Χλώμιασε o Τσίπρας με την αποκάλυψη

Κοινοποίηση:
tsipras_1

Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις κάνει ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, σχολιάζοντας το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» της Έλενας Βαρβιτσιώτη και της Κατερίνας Δενδρινού για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρθρογράφος των FT , αφού σημειώνει ότι το βιβλίο λειτουργεί ως μια υπενθύμιση για το πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι λαϊκιστές όταν αναλαμβάνουν τα ηνία μιας χώρας, αναφέρει ότι στις σελίδες του περιγράφονται «με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πόσο κοντά έφτασαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης μέσα από ένα μείγμα αλαζονείας, αναποφασιστικότητας και επίμονης τυφλότητας».

Ο διάλογος Τουσκ – Μέρκελ – Τσίπρα
Ο Πίτερ Σπίγκελ, αφού παρουσιάζει το βιβλίο, στέκεται σε ένα διάλογο που είχαν οι Τουσκ – Μέρκελ – Τσίπρας πριν από τη σύνοδο των Βρυξελλών στην οποία -όπως αναφέρει- «ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησε σε μια ντροπιαστική «kolotoumba» που εμπόδισε το Grexit».

«Όταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον κάλεσε για μια τελική συνάντηση με τον Γάλλο, Φρανσουά Ολάντ, και τη Γερμανίδα, Άνγκελα Μέρκελ, το μόνο που ρώτησε (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν αν μπορούσε να φέρει τον υπουργό του μαζί. ‘Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου’» ήταν η απάντηση της κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

»Μόνο όταν ο Τσίπρας χλώμιασε του αποκάλυψε η Μέρκελ ότι απλά αστειευόταν» συνεχίζει ο αρθρογράφος.

«Η kolotoumba του Τσίπρα ήταν τέτοια ώστε οι ηγέτες της Ευρωζώνης τις τελευταίες εβδομάδες επισημαίνουν συνέχεια στον διάδοχό του Κυριάκο Μητσοτάκη να μην απομακρυνθεί από το δημοσιονομικό μονοπάτι» συμπληρώνει ο Σπίγκελ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτό το μαλακησμενο και άδειο κρανίο για να κάνει τα κέφια των ευρωπαίων, όχι μόνο την Ελλάδα θα μπορούσε να πουλήσει, αλλά και τι μάνα του την ίδια. Όταν λέμε άδειο κρανίο, τρύπιος τενεκές. Μην σας επηρεάζουν τα λόγια του.

Comments are closed.