Χίος: Ελεύθερος ο μηχανικός – Αυτοψία στο γήπεδο με την μπασκέτα

Κοινοποίηση:
xios-mpasketa-up_0

Ελεύθερος αφέθηκε ο μηχανικός που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Χίου, για το τραγικό δυστύχημα στο νησί, όταν μπασκέτα καταπλάκωσε 19χρονο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Θα ακολουθηθεί και γι’ αυτόν η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας, όπως ακριβώς έγινε και με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνούς, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, astraparis.gr.

Σημειώνεται πως ο μηχανικός είχε συλληφθεί το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πραγματογνωμοσύνη και περίφραξη του χώρου από τον δήμο Χίου
Με εντολή της Εισαγγελέως Χίου, Σπυριδούλας Σταυράτη, έκλεισε σήμερα η πρόσβαση στο γήπεδο που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί έγινε αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη στον χώρο του γηπέδου της Δασκαλόπετρας, από δύο πραγματογνώμονες (κ. Αργυρώ Τσικολή και κ. Γιάννη Μονιώδη), παρουσία της κ. Σταυράτη, καθώς και του δημάρχου Χίου και του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας κ. Λευτέρη Παπαλάνη και δύο τεχνικών συμβούλων του που όρισε ο δήμος.

Κατά τη διαδικασία αυτή προέκυψε, όπως επεσήμανε η κ. Σταυράτη, η ανάγκη άμεσης περίφραξης του χώρου του γηπέδου, προκειμένου να απομακρυνθεί η πεσμένη μπασκέτα και να αποκλεισθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Κατά τα λοιπά, συνεχίζεται η μελέτη και η έρευνα των τεχνικών εγγράφων του πρώην δήμου Ομηρούπολης, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι και σε ποιο βαθμό συμμετείχαν στην διαδικασία για την κατασκευή και την συντήρηση του χώρου και του εξοπλισμού του και ποιοι ενέχονται στην φερόμενη κακοτεχνία της μπασκέτας για να τους αποδοθούν οι ευθύνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: