Χρυσοχοΐδης: 30 χρόνια υπουργός και κατηγορεί τον εαυτό του στους Δελφούς για το μπάχαλο – Αυτός θέλει απόλυση και εγκλεισμό  

Κοινοποίηση:
xrysoxoidis1

την ανάγκη νέου τρόπου διαχείρισης εγκληματικών φαινομένων, σε πολιτικό, κοινωνικό και ποινικό επίπεδο αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αναφέρθηκε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις παθογένειες της ελληνικής αστυνομίας και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη επαφή.

«Βρισκόμαστε σε μία εποχή με ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό πεδίο, συνέβησαν γεγονότα που καθόρισαν σημαντικά την ψυχολογία του κόσμου (covid) και που δεν έχουν αναλυθεί ακόμη. Υπάρχει όμως η ανάδυση φαινομένων που χρειάζονται έναν νέο τρόπο διαχείρισης: πολιτικής, κοινωνικής, ποινικής», ανέφερε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η αστυνομία διαχειρίζεται προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά που πλέον έχουν πάρει άλλες διαστάσεις (ενδοοικογενειακή βία, βία ανηλίκων κλπ). «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα κοινωνικά ζητήματα που φτάνουν στην πόρτα του Υπουργείου ως εγκληματικές ενέργειες», τόνισε.

«Η Αστυνομία χρειάζεται μια αναγέννηση»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη μεγάλων αλλαγών. «Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση. Υπάρχει πολλές φορές μία γραφειοκρατική αξιολόγηση των περιστατικών. Το μεγάλο στοίχημα και για εμένα προσωπικά που έχω περάσει από αυτό το Υπουργείο για πέμπτη φορά, είναι να βάλουμε την Αστυνομία σε μία νέα τροχιά», τόνισε.

Παράλληλα, σχολίασε και τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων. «Ήταν μία τραγική εξέλιξη μίας επιχειρησιακής ενέργειας με πάρα πολλά προβλήματα και κενά που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Όλα θα εξεταστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, είπε.

Επανεξέταση προανήγγειλε για τη ζήτημα της χρήσης όπλων. «Χρειάζεται να ξαναδούμε τα ζητήματα που άπτονται στη διαχείριση προσωπικού, της αξιολόγησης του προσωπικού και των συχνών εξετάσεων ικανότητας του προσωπικού», ανέφερε.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση 2.000 καμερών που θα τοποθετηθούν σε οχήματα και γιλέκα αστυνομικών που βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΓΑΜΙΚΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥΛΕΓΑ ΑΝ Ο ΠΕΡΟΥΚΑΚΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΟΣ ΑΜΑ ΗΤΑΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  2. Ρε πασικοσίχαμα που κάνεις βαφή και μιζανπλί στο μαλλί;

  3. Γ@μαει την κορη της ντορας και αυτό τον σώζει τον βρωμο πασόκο

  4. Γιατι μαζευτηκε ολο αυτο το σκυλολοι στους Δελφους?

    1. Mαυρη μαγεία που θα λύσει ο Βλαδόμηρος οσονούπω …

Comments are closed.