Χτύπημα σοκ στον Σκλαβενίτη: Χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους!

Κοινοποίηση:
f10513_1

Νέες επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ δρομολογεί για την επόμενη οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019- Φεβρουάριος 2020) η αλυσίδα Lidl.

 

Η οποία εφέτος επενδύει 85-100 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά την τελευταία 20ετία, όσα και τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ.
Απώτερος στόχος της γερμανικής αλυσίδας Lidl είναι να αποκτήσει δίκτυο 300 καταστημάτων στην Ελλάδα, από 221 που διαθέτει σήμερα και 5 logistic centres.

Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης, δρομολογεί τη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων Lidl σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 20 ετών της αλυσίδας στην Ελλάδα, προγραμματίζει τη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων στην επόμενη οικονομική χρήση, ενώ ο στόχος είναι η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της με 250 νέους κωδικούς, εκ των οποίων το 50% θα είναι ελληνικής παραγωγής και το 30% προϊόντα ψυγείου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σήμερα η αλυσίδα συνεργάζεται με 2.893 Έλληνες προμηθευτές τα προϊόντα των οποίων αριθμούν 2.300, απασχολεί 5.466 εργαζόμενους και ο στόχος είναι έως το 2020 ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στους 6.000 ενώ η συνεισφορά της στο ΑΕΠ υπολογίζεται στα 670 εκατ. ευρώ το 2017.

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις, και αν υπάρχουν για την αλυσίδα, από την επανδραστηριοποίηση του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος υπό τη Σκλαβενίτης, ο κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης σημείωσε πως ο αντίκτυπος ήταν μικρότερο του αναμενόμενου

Ο ίδιος σημείωσε πως η αλυσίδα κινείται ανοδικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς κάποιας αλυσίδας αναφέροντας πως η αλυσίδα εστιάζει στην οργανική της ανάπτυξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

 1. O Σκλαβενιτης ειναι πανακριβος. Δανεζικο μοσχαρι στο καταστημα Περιστεριου χθες 11,50 ευρω το κιλο. Δεν θα πληρωνω εγω για τα χρεη στις τραπεζες

 2. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ LIDL ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΥΤΑΞΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ,,,,

 3. Ο ένας υποτίθεται Γερμανός επενδύει χρήματα στην Ελλάδα και μάλιστα έχει 100% ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και τον βρίζουμε.

  Ο άλλος Έλληνας επενδύει και αυτός αλλά όχι δικά του, δανεικά από τις Τράπεζες να επισκευάζει τα ενοικιαζόμενα μεγαθήρια του πρώην Μαρινόπουλου που πολλά είχαν τα χάλια τους και ένας θεός ξέρει σε ποιον ανήκουν τώρα.Τα χρέη στις Τράπεζες το πιο πιθανό εμείς θα τα πληρώσουμε όπως γίνεται πάντα με όλους τους μεγάλους επιχειρηματίες.
  Ναι καλός ο Σκλαβενίτης Ελληναράς και καλός εργοδότης και Χριστιανός Ορθόδοξος και να τον στηρίζουμε αλλά τώρα με την εξαγορά του Μαρινόπουλου που έγινε θηρίο αν ψωνίζουμε μόνο από αυτόν και στο τέλος καταφέρει να εξαφανίσει τους άλλους θα μας καταπιεί.Με λίγα λόγια μετά θα μας φάει η μαρμάγκα.

 4. Αν αληθευει αυτο που εχει γραφτει, οτι η Lidl με νομικο κολπο/παραθυρακι δεν αποδιδει στην Ελλαδα τον μεγαλο ΦΠΑ που ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ απο τους πελατες… τοτε….

  Προκειται για αθεμιτο ανταγωνισμο και καταχρηση της δεσποζουσας θεσης τους στην Ελληνικη αγορα.
  Οποτε, η κυρια Θανου θα πρεπει να πιασει δουλεια (ως προεδρος της Επιτροπης Ανταγωνισμου).

Leave a Response