Χρήστος Τριαντόπουλος ο υπεύθυνος για το «μπάζωμα» στα Τέμπη; Τι έλεγε τον Μάρτιο του 2023

Κοινοποίηση:
Ανώνυμο-σχέδιο

Η Μαρία Καρυστιανού μητέρα θύματος του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών δίνει έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα για τη δικαίωση της αδικοχαμένης κόρης της αλλά και των υπολοίπων 56 ψυχών που χάθηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη. Η κ. Καρυστιανού τάραξε τα νερά όταν προ ημερών έδειξε τον νυν Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και τότε Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, ως τον υπεύθυνο για την απόφαση να «μπαζωθεί» το σημείο του δυστυχήματος, αλλοιώνοντας το περιβάλλον αλλά και στοιχεία.

Ο κ. Τριαντόπουλος μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση, με τον κ. Αγοραστό να διαψεύδει πως εκείνος από την πλευρά του σε έγγραφο προς την κ. Καρυστιανού κατονόμασε τον κ. Τριαντόπουλο ως υπεύθυνο.

Βέβαια, ο νυν Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε χαρακτηρίσει «εκτός πραγματικότητας» ενώπιον της Βουλής στη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου  τους ισχυρισμούς ότι εκείνος έδωσε εντολή να μπαζωθεί το σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά από ερώτημα που του απεύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η απάντηση του κ. Αγοραστού ότι εσείς ζητήσατε να μπαζωθεί ο χώρος των Τεμπών είναι αληθινή ή ψευδής;», ρώτησε συγκεκριμένα ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε «θέλω να σηκωθείτε και να μας πείτε, γιατί σε απάντηση που του εστάλη από τους συγγενείς των θυμάτων, ο κ. Αγοραστός είπε πως εσείς δώσατε εντολή να μπαζωθεί ο χώρος. Χαμογελάτε, σας συμπαθώ, αλλά πρέπει να μάθουμε».

Ο κ. Τριαντόπουλος σηκώθηκε από τη θέση του και αρκέστηκε να πει στο κοινοβούλιο: «Απλώς να ενημερώσω το σώμα πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα ανέφερε ο κ. Βελόπουλος στην αρχή της τοποθέτησής του». Όλα αυτά τον Νοέμβριο του 2023.

 

Ωστόσο ανατρέχοντας πιο πίσω στο 2023 και στις τραγικές ημέρες του δυστυχήματος μπορεί να δει κανείς ότι ο κ. Τριαντόπουλος, με δελτία Τύπου που ο ίδιος εξέδωσε ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό δήλωσε  υπεύθυνος για το έργο του συντονισμού, στο οποίο μεταξύ άλλων ήταν και η αποκατάσταση του πεδίου.


Δελτίο Τύπου του κ. Τριαντόπουλου στις 3 Μαρτίου

 


Δελτίο Τύπου του κ. Τριαντόπουλου στις 6 Μαρτίου

Την ίδια ώρα σε συνέντευξη στις 7 Μαρτίου 2023 στο ΤΡΤ ο ίδιος παρουσιάστηκε ως υπεύθυνος και δήλωνε στην ερώτηση του παρουσιαστή Σωτήρη Πολύζου, εάν το έργο που του έχει ανατεθεί έχει ολοκληρωθεί.

«Έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε από την Πέμπτη με κυβερνητικό επιτελείο στο πεδίο, στα Τέμπη, στη Λάρισα έτσι ώστε με απόλυτο σεβασμό στα θύματα στις οικογένειες και στην ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις να προχωρήσει τόσο η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης του χώρου του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος», δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος, με τον παρουσιαστή να συνεχίζει την ερώτησή για το εάν ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του χώρου ή απομένουν ώρες ή και μέρες για να γίνει αυτό.

«Έχει ολοκληρωθεί από την Κυριακή το βράδυ η συλλογή. Υπάρχουν τα συντρίμμια και τα βαγόνια σε ειδικό χώρο για να έχουμε μία αίσθηση του μεγέθους, αναφερόμαστε σε δύο αμαξοστοιχίες με συνολικά 24 βαγόνια και μηχανές με συνολικό βάρος 2000 περίπου τόνους.

Διαμορφώθηκε ο χώρος, διαμορφώθηκε ο χώρος και για τη φύλαξη και τοποθέτηση όλων των κομματιών, τα συντρίμμια, τα βαγόνια για να μπορέσουν να ακολουθηθούν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες όλων αυτών των σχετιζόμενων ζητημάτων. Ενώ από την άλλη θα πρέπει να σημειώσω ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχαμε μία στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό το εγχείρημα φορείς, με τις εταιρείες του σιδηροδρόμου, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τις ιδιωτικές εταιρείες που ήρθαν για να συνδράμουν με τα μηχανήματά τους και με το προσωπικό τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είμασταν εκεί, μαζί, να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την περιοχή , ενώ η ελληνική αστυνομία μεριμνούσε σε συνεργασία με τους ψυχολόγους στα Νοσοκομεία την διαδικασία ταυτοποίησης αλλά και παράδοσης των σορών των θυμάτων στις οικογένειές τους», έλεγε τότε ο κ. Τριαντόπουλος.

Την ίδια στιγμή τα λεγόμενά του στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ΤΡΤ επιβεβαίωνε και με δελτίο Τύπου που εξέδιδε που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι « Σύμφωνα με τα στοιχεία και την εικόνα από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο συλλογής και αποκατάστασης στο πεδίο του τραγικού δυστυχήματος, έχουν περισυλλεχθεί και μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα συντρίμμια και τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών, που περιλάμβανε είκοσι τέσσερα (24) βαγόνια/μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί. Μετά την παρουσία στο πεδίο, το έργο συντονισμού, υποστήριξης και αρωγής συνεχίζεται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους και, πάντα, με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειες, στους οικείους, καθώς και στην Ελληνική κοινωνία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Προφανως Κουλειες εντολες μετεφερε ο βλακοχοντροσαυρος για να μην ενοχληθουν τα…βενζιναδικα των ολιγαρχων!

  2. Μετά τον ψήφισαν Βουλευτή για να έχει βουλευτική ασυλία…..21.492 ψήφους πήρε στη Μαγνησία….1ος από τους 3 Βουλευτές Μαγνησίας…..

  3. Εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση της η φάλαινα, ή έχει πάρει την άγουσα;;;

Comments are closed.