«Ωρολογιακή βόμβα» το ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες μια ανάσα από την βραβευμένη με «Γαλάζια σημαία» παραλία «Πευκάκια» των Αγίων Θεοδώρων

Κοινοποίηση:
1

Έκρυθμη είναι η κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες στο ξενοδοχείο ¨Ηλιόχαρη» των Αγίων Θεοδώρων με ομάδες νεαρών μεταναστών να δημιουργούν εντάσεις με αποκορύφωμα τους εμπρησμούς κάδων απορριμμάτων και την απόπειρα πυρπόλησης δέντρων στην παραλία «Πευκάκια» τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019.

Κατά το άγριο περιστατικό προσήχθησαν από την Αστυνομία δύο αλλοδαποί οι οποίοι κρατούσαν γκλοπ και μαχαίρι ενώ λίγο νωρίτερα είχαν επιτεθεί με πέτρες σε Πυροσβεστικό όχημα που έσπευσε στο σημείο να σβήσει τις εστίες φωτιάς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου του 2018 μεταφέρθηκαν γύρω στους 400 πρόσφυγες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο -οι οποίοι σύμφωνα με τα τότε λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Κλάπα- θα παρέμεναν στη μονάδα μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Ο κος Κλάπας μάλιστα στη Σύσκεψη που είχε λάβει χώρα στο Δημαρχείο Λουτρακίου είχε διευκρινίσει ότι η σύμβαση του ξενοδοχείου με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης είναι πεντάμηνη με οψιόν ανανέωσης για ένα επιπλέον μήνα.

Σήμερα λίγο πριν τον ερχομό του καλοκαιριού και την άφιξη τουριστών και παραθεριστών στην βραβευμένη με «Γαλάζια σημαία» παραλία «Πευκάκια» όχι μόνο δεν μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο οι πρόσφυγες αλλά αντιθέτως η κατάσταση μυρίζει …μπαρούτι!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το Υπουργείο Μετανάστευσης εγκατέλειψε τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο «Ηλιόχαρη» στους Αγίους Θεοδώρους αφήνοντας τους χωρίς καμία υπηρεσία υποστήριξης στο χώρο.
Μάλιστα στα τέλη του Φεβρουαρίου επέτρεψε το υπουργείο στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, παρά την σχετική συμβατική του υποχρέωση, να αποχωρήσει από τον συγκεκριμένο χώρο αφήνοντας τους πρόσφυγες χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας για ζητήματα υγείας που τους αφορούν είτε έκτακτα είτε αναγκαίας  ιατρικής παρακολούθησης.
Την ίδια ώρα τα προσφυγόπουλα στην πράξη βρίσκονταν καθηλωμένα στο χώρο του ξενοδοχείου χωρίς πρόσβαση σε στοιχειώδη μόρφωση αφού δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για να πάνε σε σχολεία από το περασμένο Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί από ώρα σε ώρα είναι οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και οι επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν ότι λίγες μέρες πριν την έλευση του καλοκαιριού η πολυσύχναστη παραλία «Πευκάκια» έχει μετατραπεί σε γκέτο που θα μαραζώσει με μαθηματική ακρίβεια την τουριστική και εμπορική κίνηση της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατι μιλατε για βομβες κλπ ?
    Οι ανθρωποι βρισκονται εκει για να λιαστουν ….ετσι κυρα τασια ?

    και αν αυτοι ειναι βομβα για μια παραλια με γαλαζια σημαια , τοτε ολοι αυτοι που συμμαζευτηκαν στην Λεσβο πως πρεπει να χαρακτηριστουν για το νησι ?

Leave a Response