Βρετανός Youtuber Αποθεώνει Την Ελληνική Γλώσσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
bretanos

Το γεγονός ότι το βίντεο για την Ελληνική γλώσσα έχει «ανέβει» στο youtube και σε λίγες μέρες μετρούσε ήδη 400.000 views, αποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τη γλώσσα μας, την εξέλιξή της ανά τους αιώνες, όπως και τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία που τη συνοδεύουν.

Στην εκπομπή langfocus, που επικεντρώνεται στην ιστορία διάφορων γλωσσών, ο παρουσιαστής αναφέρει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το 6% του αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από Ελληνικές λέξεις, με εκτιμήσεις να ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσοστό έως 15%.

Επίσης αναφέρεται ότι η ελληνική γλώσσα γεννήθηκε περίπου 4.000 χρόνια πριν ή ακόμα και νωρίτερα, όπως αναφέρει το strange.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η Ελληνική γλώσσα είναι η παλαιότερη γλώσσα που έχει καταγραφεί ποτέ και ομιλείται ακόμα. γιατί υπάρχουν και παλιότερα ευρήματα από σκαλίσματα σε αιγυπτιακά ιερογλυφικά ή σουμερικά, αλλά αυτές είναι νεκρές γλώσσες, ενώ η ελληνική ζωντανή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΟΙΟ 15℅ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ, ΤΟ 80℅ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΙΛΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΕΣ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟ 1300 Μ.Χ. ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΕΠΙΛΕΓΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ!!! ΔΗΛ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΛΩΣΣΑ Π.Χ. ΣΚΥΛΟΣ, ΓΑΤΑ, ΣΠΙΤΙ, ΔΕΝΤΡΟ Κ.Λ.Π., ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ “ΔΑΝΕΙΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ!!! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ 3 ΚΑΙ 4 ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ “ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ” ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ Π.Χ Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ “ΜΙΛΑΕΙ” 4-5 ΓΛΩΣΣΕΣ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΦΑΣ Π.Χ. Σ’ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, Π.Χ ΠΙΑΤΟ, ΚΡΕΑΣ, ΨΩΜΙ Κ.Α ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΑΛΛΙΚΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ‘ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!!! ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ…ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Comments are closed.