Χαμός στην Παρί: Δεν πήγε στην προπόνηση ο Μέσι – Σάλος για την αντικατάστασή του και «φωτιά» στα σενάρια για Ποτσετίνο

Κοινοποίηση:
FBF

Η απόφαση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να αντικαταστήσει τον Λιονέλ Μέσι στο 75ο λεπτό του ντέρμπι με τη Λιόν έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων – Δεν πήγε στην προπόνηση τη Δευτέρα ο σούπερ σταρ των Γάλλων – Αιχμηρό tweet από τον αδελφό του Εμίρη του Κατάρ για το μέλλον του Αργεντινού τεχνικού

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ο κόσμος του ποδοσφαίρου στήθηκε στις τηλεοπτικές οθόνες για να παρακολουθήσει τη μαγική τριπλέτα των Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Μέσι στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο βασικό σχήμα της Παρί Σεν Ζερμέν στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπριζ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η συνύπαρξη τους στον αγωνιστικό χώρο διήρκησε 51 λεπτά, καθώς ο Εμπαπέ τραυματίστηκε και αποχώρησε με την Παρί παρόλο που προηγήθηκε νωρίς να μένει στο 1-1, το οποίο ως αποτέλεσμα αδίκησε κατάφωρα την εξαιρετική Μπριζ.

Το τρίο των αστέρων της γαλλικής ομάδας ήταν στο βασικό σχήμα και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Ολιμπίκ Λιόν στο Παρκ Ντε Πρενς, αλλά και πάλι δεν ολοκλήρωσαν όλοι μαζί το 90λεπτο… Μόνο που αυτή τη φορά δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Το ρολόι σημάδευε το 76ο λεπτό της αναμέτρησης με το σκορ στο 1-1 (προηγήθηκε η Λιόν στο 54′ με τον Πακετά, ισοφάρισε στο 66′ με πέναλτι ο Νεϊμάρ) όταν ο δεξιός οπισθοφύλακας Ασράφα Χακίμι πήρε θέση δίπλα από τον 4ο διαιτητή για να περάσει στο ματς, αλλά όταν σηκώθηκε η πινακίδα με το Νο30 όλοι πάγωσαν. Ακόμη και ο χρόνος!

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μόλις είχε κάνει κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνεις κανείς άλλος προπονητής από το 2008!!! Τότε που ακόμη ο Λίο Μέσι στη Μπαρτσελόνα ζούσε στη σκιά του Ροναλντίνιο, του Τσάβι, του Πουγιό, του Ανρί και προπονητής των μπλαουγκράνα ήταν ο Φρανκ Ράικαρντ.

Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της La Liga η Μπάρτσα αγωνίζοντας στην έδρα της Σαραγόσα με το σκορ να είναι στο 1-1 και στο 79′ ο Ράικαρντ απέσυρε τον Μέσι για να περάσει στη θέση τον Μπόγιαν Κρκιτς (στο 18’13”του βίντεο που ακολουθεί φαίνεται να παίρνει τις τελευταίες οδηγίες). Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-1 χάρις στο εύστοχο πέναλτι του Ροναλντίνιο στο 83′.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, ένας συμπατριώτης του «Πούλγκα», έκανε ακριβώς το ίδιο και κατά διαβολική σύμπτωση η ομάδα τους νίκησε με 2-1 χάρις σ’ ένα γκολ ενός άλλου Αργεντινού, του Μάουρο Ικάρντι ο οποίος σκόραρε στις καθυστερήσεις.

Με τη διαφορά όμως ότι τώρα η αλλαγή του Μέσι επισκίασε ακόμη και τη νίκη της Παρί (παρεμπιπτόντως έχει κάνει το 6χ6) με το όλο θέμα να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις.

«Άλλαξα τον Λίο για να τον προφυλάξω… Σε μια τέτοια ομάδα κάποιες αποφάσεις είναι δύσκολες, αλλά εγώ είμαι αυτός που αποφασίζω. Όταν ο Λίο αποχωρούσε, τον ρώτησα πως είναι και μου απάντησε μια χαρά», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Ποτσετίνο εξηγώντας την απόφαση του, αλλά τα όσα έχουν γίνει στις ώρες που μεσολάβησαν προφανώς και δείχνουν ότι υπάρχει θέμα.

Τα tweets όλο νόημα από τον αδερφό του Εμίρη

Όπως είναι γνωστό ιδιοκτήτρια της Παρί εδώ και μια δεκαετία είναι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ με τον Εμίρη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι να έχει ορίσει ως πρόεδρο τον έμπιστο του Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Ο πρώτος σπανίως εμφανίζεται, ο δεύτερος δύσκολα μιλάει δημόσια για την ομάδα, αλλά υπάρχει κι ο Μοχάμεντ Καλίφα Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, αδελφός του Εμίρη και ιδιαίτερα δραστήριος στα social media ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε στα μέσα Αυγούστου την απόκτηση του Μέσι από την Παρί.

Στις 23:45 το βράδυ της Κυριακής το μέλος της βασιλικής οικογένειας ανέβασε ένα tweet όλο νόημα στον προσωπικό του λογαριασμό, καθώς κάτω από την φωτογραφία του Ποτσετίνο έγραψε με σαρκαστική διάθεση: «Το Λονδίνο είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Το ξέρεις αυτό…».

Ο Ποτσετίνο είχε αντικαταστήσει πέρσι τον Τόμας Τούχελ, επιστρέφοντας στους πάγκους μετά από ένα χρόνο, αλλά πριν βρεθεί στο ταμείο ανεργίας είχε δουλέψει με φοβερή επιτυχία για μία πενταετία στην Τότεναμ, οδηγώντας την ομάδα του Λονδίνου σε εξαιρετικές σεζόν. Μάλιστα στα μέσα του καλοκαιρού υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αργεντινό τεχνικό να αποχωρεί από την Παρί για να επιστρέψει στους Spurs, χωρίς ποτέ ο ίδιος να πάρει θέση.

Μάλιστα σήμερα το πρωί ανέβασε μία άλλη φωτογραφία, αυτή του Ζινεντίν Ζιντάν με τη λεζάντα «ο θρύλος»!

Το τελευταίο χτύπημα για τον Ποτσετίνο ήρθε από τον ίδιο τον Μέσι, ο οποίος δεν προπονήθηκε σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα με την επίσημη ενημέρωση να κάνει λόγο για ενοχλήσεις. Το αν είναι κάτι σοβαρό ή αν οι… ενοχλήσεις οφείλονται στην αλλαγή θα φανεί αύριο (που υπάρχει νέα προπόνηση).

Η συμβουλή του Γκουαρδιόλα

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο «Ποτς» δεν είχε φροντίσει να… μάθει κάποια πράγματα για το πως πρέπει να χειριστεί τον Μέσι. Όπως είχε κάνει για παράδειγμα ο αείμνηστος Αλεχάντρο Σαμπέγια, ο οποίος το 2011 είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αργεντινής και λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε στη Βαρκελώνη. Όχι μόνο για να δει τον Μέσι, αλλά για να συναντηθεί και με τον τότε προπονητή της Μπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρδιόλα τον οποίο και ρώτησε πως πρέπει να συμπεριφερθεί στον αστέρα της ομάδας του προκειμένου να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στην «αλμπισελέστε».

Όπως αποκάλυψαν σήμερα πολλά ισπανικά ΜΜΕ (και το έχουν αναπαράξει τα ΜΜΕ της Αργεντινής) ο Γκουαρδιόλα πέρα από τακτικές και συστήματα ήταν απόλυτα ευθύς στις κουβέντες που είπε στον Σαμπέγια: «Πρέπει να μιλάς λίγο στον Λίο, να τον ‘θωρακίζεις’ με συμπαίκτες οι οποίοι θα κάνουν τη δουλειά του ευκολότερη μέσα στο γήπεδο, να ακούς με προσοχή τα λίγα λόγια που θα πει ο ίδιος και κυρίως να μην ξεχάσεις ότι ο Λίο δεν βγαίνει ποτέ από το γήπεδο. Ούτε καν προς στο τέλος του αγώνα για να χειροκροτηθεί!».

Κι όλα τα παραπάνω δεν ίσχυαν μόνο για την Εθνική Αργεντινής, αλλά και για την Μπαρτσελόνα όπου ο Μέσι για τελευταία φορά είχε γίνει αλλαγή στις 9 Ιανουαρίου 2021, αλλά εκεί οι μπλαουγκράνα ήταν μπροστά με 4-0 κόντρα στη Γρανάδα και ο Λίο είχε ήδη πετύχει δύο γκολ…

Από το 2010 όμως όταν πλέον ο ίδιος ήταν το μεγάλο αστέρι της ομάδας, έως και τον περασμένο Αύγουστο που αποχώρησε, σε 371 ματς της La Liga ο Μέσι έγινε αλλαγή μόλις 17 φορές το οποίο μεταφράζεται σε… 5%!!!

Τώρα στη Ligue 1 με τη φανέλα της Παρί έχει 1 ματς και το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο… 100%!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: