“Χτύπημα” από τον κορυφαίο καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη: «Ο εμβολιασμός δεν σταματάει το επιδημικό κύμα – Η γρίπη πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό»

Κοινοποίηση:
Ιωαννίδης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τον κορωνοϊό, τα εμβόλια και τα lockdown.
«Ο κορωνοϊός δεν έχει γίνει πιο επιθετικός για τους νέους, αλλά για να προστατέψουμε πιο αποτελεσματικά τους ηλικιωμένους, το βάρος του κύματος μετατίθεται σε νεότερες ηλικίες. Δεν είναι έντονη στην Ελλάδα αυτή η μετατόπιση. Δεν θα ήθελα ο μέσος πολίτης να νιώσει φόβο ότι πεθαίνουν οι νέοι» είπε ο κ. Ιωαννίδης.

«Το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο, απλά δεν είναι το μοναδικό. Ο εμβολιασμός έχει το πλεονέκτημα ότι σε προστατεύει από τη σοβαρή νόσο. Αυτό το όφελος υπάρχει ανεξαρτήτου ηλικίας, αλλά είναι πιο έντονα ποσοτικά όσο πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο εμβολιασμός δεν σταματάει το επιδημικό κύμα, όπως φαίνεται και στην Αγγλία».

Ο καθηγητής Ιωαννίδης δήλωσε πως δεν είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

«Οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι εάν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες ηλικίες και τους ευπαθείς» είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τη στήριξη του συστήματος υγείας και να αποφεύγουμε τις μαζικές εκθέσεις, ιδίως τα ευπαθή άτομα και οι ανεμβολίαστοι.

Ο Γ.Ιωαννίδης παρομοίασε την πανδημία με Μαραθώνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του Μαραθώνιου.
«Μια πανδημία είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι κάτι που κάνουμε με σπριντ, ούτε με βούρδουλα. Κάποια στιγμή σε όλους τους Μαραθώνιους φτάνει το βράδυ και τελειώνει. Στην Ελλάδα πολλοί έχουν μείνει στη μέση του Μαραθωνίου. Είμαστε στην ίδια κοινωνία, όποιος χάνεται, χάνεται για όλους» είπε για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και πρόσθεσε πως θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

Για την γρίπη:

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στη γρίπη, συστήνοντας να μην παραλείπουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης.

«Ο κάθε ιός έχει τον δικό του χώρο. Την χρονιά που περάσαμε η γρίπη σχεδόν εξαφανίστηκε. Μπορεί να έλθει, ήδη επανέρχεται απ’ ότι φαίνεται, δεν ξέρουμε την έντασή της. Η γρίπη κατά μέσο όρο είναι πιο επικίνδυνη από τον κορονοϊό» είπε χαρακτηριστικά καθώς κάθε χρόνο 500.000 με 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη.

Κάθε χρόνο 500.000 με 700.000 πεθαίνουν από γρίπη.
Άλλος ένας χειμώνας με κορωνοϊό

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για τα παιδιά και τη μετάδοση του ιού. Συγκεκριμένα, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό και αποτελούν ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων και πρέπει να εμβολιαστούν.

«Αυτό σημαίνει πως όταν να έχεις ενεργή συνέχεια στο επιδημικό κύμα, ο ιός έχει ευκαιρίες να δημιουργήσει νέες μορφές του. Ο ιός κάνει λάθη. Αυτά τα λάθη σημαίνουν ότι είναι πιο επιθετικός ή ανεκτικός».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, πολλές χώρες έχουν τελειώσει πρακτικά με τον ιό, όπως οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Ωστόσο, στην Ελλάδα ο κορωνοϊός θα πάρει παράταση λόγω της προβληματικής διαχείρισης της πανδημίας, επομένως και αυτό τον χειμώνα θα μας ταλαιπωρήσει ο κορωνοϊός.

«Η κοινωνία πρέπει να ανοίξει. Το lockdown είναι κακή λύση. Ήταν καλή λύση όταν δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. κυριε ιωαννιδη με ολο το σεβασμο δεν μπορειτε να πατατε σε δυο βαρκες θα πεσετε στη θαλασσα …

  2. Τα λέει ο άνθρωπος αλλά στην Ελλάδα του ΚΟΥΛΗ τον αγνοούν επιδεικτικά ! Αγνοούν τον καλύτερο στο είδος του παγκοσμίως….. αυτό και μόνο δείχνει τι κωθώνια είναι όλοι εκεί στη ΝΔ

  3. Αυτος σρ συνεντευξη του δρν ειπε οτι το ρωσικο εμβολιο εναι αχρηστο; Να τον παρουμε στα σοβαρα ή ειναι καρσγκιοζης;

  4. Ο Ιωαννίδης πάντως χαρακτήρισε το εμβόλιο ως χρήσιμο όπλο. Τι έχεις να πεις γι αυτό εξυπνάκια?

  5. Α επειδή τα εμβόλια δεν σταματούν το επιδημικό κύμα τότε να μη φοράμε και ζώνη στο αμάξι ούτε κράνος στη μηχανή γιατί και πάλι μπορεί να σκοτωθούμε…. Όλο μαλακίεςςςςςςςς Και δε μου λέτε κύριε καθηγητά τα εμβόλια για τη γρίπη που κάνουμε κάθε χρόνο, σταμάτησαν μήπως την γρίπη; όχι. Τότε γιατί μας συστήνεις να κάνουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο για τη γρίπη αφού ούτε αυτό το εμβόλιο δεν σταματάει το επιδημικό κύμα της γρίπης; Ο άνθρωπος φάσκει και αντιφάσκει γελοιωδώς…

    1. Ο Θεός μού έδωσε την ακοή καί με αυτην να ακούω καί να καταλαβαίνω τα λεγόμενα. Λοιπόν τον άκουσα να λέει ότι το εμβόλιο της γρίππης είναι άχρηστο γιατί αυτή μεταλλάσεται, το 2022 δεν ξέρεις ποιά θα είναι, δηλαδή άντε έκανες το εμβόλιο της Λίτσας και σού έρχεται η Μαίρη. τώρα τι γράφει το άρθρο….

  6. Αλλά αυτοί που κυβερνάνε δεν θέλουν τον μόνο συνεπή Ιωαννίδη που είπε ότι είναι καταστροφή το λοκντάουν. Θέλανε τα πληρωμένα μέλη της επιτροπής που βλέπανε συνωστισμό στην εκκλησία και δεν βλέπανε συνωστισμό στα λεωφορεία, στο μετρό, στη μόρια με τους χιλιάδες μετανάστες , στις παρελάσεις των γκέι και στα γήπεδα του μαρινάκη και του αλαφούζου που τα ανοιξανε με χιλιάδες φιλάθλους! Οπότε ο κούλης τους ξεφτίλησε τελείως που άνοιξε και τα μπουζούκια και οι ακαταδίωκτοι τώρα λούφαξαν. Τι να πουν αυτοί που απαγόρευαν τη μουσική στα εστιατόρια με ανοιχτά τα μπουζούκια;;;;;;. Και τώρα οι ακαταδίωκτοι …..προβληματίζονται για την παρέλαση και όχι για τα μπουζούκια! Μπουαχαχαχαχαχαχα…Ποιος να σας πιστέψει ρεεεεεεεεεε…

  7. Χθες ,στο δελτίο ειδήσεων του Εισαγγελάτου,βγήκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και δήλωσε ότι, στην Βόρεια Ελλάδα λειτουργούσαν ως τον Μάρτιο 190 ΜΕΘ και χθες λειτουργούσαν 75!!Επιπλέον, δήλωσε ότι, οι 6 πλήρως εξοπλισμένες ΜΕΘ που δώρισαν οι εφοπλιστές, είναι εκτός λειτουργίας!!!Οι εισαγγελείς τα ακούν αυτά??

  8. Κορυφαίος o καθηγητής και πολύ πράως ο λόγος του. Τα είπε όλα και μίλησε για προβληματική διαχείριση στην Ελλάδα της πανδημίας. Χρειάζεται να ακούσεις κάτι άλλο ;

Leave a Response