου θα είχε τρομακτικές συνέπειες για τον ελληνικό πληθυσμό».

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Ως «εξαιρετικές» χαρακτηρίζονται από το Κρεμλίνο οι συνομιλίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βαλντιμίρ Πούτιν χθες στην Μόσχα και αφήνεται σαφώς να εννοηθεί πώς «άνοιξε» ο δρόμος για μία πολύ στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο οικονομικό, ενεργειακό και όχι μόνο. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι συμφωνήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός να βρεθεί ξανά στη Ρωσία τον Ιούνιο, στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όχι απλά ως επίσημος προσκεκλημένος, αλλά ως ο κεντρικός τιμώμενος ξένος ηγέτης.

 Πρόκειται για μία ιδιαίτερη τιμητική πρόσκληση την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε και αναδεικνύει τη στενή συνεργασία που θέλουν να έχουν πλέον οι δύο χώρες. Κι αυτό αφενός γιατί η ελληνική εκπροσώπηση τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει και αφετέρου γιατί στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα πέσουν οι υπογραφές για την εξαγωγή των ελληνικών αγροτικών προιόντων στη Ρωσία.

 Όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Ρωσία και πάλι τον Ιούνιο θα έχει συμπληρωθεί το δίμηνο προετοιμασίας, που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για την ίδρυση μεικτών ελληνορωσικών εταιρειών μεταποίησης «ελληνικής πρώτης ύλης», οι οποίες και θα είναι ο φορέας της έμμεσης παράκαμψης του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα.

120

 

Οι δηλώσεις

121

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον τομέα του εμπορίου δήλωσε ο Β. Πούτιν, που πέρυσι μειώθηκε λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Καταβάλουμε προσπάθειες να τις επαναφέρουμε στο προηγούμενο επίπεδο», δήλωσε ο κ. Πούτιν. Συμφωνήσαμε για μεγαλύτερη συνεργασία στους τομείς των επενδύσεων και της ενέργειας. «Αναφερθήκαμε στις προοπτικές υλοποίησης του μεγαλύτερου σχεδίου μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διανομής του ρωσικού φυσικού αερίου», ανέφερε.

«Οι χώρες μας συνεργάζονται και στον τομέα της βιομηχανίας», τόνισε. Τόνισε ότι το επόμενο έτος θα πραγματοποιηθεί το έτος της Ελλάδας στη Ρωσία και το έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα. «Συμφωνήσαμε να συμβάλουμε από κοινού στους εορτασμούς αυτούς».

132

Χαρακτήρισε θετικό ότι ενισχύεται η περιφερειακή συνεργασία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον τουρισμό, που αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Ρώσων.

Μίλησε επίσης για επίλυση του Κυπριακού με βάση το σεβασμό στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές κυρώσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Ουκρανίας και το σεβασμό της εκεχειρίας του Μινσκ.

Ευχαρίστησε τέλος τον κ. Τσίπρα για την εποικοδομητική και αναλυτική συζήτηση.

420

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για την υποδοχή, τη φιλοξενία και τις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν, κάνοντας λόγο για μια πολυ σημαντική μέρα στις διμερείς σχέσεις των δύο λαών, που ενώνονται από κοινούς αγώνες και ιδεώδη εδώ και δεκαετίες.

«Μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις» δήλωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στα σχόλια ευρωπαίων αξιωματούχων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα που μπορεί να ασκεί πολυδιάσταση πολιτική, κάνοντας λόγο στον ιδιαίτερο γεωπολιτικό ρόλο της.

6200

«Σεβόμαστε απόλυτα τις δεσμεύσεις μας» είπε μιλώντας για αξιοποίηση των διεθνών σχέσεων προς συμφέρον του ελληνικού λαού.

«Συζητήσαμε για το πως μπορούμε να αυξήσουμε τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία, πως μπορούν να αρθούν τα ρωσικά αντίμετρα σε ελληνικά προϊόντα, να αυξηθούν οι ρωσικές επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τουρισμό, να προωθήσουμε την ενεργειακή μας συνεργασία, ενισχύοντας το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή».

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατασκευή ελληνικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τα τουρκικά σύνορα, τηρώντας τόσο την  ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Χαρακτήρισε ακόμη «πυξίδα» για τις διμερείς σχέσεις το σχέδιο δράσης των δύο χωρών.

Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας λόγο για επίτευξη και διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ασφάλεια των χιλιάδων Ελλήνων που ζουν στην περιοχή. Χαρακτήρισε την συμφωνία του Μινσκ «κλειδί» προς αυτή την κατεύθυνση.

Τόνισε ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις της στη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ ΕΕ  και Ρωσίας για μία σειρά προκλήσεων όπως η έξαρση του τζιχαντισμού.

«Εξέφρασα στον κ. Πούτιν την ικανοποίησή μου για τη συνεπή σταση της Ρωσίας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο» κατέληξε.

Πούτιν: Δεν τέθηκε θέμα οικονομικής βοήθειαςΗ Ελληνική πλευρά δεν έθεσε θέμα οικονομικής βοήθειας» διευκρίνισε ο κ. Πούτιν, τονίζοντας ωστόσο ότι συζητήθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων. Μίλησε δε για συνεργασία με κοινό όφελος. Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων – ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών – αν τις προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα οι ρωσικές εταιρείες να αντιμετωπιστούν ισότιμα.

«Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης» τόνισε ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζοντας ευρωπαϊκή την κρίση και υπογραμμίζοντας ότι από μία άσχημη εξέλιξη πρόβλημα θα έχει όλη η ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα δεν έχει απωλέσει τη γεωπολιτική της δυναμική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «είναι μία κυρίαρχη χώρα που έχει δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες που θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση».

Η πληγή από τα ρωσικά αντίμετρα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις, με τις οποίες διαφωνούμε, ήταν σημαντική για την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε επίπεδο αγροτικών προϊόντων, τόνισε, μιλώντας για συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για εξεύρεση λύσης.

«Στόχος και των δύο πλευρών είναι να υπάρχει ουσιαστική ανάπτυξη των σχέσεων στον αγροτικό τομέα», ανέφερε.

«Με την Ελλάδα έχουμε καλές σχέσεις» απάντησε ο κ. Πούτιν, τονίζοντας ότι η καταλαβαίνει ότι η Αθήνα αναγκάστηκε να υπογράψει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις αλλά η Μόσχα δεν μπορεί να εξαιρέσει μόνο μια χώρα της ΕΕ

Η επίσκεψη, πάντως, του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα δεν ολοκληρώθηκε με το τετ α τετ που είχε με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός είχε το απόγευμα συνάντηση με Συλλόγους ομογενών ενώ την Μεγάλη Πέμπτη το πρόγραμμά του περιλαμβάνει:

  • 10:00 Διάλεξη πρωθυπουργού με θέμα «Ελληνορωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).
  • 12:00 Συνάντηση πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δούμας, Sergey Naryshkin (1+6 +Διερμηνέας) (Κτίριο Κρατικής Δούμας).
  • 15:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ρώσo πρωθυπουργό Μεντβέντεφ στον Οίκο Δεξιώσεων της Ρωσικής Κυβέρνησης
  • 16:30 Συνάντηση πρωθυπουργού με Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ.

Ομιλία του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, το οποίο αποτελεί την ελίτ της ρωσικής διπλωματίας και ένα εκ των βασικών think tank της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, δίνει ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. αυτος δεν ειναι ο πουτιν αλλα ο σωσιας του. οι υπογραφες ειναι ακυρες

  2. ρε με τους γερμανούς τα βάζετε?
    Ο εχθρός είναι στην ίδια μας τη χώρα, δεκάδες οι μαλάκες ξερολες Έλληνες συνωμοσιολόγοι.
    Προβλέπω η Αθήνα να γίνεται πυρανάλωμα και τα ανθελληνικά σχόλια από περιέργως έλληνες σχολιαστές να παίρνουν φωτιά. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών, μια ζωή ήταν.

  3. ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΤΟ Π@ΥΤΣΟ.. ΑΙ Γ@Μ#ΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ Κ ΕΣΕΙΣ Κ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ ΕΥΡΟΛΗΓΟΥΡΗΔΕΣ.. ΑΙΝΤΕ Κ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΧΑΜΩ.. ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.. ΤΟΝ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΛΟΥΤΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ Κ ΣΤΟ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.. ΔΕ ΚΑΘΕΣΤΕ ΦΡΟΝΙΜΑ Κ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΔΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ..

Comments are closed.