Γερμανία: Σχολικό βιβλίο παρουσιάζει τον Ερντογάν σαν… μαντρόσκυλο

Κοινοποίηση:
erdogan

Ο Γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για… μια απρόσμενη καταγγελία: Σε ένα γερμανικό σχολικό βιβλίο που προορίζεται για μαθητές λυκείου περιλαμβάνεται γελοιογραφία που απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη μορφή σκύλου.

Το σκίτσο αυτό, που είχε αρχικά δημοσιευθεί το 2011 στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναδημοσιεύτηκε σε ένα βιβλίο που προορίζεται για τους μαθητές του λυκείου στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Με τίτλο «οι Τούρκοι στη Γερμανία, μία επιτυχημένη ιστορία» η γελοιογραφία απεικονίζει τον Ερντογάν σαν σκύλο-φύλακα, σε επιθετική στάση, να επιδεικνύει τους κυνόδοντές του, μπροστά από ένα σπιτάκι σκύλου με το όνομά του.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση σε ένα σχολικό βιβλίο ενός σκίτσου που προσβάλει τον σεβαστό μας πρόεδρο και όλους τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Δεν υπάρχει θέση στις δημοκρατίες για αυτού του είδους την υποκίνηση σε μίσος, στην ξενοφοβία και στην ισλαμοφοβία» προστίθεται στο κείμενο.

Σε ερώτηση που του απηύθυνε το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας Έμπερχαρντ Πολ εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δημιουργούς σκίτσων που έχει κρίνει ότι τον προσβάλουν. Τον περασμένο μήνα, ο Μουσά Καρ, ένας σκιτσογράφος της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhuriyet, είχε αφεθεί ελεύθερος αφότου τέθηκε υπό κράτηση για ένα από τα σκίτσα του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ποια δημοκρατία και υποκίνηση μίσους βρε μεμέτια αφού τον δικό σας σκιτσογράφο τον συλλάβατε. Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή χωρίς ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Απολίτιστοι και φασίστες του κερατά ήταν είναι και θα μείνουν οι Τούρκοι.

Leave a Response