Ψυχικές διαταραχές, κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις σε ποσοστά ρεκόρ για τους Αμερικανούς έφηβους!!!

Κοινοποίηση:
depressed

Οι ψυχικές διαταραχές, η κατάθλιψη, οι αυτοτραυματισμοί και οι αυτοκτονίες αυξάνονται μεταξύ των Αμερικανών εφήβων, αντικαθιστώντας την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, την εφηβική εγκυμοσύνη και το κάπνισμα, σύμφωνα με την NYT.

Το 2019, το 13% των εφήβων ανέφεραν ότι είχαν μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, αύξηση 60% από το 2007! Οι επισκέψεις στα επείγοντα από παιδιά και εφήβους για κρίση άγχους, ψυχικές διαταραχές και αυτοτραυματισμό αυξήθηκαν επίσης απότομα, ανέφερε η εφημερίδα το Σάββατο.

Για τα άτομα ηλικίας 10 έως 24 ετών, τα ποσοστά αυτοκτονιών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% από το 2007 μέχρι το 2018, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Η κατάπτωση της ψυχικής υγείας των εφήβων εντάθηκε από την πανδημία του COVID, αλλά προϋπήρχε», ανέφερε η έκθεση.

Ανώτατοι αξιωματούχοι υγείας έχουν προειδοποιήσει για μια «καταστροφική» κρίση της ψυχικής υγείας των εφήβων, ενώ πολλές ομάδες νοσοκομείων και γιατρών την έχουν χαρακτηρίσει κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, επικαλούμενοι τα αυξανόμενα επίπεδα ψυχικών ασθενειών, την τεράστια έλλειψη θεραπευτών και την ανεπαρκή, πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: