Χαμός στις Βρυξέλλες! Νέα δυναμική διαδήλωση κατά των μέτρων και σκληρές συγκρούσεις με τους πραιτωριανούς της κυβέρνησης

Κοινοποίηση:
bruxelles

Μια συγκέντρωση στις Βρυξέλλες εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι γιόρταζαν την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, διαλύθηκε από την αστυνομία στη διάρκεια της περασμένης νύκτας με αποτέλεσμα να προκληθούν μερικά επεισόδια, έγινε γνωστό από τις δυνάμεις της τάξης.
Πλήθος νέων είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Φλαζέ, έναν συνήθη τόπο συγκεντρώσεων, κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των εξωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων στη χώρα.

Τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάλυση της συγκέντρωσης, γύρω στη 01:30, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

 

 

Ένας από τους συγκεντρωμένους τραυματίσθηκε στο κεφάλι από ρίψη αντικειμένου. Επίσης ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε από τα θραύσματα του παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, που έσπασε όταν άγνωστοι εκτόξευσαν εναντίον του ένα αντικείμενο.

Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση εκτοξευτήρα νερού για να διαλύσουν τα περίπου 500 άτομα που παρέμεναν στο χώρο παρά τις εκκλησεις των αρχών.

 

Ο δήμαρχος του δήμου Ιξέλ των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης παρενέβη για να προτρέψει τους νέους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες προστασίας, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πολλοί Βέλγοι βρέθηκαν χθες, Σάββατο, το πρωί στους εξωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίων, οι οποίοι επαναλειτούργησαν έπειτα από σχεδόν επτά μήνες.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήρθη και αντικαταστάθηκε από μια απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών προσώπων σε εξωτερικούς χώρους από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response