Φωτορεπορτάζ : Αστυνομικοί και δικαστικός επιμελητής στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος!

Κοινοποίηση:
esfigmenou-1

Επιδόθηκε δικαστική απόφαση για την άμεση διάλυσή της μονής Εσφιγμένου και την απέλαση των μοναχών.
Συνοδεία αστυνομικών δικαστικός επιμελήτης παρέδωσε σήμερα την απόφαση για άμεση διάλυση κι εκκένωση της μονής Εσφιγμένου. Με ανακοίνωση τους στη σελίδα της μονής στο facebook οι μοναχοί αναφέρουν:

esfigmenou-2

Επιδόθηκε στην γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω, η υπ’ αριθμ. 116/05-06-2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, από τον δικαστικό επιμελητή Παναγιώτη Στ. Λάμπρου (ο εικονιζόμενος στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες με τον φάκελο στο χέρι) συνοδεία αστυνομικών σύμφωνα με το διατακτικό της οποίας, καλούνται οι πατέρες της Μονής:

1) Διέταξε την άμεση διάλυσή της και την απέλαση των μοναχών από το Άγιο Όρος

2) Ο Ηγούμενος και τα υπόλοιπα μέλη της Γεροντίας αυτής κρατούν υπό κατάληψη την κείμενη στο Άγιο Όρος ιδιοκτησία της και αρνούνται να την αποδώσουν.

3) Προφασίζονται οι Κατσουλιέριδες ότι οι γνήσιοι πατέρες της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου κατέχουν παράνομα δύο κτίσματα του Αντιπροσωπείου (Κελλιού) της (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) στις Καρυές.

4) Ότι για τις πράξεις τους αυτές οι καθ’ων καταδικάστηκαν τελεσίδικα με αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

5) Προφασίζονται επίσης, και εδώ είναι το μεγαλείο της φιλαργυρίας!!! Ότι προτίθεται να επισκευάσει το καταληφθέν τμήμα του Αντιπροσωπείου της στις Καρυές, το οποίο είναι σε κακή κατάσταση, και για το λόγο αυτό πέτυχε (!!!) την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο θα διατεθούν 1.450.000 ευρώ (!!!!!!!), με τον όρο ότι οι εργασίες θα υλοποιηθούν σε 24 μήνες από την ημερομηνία έναρξης τους την 1η Μαρτίου 2013.

6) Ότι η έναρξη των εργασιών είναι αδύνατη λόγω της κατάληψης των επίδικων κτισμάτων του Αντιπροσωπείου από τους καθ’ων.

7)Λόγω του κινδύνου απένταξης του έργου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ζήτησε:

α) Να υποχρεωθούν τόσο οι ίδιοι, καθώς και κάθε τρίτος που έλκει από αυτούς δικαιώματα να αποδώσουν στην νέα αδελφότητα των ψευδοεσφιγμενιτών Κατσουλιέρηδων τα εξής όμορα κτίσματα που βρίσκονται στο κτίριο του Αντιπροσωπείου (Κελλίου) (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, ήτοι:

1) κτίσμα που εμφαίνεται με το γράμμα α’ και αποτυπώνεται με τα γράμματα ΡΣΧΠΡ στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα και αποτελείται από τρεις (3) ορόφους, με εμβαδό ανά όροφο περίπου 88,92 τ.μ. και συνολικό εμβαδό 266,76 τ.μ. και

2) κτίσμα που εμφαίνεται με το γράμμα β’ και αποτυπώνεται με τα γράμματα ΠΧΞΟΠ στο ίδιο ως άνω σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα και αποτελείται από δύο (2) ορόφους, με εμβαδό ανά όροφο περίπου 187,72 τ.μ. και συνολικό εμβαδό 375,44 τ.μ.

Επίσης επισημαίνεται ότι, η νέα αδελφότητα των ψευδοεσφιγμενιτών Κατσουλιέρηδων με την με αριθμό κατάθεσης 703/113Μ/15-04-2013 έφεσή της, σε συνέχεια της οποίας εκδόθηκε η ως άνω υπ’ αριθμ. 116/05-06-2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, πλην της ήδη προαναφερθείσας επιβληθείσας υποχρέωσης των Πατέρων της Μονής για παράδοση της νομής των άνω κτισμάτων, αιτήθηκε:

β) την απαγόρευση στους Πατέρες της Μονής και σε κάθε τρίτο που έλκει από αυτούς δικαιώματα κάθε πράξης διατάραξης της νομής στα εν λόγω ακίνητα (κτίσματα),

γ) την επιβολή σε βάρος εκάστου των παραπάνω αναφερομένων προσώπων (Πατέρων) προσωπικής κράτησης και χρηματικής ποινής για κάθε παραβίαση της εκδοθείσας δικαστικής απόφασης και

δ) την καταδίκη τους στην καταβολή της κριθείσας δικαστικής δαπάνης.

esfigmenou-3

Τέλος, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλεται λόγω της παρέλευσης έτους από την επίδοση προηγούμενης επιταγής προς εκτέλεση να επιδώσει εκ νέου αμέσως και νομίμως στον υποτιθέμετο τοποτηρητή μοναχό του Αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Άθω στις Καρυές και τους συν αυτώ, διαμένοντες στο κεντρικό κτίριο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος λόγω καταλήψεως προς γνώση τους και για την επέλευση των συνεπειών του νόμου επιτασσόμενον -τους ίδιους και κάθε τυχόν άλλον που εξαρτά από αυτούς συμφέρον ή δικαίωμα- να του αποδώσουν αμέσως τα ακίνητα του νόμου επιτασσόμενον στο διατακτικό της απόφασης.

Διαφορετικά θα ενεργηθούν όλες οι κατά νόμο πράξεις εκτέλεσης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΩΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ …ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΙ…
    ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ..ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ …ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ..
    ΑΣ ΜΗ ΜΑΓΑΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ..

Leave a Response