Χαλκίδα: Η προϊσταμένη της ΔΟΥ εκβιαστών γνώριζε πού πήγαινε πριν αναλάβει τη θέση

Κοινοποίηση:
elas

Εντυπωσιακά στοιχεία για την υπόθεση των εκβιαστών εφοριακών της Χαλκίδας έρχονται στο φως. Σύμφωνα με πληροφορίες η συλληφθείσα προϊσταμένη της ΔΟΥ ανέφερε στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν, ότι γνώριζε από το 2023, πριν αναλάβει τη θέση, ότι εκεί υπήρχαν υπάλληλοι οι οποίοι λάμβαναν παράνομα ποσά από φορολογούμενους.

 

Η ίδια φέρεται να είπε ότι όταν ανέλαβε τη θέση, δύο γυναίκες υπάλληλοι τής ομολόγησαν τον τρόπο που ενεργούν και ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι. Της είπαν ότι  θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα και την έπεισαν να συμμετέχει σε παράνομες ενέργειες.

Από τις έως τώρα πληροφορίες για την υπόθεση, αντί να γίνει καταγγελία στην ΑΑΔΕ και να «θαφτεί» όπως άλλες, ο άνδρας που έκανε την καταγγελία επικοινώνησε με το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και κατήγγειλε δύο υπαλλήλους της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χαλκίδας.

Εξήγησε στους αστυνομικούς ότι υπάλληλος του Τμήματος Εσόδων σε συνεργασία με την προϊσταμένη της απαιτούσαν και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει. Ανέφερε ότι και ο ίδιος έδωσε 5.000 ευρώ μετά από εκβιασμό.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. «από τη σταχυολόγηση και συσχέτιση (χρονική – νοηματική) των επικοινωνιών που έλαβαν χώρα μεταξύ των εμπλεκομένων ατόμων, σε συνδυασμό με το λοιπό συλλεχθέν υλικό (ένορκες καταθέσεις, άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, αναζητήσεις στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Υπηρεσίας μας, αλληλογραφία με άλλες Υπηρεσίες κ.λπ.), διαπιστώθηκε η δράση μίας, ιεραρχικά δομημένης, εγκληματικής οργάνωσης, με επιχειρησιακή δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά καθήκοντα των εμπλεκόμενων υπαλλήλων καθώς και στις εκβιάσεις επιχειρηματιών εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας είτε στο πλαίσιο αμοιβαίας συμφωνίας είτε εκβιαστικά, χρηματικά ποσά ως αντίτιμο».

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση όπου κάθε εκβιασμός γινόταν κατ’ εντολή, γνώση και έγκριση της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας, που μοίραζε και τα ποσά στα υπόλοιπα μέλη. Η 50χρονη θεωρείται αρχηγός και μάλιστα χρησιμοποιούσε «πακιστανικό» τηλέφωνο.

Εως τώρα έχουν διακριβωθεί 17 περιπτώσεις, όπου η εν λόγω εγκληματική οργάνωση απαίτησε και αποκόμισε συνολικά τουλάχιστον 95.600 ευρώ, σε χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου, προκειμένου να «διευθετήσει» φορολογικές εκκρεμότητες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Προκειται για ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ. καταλαβατε?

Comments are closed.