Έφτασαν μέχρι το Λίβανο οι Τζιχαντιστές – Η Χεζμπολάχ έκοψε την προέλαση τους

Κοινοποίηση:
xezbolax

Μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου συγκρούστηκαν με… σουνίτες αντάρτες που προσπαθούσαν να καταλάβουν εδάφη κοντά στα σύνορα της χώρας αυτής με τη Συρία και αναφέρθηκαν απώλειες σε αμφότερες τις πλευρές, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας.

Τουλάχιστον 16 σουνίτες αντάρτες της οργάνωσης Μέτωπο αλ-Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγές πυρών με μαχητές της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον ανατολικό Λίβανο, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην Χεζμπολάχ.

Εκατοντάδες αντάρτες του Μετώπου αλ-Νόσρα πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη επίθεση εναντίον περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της Χεζμπολάχ, κοντά στην πόλη Αρσαλ του Λιβάνου, δίπλα στα συριακά σύνορα.

“Υπάρχουν τουλάχιστον 16 νεκροί στις τάξεις της οργάνωσης αλ-Νόσρα”, σύμφωνα με την ίδια πηγή που πρόσθεσε ότι μαχητές της Χεζμπολάχ από άλλα μέρη του Λιβάνου έσπευσαν για να προασπίσουν τα εδάφη τους.

Χτυπήματα και από τους Δυτικούς

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς το Σαββατοκύριακο εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, καταστρέφοντας άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα και όλμους, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

Τα αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν τρεις βομβαρδισμούς στη Συρία το Σάββατο, ενώ άλλα βομβαρδιστικά και ελικόπτερα πραγματοποίησαν έξι επιθέσεις με πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ σήμερα, διευκρίνισε η αμερικανική διοίκηση αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία (Centcom).

Οι επιθέσεις στη Συρία, βορειοδυτικά της Μαγιαντίν, ανατολικά, κατέστρεψαν έναν εκσκαφέα, δύο άρματα και ένα ακόμη όχημα.

Δύο νέες επιθέσεις βορειοανατολικά του προπυργίου του ΙΚ που είναι η πόλη Ράκα, είχαν στόχο μονάδα της ισλαμιστικής οργάνωσης και κατέστρεψαν έξι οχυρές θέσεις, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο Ιράκ, τέσσερις επιθέσεις βορειοανατολικά της Φαλούτζας, στα κεντρικά, έπληξαν δύο θέσεις όλμων, μια μεγάλη μονάδα του ΙΚ και δύο μικρότερες. Τρία οχήματα Humvees καταστράφηκαν επίσης, καθώς και δύο ολμοβόλα σε δύο βομβαρδισμούς στην Χιτ, στο κεντρικό Ιράκ και στη Σίντζαρ, ανατολικά, διευκρινίζει η αμερικανική διοίκηση.

Οι νέες αυτές επιθέσεις σημειώθηκαν μετά το παγκόσμιο κύμα αγανάκτησης για τον αποκεφαλισμό ενός ακόμη ομήρου, του βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αλαν Χένινγκ, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν έναν ακόμη όμηρο, τον Αμερικανό Πίτερ Κάσιγκ, σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ άρχισαν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ τον Αύγουστο πριν τους επεκτείνουν σε στόχους βορειότερα και στη Συρία τον Σεπτέμβριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: