«Ψάρεψαν» καρχαρία 512 ετών: Το γηραιότερο εν ζωή πλάσμα στον κόσμο! [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
1

Πρόκειται για καρχαρία της Γροιλανδίας, με το έτος γέννησής του να τοποθετείται στο 1505

Ένας καρχαρίας που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία εν ζωή όντα ανακαλύφθηκε από ψαράδες στον Βόρειο Ατλαντικό.
Πρόκειται για καρχαρία της Γροιλανδίας, μήκους 5,5 μέτρων και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι 512 ετών

Χρησιμοποιώντας το μέγεθός του εκτίμησαν ότι το έτος γέννησής του τοποθετείται στο 1505. Αυτό το είδος καρχαριών μεγαλώνουν μόνο ένα εκατοστό το χρόνο και φημίζονται για την μακροβιότητά τους που φτάνει τα εκατοντάδες χρόνα

Ο καρχαρίας φαίνεται ότι βρισκόταν εν ζωή κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η ίδρυση των ΗΠΑ, οι Ναπολεόντιοι Πόλεμοι και το ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο καρχαρίας της Γροιλανδίας θεωρείται κορυφαίος κυνηγός στο περιβάλλον και τρέφεται κυρίως με ψάρια και πιθανότατα φώκιες. Επίσης, σε ορισμένους έχουν βρεθεί με υπολείμματα από πολικές αρκούδες και ταράνδους στα στομάχια τους.

Η σάρκα τους θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες νοστιμιές στην Ισλανδία, παρόλα αυτά αν δεν γίνει σωστή συντήρησή του μπορεί να αποδειχθεί τοξικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Το σκότωσαν για να αποδείξουν τι; Ότι είναι μάγκες; Αφού το κρέας του λέει δεν τρώγεται και είναι τοξικό απλά το σκότωσαν για να τραβήξουν βίντεο. Απολίτιστα κτήνη.

  2. Θά τά σκεφτούν αυτά πού κάναν σέ λίγο πού θά τρώνε κακάκια με παγάκια…

  3. Τόσο βάρβαροι και απολίτιστοι ακόμα, δεν σεβάστηκαν ότι Ίσως δεν υπάρχει άλλο..

  4. Mαλιστα, και αυτό το είδος που θα έπρεπε να το αφήσουν ελεύθερο στη φύση…το σκότωσαν για ψαριά κ φάγωμα!!!!

Comments are closed.