Χειροπέδες σε 33χρονο για προώθηση λ@θρο από την Ελλάδα στην Γερμανία

Κοινοποίηση:
xeiropedes

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 33χρονος αλλοδαπός που κατείχε ηγετική θέση σε κύκλωμα παράνομης προώθησης μεταναστών και για τον οποίο είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα.

Η σύλληψη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (5.04.2020) στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση μέσα από την οποία προωθούσε παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έγινε με τη συμμετοχή Αξιωματικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εκπροσώπων των Γερμανικών Αρχών, εκπροσώπων του European Migrant Smuggling Center (EMSC) της ΕUROPOL, μέσω της Περιφερειακής Ομάδας Δράσης της Ε.Ε στον Πειραιά (EURTF) και εκπροσώπων των Διευθύνσεων Προστασίας Συνόρων και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια της Europol όπου έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία των δύο χωρών.

Να σημειωθεί πως η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε) και πανευρωπαϊκής Δράσης του Προγράμματος EMPACT, της οποίας ηγείται η χώρα μας και αποσκοπεί στην καταπολέμηση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 33χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ναι καντε αγώνα να κρατήσετε εδω τους λαθρω βρε ετσι !! μια χαρα το πατε !! σε λιγο αρχιστε να τους μαντρωνετε σπιτια σας τους λαθρο !! κολομπατσοι !!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Response