Ψεκασμένοι ισχυρισμοί από την Άγκυρα: Για υποθήκευση της τουρκικής γης σε ελληνικά και ισραηλινά χέρια, ομιλεί ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης!

Κοινοποίηση:
σσδωσδ

Την παράδοση της τουρκικής γης σε ελληνικά και ισραηλινά συμφέροντα καταγγέλλει με σφοδρό λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ.

Ο ηγέτης του CHP κατηγορεί την κυβέρνηση του ισλαμικού κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν (AKP) για την υπονόμευση της γεωργικής ανεξαρτησίας της χώρας, καταγγέλλοντας πως η περιοριστική πολιτική στην παροχή αγροτικών δανείων, ωθεί τους Τούρκους αγρότες να αναζητούν ολοένα και περισσότερο δάνεια από ελληνικές και ισραηλινές τράπεζες.

Ο Οζγκιούρ Οζέλ προειδοποίησε ότι η συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι η υποθήκευση των εδαφών της Τουρκίας σε ξένες χώρες.

«Θέλουν να παραδώσουν τη γη μας στο Ισραήλ και την Ελλάδα»

«Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης» είπε ο Οζγκιούρ Οζέλ και προειδοποίησε ότι «θέλουν να παραδώσουν τη γη μας στο Ισραήλ και την Ελλάδα».
Ο αρχηγός του CHP Οζέλ, σε δηλώσεις του στο «Φεστιβάλ Κερασιού στο Μπορνόβα» εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι οι αγρότες μπορούν να πάρουν πιο ευνοϊκά δάνεια από τράπεζες με ελληνικά ή ισραηλινά κεφάλαια δήλωσε:

«Ο στόχος είναι να υποθηκεύσουν τα εδάφη μας. Αυτοί που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν αυτά τα εδάφη με τους στρατούς τους, αυτοί που δεν μπόρεσαν να τα υποτάξουν με τα κανόνια και τα τουφέκια, τώρα προσπαθούν να κερδίσουν τα εδάφη με υποθήκες και να προσαρτήσουν τα εδάφη μας στο Ισραήλ και την Ελλάδα. Τα τελευταία 20 χρόνια η γεωργική έκταση που έχει χάσει η Τουρκία ισοδυναμεί με αυτή της Ολλανδίας.

Παντού εταιρείες με ελληνικά ή ισραηλινά κεφάλαια παρέχουν πιο ευνοϊκά αγροτικά δάνεια, γεγονός που συνιστά ένα στρατηγικό βήμα. Η διαχείριση της Ziraat Bank είναι κακή. Δίνει δάνεια με χαμηλό επιτόκιο στους πλούσιους, αλλά οι αγρότες ‘κάνουν ουρά’. Ορισμένοι άνθρωποι επωφελούνται, άλλοι όχι.
Τότε, η ελληνική τράπεζα ή εταιρείες με ισραηλινά κεφάλαια δίνουν αγροτικά δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο από τη Ziraat Bank. Είναι φθηνότερες και από τις υπόλοιπες εγχώριες τράπεζες. Ο σκοπός τους είναι να υποθηκεύσουν τα εδάφη μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response