Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περίπου 100 πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν»

Κοινοποίηση:
xouthi9

Ο ηγέτης των Χούθι ανακοίνωσε σήμερα ότι «Έχουμε επιτεθεί σε περίπου 100 πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν»

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι τα 100 πλοία «συνδέονταν με τον εχθρό» και είχαν προηγηθεί επιχειρήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah, που ελέγχεται από το κίνημά του, ο Άμπντελ Μάλεκ αλ-Χούθι έκανε μίλησε για τις νέες επιθέσεις εναντίον οκτώ πλοίων:

«Το σύνολο των πλοίων που συνδέονται με τον εχθρό και έγιναν στόχος επιθέσεων έφτασε τα 98».

Οι επιθέσεις αυτές είχαν «μεγάλες συνέπειες και ήταν επιτυχείς», διαβεβαίωσε, προσθέτοντας, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ότι «κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να διεξάγουμε τις επιχειρήσεις υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας».

Σύμφωνα με τον αλ-Χούθι, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του «δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο να βάλουν τέλος στον αποκλεισμό και την επίθεση στη Γάζα» προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις των ανταρτών εναντίον του θαλάσσιου εμπορίου.

Ο ηγέτης των Χούθι χαιρέτισε επίσης την επίθεση που εξαπέλυσε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Ιράν στο Ισραήλ. «Τα αντίποινα ήταν σθεναρά, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και προήλθε από το ιρανικό έδαφος», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.