Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά από τον Δήμο Λευκωσίας

Κοινοποίηση:
MAKELEIO

Από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτό για το κοινό το χριστουγεννιάτικο χωριό που στήθηκε στην καρδιά της Λευκωσίας, στη Λαϊκή Γειτονιά.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι ετοίμασε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό ευρωπαϊκών προδιαγραφών με μικρά καταστήματα που θα προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις, με μουσικές και τραγούδια στο πνεύμα των γιορτών.

Ο Δήμος θα παρουσιάσει «ένα ποικίλο, πολυμορφικό, πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα κρατήσει συντροφιά για 50 ολόκληρες ημέρες, με περισσότερες από 200 ώρες δωρεάν ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επιμόρφωσης στα γραφικά σοκάκια της παραδοσιακής Λαϊκής Γειτονιάς», όπως αναφέρει.

Σημειώνεται ότι το γιορτινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν στην κυπριακή μας παράδοση και γαστρονομικές επιδείξεις, το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, κατασκευές, χειροτεχνίες, αφηγήσεις παραμυθιών και μία γνωριμία με τις παραδόσεις και την λαογραφία του τόπου μας.

«Το γιορτινό χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και οικογένειες αλλά και σε ενήλικες», αναφέρει ο Δήμος, ανακοινώνοντας ότι κάθε Παρασκευή βράδυ θα λειτουργεί το μπαρ του χριστουγεννιάτικου χωριού, όπου θα πραγματοποιούνται διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο κ.α.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζεστά και κρύα ροφήματα, να γευτούν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, κυπριακά κρασιά και αποστάγματα και να απολαύσουν νόστιμα φαγητά τόσο της κυπριακής όσο και της διεθνούς κουζίνας.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι το χριστουγεννιάτικο χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς, θα φιλοξενήσει και θα στηρίξει το έργο διάφορων φιλανθρωπικών  ιδρυμάτων και ΜΚΟ.

Το γενικό ωράριο λειτουργίας θα είναι κατά τις καθημερινές 10:00-18:00, Παρασκευή – Κυριακή 10:00 – 22:00. Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου, θα λειτουργεί 15:00 – 22:00. Σημειώνεται ότι όταν φιλοξενούνται εκδηλώσεις στην Λαϊκή Γειτονία το ωράριο παρατείνεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: